"Банда мокрих фідеристів" або "Екстрім на річці"

Місце риболовлі: Горинь, с. Хотин

Початок риболовлі: черв. 29, 2018 19:00

Кінець риболовлі: черв. 30, 2018 15:00

Тип риболовлі: Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Густера20Опариш
Плітка18Опариш
Лящ1Опариш

Компаньйон: Андрій Попович
Зловлено: купу густери і плотви
Місце ловлі: річка Горинь

 Коротеньке відео щоб передати трохи настрою та візуально показати де ловили:


 
 Всім привіт! В п'ятницю не зважаючи на погоду все таки вирішили поїхати на рибалку. Спочатку взагалі думали поїхати на ставок, але все ж таки зваживши всі за і проти обрали річку. на ставку в цю прохолодну та мокру погоду було б дуже не затишно та і шанси ловлі карася нас так би мовити загнали б лише в 50 на 50 :) Бо на річці і різнориби більше і звісно різна риба по різному реагує на такі умови. Коротше довго не думаючи скупились у Флагмані опаришами червячком і деякими прикормками, і поїхали на Горинь. У Андрюхі є одне секретне місце ловлі, дуже гарний вихід на розширення річки з величезними ямами до 20ти метрів глубиною і зворотньою течією.

Приїхали на місце десь біля 18-ї вечора. розкладались мабуть годину або більше, поставили невеличкий шелтер, великий зонт та зонт для речей. Все встановили таким чином що б дощ, навіть сильний, не завадив нам ловити рибку.

Замішали прикорм, прикормка вийшла дуже кльовою. За базу взяли кашу перловку + пшоно, не сильно розварену. Перемішали цю кашу з прикормкою флагман Лящ та замішали на меласі + арома Лящ. Досипали кукурузи, мало лі.. вона зайвою точно не буде :)

Ловити почали мабуть о годині 20 не раніше, і то перщі мабуть пів години - годину не спішно закормлювали яму. Течія в ямі не сильна, прикорм залишається в великій кількості в межах точки закорму, можна працювати не важкими кормушками, головне донести корм до дна.

 Першою рибкою стала здоровенна густьорка яка влетіла Андрюхє. Далі почали справно клювати невеличкі, стандартні для цього місця густерки. В вечері дощ йшом дуже короткий і ледь помітний. Покльовок за всю ніч було мабуть 2 - 3. Зранку ми ще справно половили густеру. Ляща поставити на точку нам так і не вдалося, як і підібрати насадку для нього. Пробували всі можливі комбінації: опариш, два опариша, три опариша, опариш + червяк, червяк, пучок червя, опариш + кусочок червя, кукуруза + опариш, просто кукурузка, опариш + половинка опариша.. Все що завгодно, але крім густерки і плотви нам чогось нічого зловити не вдалося, зранку правда Андрюха вхопив нормального такого підлящіка, але на тому тема лящів більше затронута не була :) На цьому місці хлопці ловили пристойних лящів і підлящіків, соміків тощо, але мабуть не цього разу, та й погода виявилася жахливою. Дуже добре що ми були до того готові. 
Вид з мого місця ловлі
 Під рукою завжди була гаряча кава а дощ розігнав комарів яких тут дуже багато, тому можно сміливо сказати що рибалка хоч і видалася трудовою, важкою і екстримальною проте дуже дуже цікавою та приємною. Просиділи всю ніч за розмовою, баснями, з кавою цигарками та гарним настроєм. 
 Взагалі в улові було дуже багато міліпісючних піскарів бичків і всякого роду верховодкі :) ми їх та мєлку густьору одразу безбожно топили у воді.
 Ще одним моментом був схід чогось досить пристойного, на разі у мене лопнув гачок. Уявіть, просто розламався на дві частини  і рибка зійшли. Прикро, але шо поробиш. 
 Також я протестував деякі нові гачкі, серед усіх найліпше показали себе Овнер пін хук 14го розміру, про ті які показали себе хріново писати не буду )
 Якшо коротко казати про снасті то це шнур 0.16 та поводок 0.12 з гачком 14го номеру. Інлайн монтаж з авторським відводом Андрія Поповича з фідергаму. Дуже надійний та дуже робочий монтаж. Нічого не плутається, амортизація та чутливість на високому рівні. Можливо якось окремо я чи він опишемо це все діло.
Моя плотва монстр 
Дочекались після обіду перерву в дощі, зібрались та й поїхали до дому смажити рибку :)

Всім НХНЛ!


Коментарі