Дельта Дністра

Місце риболовлі: Дельта Дністра

Початок риболовлі: серп. 11, 2018 00:00

Тип риболовлі: Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Сазан
Карась сріблястий
Лящ
Плітка

Перебуваючи на відпочинку в м.Чорноморськ, і не маючи змоги ловити бичків через велику кількість принесених водорослів, вирішую поїхати на річку Дністер.
Збираючись на море про річкову рибалку навіть і не задумувався, але випадково натрапив на відео з ФлагманТВ про чудову рибалку на річці Турунчук, і це спонукало мене закупити прикормки та зібрати з собою фідерні вудлища. 
Оскільки вирватись на цілий день на рибалку мав змогу лише один раз, то вирішую їхати не на Турунчук, а на дельту Дністра в смт. Маяки, бо по-перше ближче, а по-друге на великій річці хотілось більше половити. 
Дуже хотів зловити річкового сазана, чи хоча б сазанчика. І по пораді продавця місцевого рибальського магазину (доречі цілодобового і розміщеного на трасі до річки) закупився горохом (ферментованим та звичайним), черв’яком, опаришем тай поїхав ловити карасів, які мали клювати по інфі того ж продавця. По своїй звичці ще запарив 2 термоси перловки, ну так, щоб була в прикормці.
Приїхавши на Дністер хвилин 20 шукав вільне місце, і це в понеділок. На карті гугл видно який там пресинг. І в кожного по 4-6 вудок. Ну головне, що місце знайшов і навіть не під Молдовою.
Zoom in (real dimensions: 1920 x 1440)Зображення
Відразу закидаю вудки на горох, одну на метод, а іншу з великою фідерною кормухою. Це закидання в мене зайняло досить багато часу, оскільки в мене не було нічого підготовлено.
По річці періодично тянуло великі жмути зілля, і доводилось частіше перезакидати снасті. Але ось я нарешті добрався і до третього фідера з карасьовою підкормкою перловкою та незначною кількістю гороху. Клювання почались з 3 кормушки. Моя перловка була на розхват. Чимала плотвиця та пілдящі інколи навіть не давали змоги поставити палку на стійку. Щоправда вдавалося витягнути на берег відсотків 50 риби, через круту бровку і значну кількість трави біля берегу. 
Zoom in (real dimensions: 1920 x 1440)Зображення
Zoom in (real dimensions: 1920 x 1440)Зображення
Закидав метрів на 22 від берегу (там була ракушка) і кормуха 60 грам падала на рахунок 9-10, а видиме зілля йшло десь до 15 метрів від берегу.
Але я ж приїхав за сазанами. І витягуючи палку з перловкою з води я ходив перезакидати снасті на горох.
Азартна ловля плотви чим далі тим більше відволікала від інших вудок. І тут сталось як в книжці: в один момент кльов плотви затихає і через хвилину крута потяжка, підсічка, і зовсім інший суперник на іншому кінці снасті. Як його вивести на верх? Сазанчик виявився не самим великим і високо підняте вудлище протягнуло красеня через зілля. Перший є!!!! УРА!!! :ya_hoo_oo: 
Zoom in (real dimensions: 1920 x 1440)Зображення
Так було до години 11, щоправда двох сазанів (один на вигляд біля 2кг) вивів на верх, але через зілля не перетягнув. А з 11 десь поділась плотва і я почав періодично витягувати чималих хвостатих карасів. 
Zoom in (real dimensions: 1920 x 1440)Зображення
Zoom in (real dimensions: 1920 x 1440)Зображення
Мав 2 клювання підводних човнів, які після підсічки просто пливли в низ по течії періодично посмикуючи ліску, поки не заводили за зілля та не обривали 0,2 овнеровський повідок. 
Плотву знайшов невдовзі на 3 оберти катушки далі відносно першої точки та ще паралельно вицепив одного малого сазанчика.
Zoom in (real dimensions: 1920 x 1440)Зображення
Близько 13 довелося закінчувати цю прекрасну рибалку оскільки вся риба в садку поснула в зв’язку з малою глибиною під берегом, а південне сонце нагріло воду до стану чаю. Плановане відпускання більшої кількості риби не відбулося. Рибку всю почистив та попер додому, щоб не зіпсувалася. Рибку посмажили та їли до кінця відпустки, ще й хазяйці квартири залишили.
Доречі на горох клювань так і не побачив, лише втратив купу часу. Треба було ловити на одну вудку і получати кайф. 98% риби зловлено на перловку. Мабуть це було щось новеньке для риби.
Рибалка на Дністрі – це щось неймовірне, і я думаю, що це мені не повезло а там так постійно. Риби багато, риба різна, риба велика. Плотви там не ловить ніхто. Зловить її можна мабуть мішок. А в прилові сазани, лящі, карасі. А природа там теж цікава: баклани, та пелікани замість чайок.
Zoom in (real dimensions: 1920 x 1440)Зображення
Місцеві ловлять виключно сазанів (ну і карасів якщо сазан не клює). Бачив спінінгістів-судачатніків на руслі та рибаків з квоком. Ну просто так не плавали б.
Скажу одне: всім рибакам, хто буде в 100-кілометровій зоні доступу до цих заповідних місць, раджу там побувати, і бажано не менше доби, щоб вдосталь натішитись.
P.S. При виборі місця ловлі задумуйтесь про здоров’я зловленої вами риби, бо навіть якщо ви її не плануєте відпускати то все одно вона може скоротити вам рибалку, як це сталося зі мною.

[DAM]


Коментарі