Субота на Басіку - "Вперед плотва!" (с) Гєральт із Рівії

Місце риболовлі: Басів Кут

Початок риболовлі: черв. 23, 2018 04:40

Кінець риболовлі: черв. 23, 2018 17:00

Тип риболовлі: Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Плітка3.00075Кукурудза, Опариш, Хробак

Час ловлі: 23.06.18 з 04:40 до 17:00

Улов: Плотва - до 2 - 2.5 кг (60 - 70 штук)

Насадки: Опариш, Червяк, Кукуруза

Снасті: фідер, 0.16 шнурк + 0.12 поводок. Гачки овнер 14 та 16 номер

 

 Отже, раз ніхто не пише про Басік то напишу я, рибалок більше ніж звітів, але не на все вистачає часу. Не міг заснути з п'ятниці на суботу та ще й в холодильнику лежали залишки опариків з минулої рибалкі. Зібрав 2 фідерні снасті, все необхідне по мінімуму, та й поїхав на ставок. Приїхав, пройшовся від пляжа до тих кущів про які всім відомо, вибрав собі більш менш не погане місце. Кращі місця були вже зайняті, тому довелося сісти там де до русла кидати на багато далі але за то зручно і комфортно. Отже трохи покидав грузика, зрозумівши ( на тому місці ловлю вперше) шо на дні аномалій явних немає, вибрав дві дистанції. Одну на чомусь тягучому, не далеко, десь метрів 18 - 20 від берега, там якийсь перехід з піску в мул чи шось таке... дуже не чітко. Другу далі, десь метрів 30. Там явно пісок з камінцями чи то ракушками, але все одно  все якесь примулене, тим не менше краще на чомусь не зрозумілому або поряд ніж будь де. 
 
 

 Закормлюватись почав десь близько 05:30 ранку, трохи довго грався з оснастками, проміром, кавою.. созірцанієм води і думками про високе. Закормив ближню точку 7 - 8 закормочних кормушок, і закинув на опариша. Так само з дальньою дистанцією, тільки от корма всипав туди на багато більше. Ловив не те шо б дубінив, але динамікою не перегібав, хотів відпочити. Перезакидання раз в 7 - 10 хвилин не частіше або при покльовці. Так як покльовкі були часті, все таки задовбався в хлам :))))

 Що до прикормки то це була: пшоно, відварене не до кінця + перловка розпарена, така яка вже годиться на насадку + кукуруза + прикормка Флагман Лящ, темна, з ультра серії здається + Флагман Фідер Шоколад. Також додавав в прикорм трохи ароми кореандр ( на неї можливо я і злий, бо вона мені в подальшому всю плотву з озера зібрала :) Але це так, гумористичні догадки.



 Покльовки були з 7ї ранку і до 10ї.. постійно лупила плотва, не великого розміру, одна за одною. Що б я не робив, як би не грався з насадкою і як би не старався чи то виловити її всю з відти чи то якось відсіяти, це не вдавалося. Її було релаьно задофіга. 

 

 Десь з обіду кльов знову трішки зь'явився, почала брати та сама плотва. Було пару цікавих клювань, та через полосу водорослів біля берега я не реалізував найкращі з них, вже на підтягу до берега рибка заплутувалась в водорослях і сходила, так траплялося разів 10 - 12 за всю рибалку. 
 Ляща поставити або привернути на точку мені не вдалося, за то це вдалося деяким іншим рибалкам які сиділи значно далі від мене. Мабуть завдяки тому шо вся плотва була у мене %)))) Принаймі 2 - 3 ляща на тому березі в той день точно взяли, а ще один хлопчина ніс карася мабуть більше ніж 1кг. Мотивує. Аби не сране забруднення...
 По погоді, майже весь час було дуже похмуро, вітер, волни, дощ. Погодка така собі, але краще ніж просто сидіти вдома :)
  
 В садок я зазвичай кидав тільки більш менш пристойну плотву, всього мною було зловлено +- 50 штук після яких я просто перестав рахувати бо в тому не було сенсу. 
 Всю рибку я випустив, та що померла була скормлена чайкам.
 Якийсь хомяк переросток весь час плавав туда сюда і постійно питався напасти на мою ногу, я з нього нормально так виржався.
 Рибалкою задоволений, дуже багато висновків зроблено як по місцю, так і по деяким іншим нюансам по снасті, гачками, лєсці та іншому.



 Невеличке відео:


 Всім НХНЛ!


Коментарі