В погоні за трофеями. Або посто відпочинок з дитиною на природі.

Місце риболовлі: Уляники

Початок риболовлі: трав. 18, 2018 08:00

Кінець риболовлі: трав. 20, 2018 15:00

Тип риболовлі: Карпфішинг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Короп50.0005
Амур білий1
Карась сріблястий1
Короп дзеркальний130.00013
Короп голий80.0008

Пролетів місяць з минулого виїзду на Кричевичі, який для мене та мого напарника склався дуже вдало. І ще сидячи в Кричевичах почали задумуватися та планувати подальші поїздки. Оскільки я відношусь до такого типу рибалок яких не приваблює рибалити постійно на одному і тому ж озері. Хочеться кожен раз відвідувати іншу водойму, рибалити в нових секторах, все нове завжди цікаве та не відоме і хочеться це пізнавати та розгадувати. Якось з останнім виїздом на Ульяники не склалося, точніше не з виїздом, а з кльовом. Тому вирішили спробувати реабілітуватися, да й до кінця не зрозуміли водойму (вподобання та смаки риби). Сектор почали бронювати ще за три неділі до виїзду, але в же на той час вільних було два 10 та 14. Напарник обрав 14, чому він був вільним і рибалки віддали перевагу іншим секторам для мене лишилося загадкою. Наближалися дати виїзду, нам компанію вирішив скласти «добра людина» Олег, що позичив нам авто на Кричевичі, цього разу ми на своєму відремонтованому :). Оскільки при наявності двох авто вантажо-місце збільшилося я вирішив взяти свого самого головного напарника – донечку Настуню. Виїжджати вирішили так щоб бути на озері близько 7.00, щоб заїхати на сектор і нормально розкластися ще в ранці. Дорога пролетіла швидко і не помітно, декілька каво-брейків і ми на озері. Реєстрація і на сектор.

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Почали помалу розкладатися, кожен займався своїм, хто табором, хто вудилищами, хто сніданком, а хто просто бігав і нам заважав. На старті прийняли рішення не кормити, а ловити на стіках приблизно до 11.00 години.

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

В ролі стік мікса використовували СС Baits Stick Mix Squid Octopus і всю прикормочну програму вирішили побудувати на даному смаку, оскільки саме він себе непогано показав за минулі два виїзди на Ульяники, і саме на Squid Octopus було найбільше клювань. В ролі насадки вирішили використовувати бойли діповані Glugged Dumbells Squid Octopus з підрізаними поп апами використовували (мед, ананас, спеції, цитрус, та тропічні фрукти). Прути розкидали віялом. Перша палка на 125 м. друга 120 м. дві інших 110 та 100 м. в сторону залива ближче до камиша. Поки прути в воді вирішили перекусити сніданком який нам приготував Олег (він взагалі був в нас в ролі повара, тобто все приготування їжі бу на ньому), а ми йому допомагали в нарізці і по типу принеси подай. Я мав на увазі не те що він їхав нам жерти робити, просто рибацькі клопоти (в’язання поводків, заряджання їх, пере закидання, кормління та кобріння ми взяли на себе). На мою думку риба клює в не стандартні ситуації, тоді коли цього найменше очікуєш (хоча очікуєш на клювання постійно) тобто в найменш зручний час, мова йде про звичайні рибалки. Інколи коли кльов не дуже активний ми намагаємся штучно створити такі ситуації, відійшовши до сусіда в гості, чи йдем до зеленої будки на переговори з водяним для якого в нас висить стопочка на род поді і першим ділом ніж закинути прути в ту стопочку наливається водяному маленькі 50. 

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 640 x 960)Зображення

Так і сталося цього разу в процесі клопот, сніданку та розкладання табору в 10.50 відбувається клювання на другу палку з 120 м., але прикрий схід, нічого страшного реакція риби є, перекидаєм в ту ж точку та на ту саму насадку щоб визначити вподобання риби і відкинути випадковість покльовки і далі займатися облаштуванням нашого побуту. Не пройшло пів години знову клювання на іншу (3 палку) і знову схід, щось не так - треба зняти «вроки» - по 50 віскаріка, який почав відразу діяти. Через 15 хвилин знову клювання на 2 палку, не квапливе виважування і перший Ульянівський короп сезону 2018 запарковується в підсак, вага показує 11 кг. і спокусився він на Glugged Dumbells Squid Octopus з жовтою шапкою цитрус. Початок покладено, це вже добре. Не проходить 15 хвилин як вмикається 4 палка з під камиша, риб стрімко ломанувся в протилежному напрямку, замість того щоб іти в камиш, але по не зрозумілим причинам зріз??? Як потім я зрозумів що під камиш він напевно не йшов через сильну мілководність під самим камишом, тому намагався йти в відкритий простір. Що цікаво що з даної точки двій чи виважувавши рибу Олег помітив десь на відстані 30 метрів якусь (аномалію) точніше приблизно в одному й тому ж місці риб ставав в глухий зачеп, чи там була яма чи бровка так ми і не зрозуміли, а після активізування всіх прутів просто полінилися покидати маркер та намалювати карту. В 12.00 дала про себе знати знову друга палка, виважування і короп 9 кг. на маті. Потім приїхали сусіди в 13 сектор, жіночка що обілечувала, сказала що то якісь місцеві чи знайомі, і в голові закралася думка що наші клювання завершатця як тільки вони закинуть свої прути в воду і закриють нас, та почнуть тягати монстрів, а ми будем мовчки спостерігати як сусіди рибалять.

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 640 x 960)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Наближалася обідня пора, вирішуєм дістати важку артилерію і загодувати точки які дали сигнали у вигляді клювань. В наш сподовий мікс ввійшл суміш пелехів різної фракції які перед змішуванням ми вирішили задіпувати Multiamino від СС Baits таким чином зарядивши додатково пелет, варена конопля та швидкодіючі високо атрактивні бойли СС Baits Active Soluble Squid-Octopus (лінійка даних бойлів дуже добре себе показала в Кричевичах по так би мовити холодній воді, швидкість розчинення і тримання запаху після доставання з води вражала і мала б прийти до душі карпам) і все заливалося CSL данного виробника. Ми важали що діпований пелет та швидко діючі високоатрактивні пилящі бойли повині були максимально швидко дати харчовий сигал в воді і тим самим зацікавити місцевих жителів (я мав на увазі рибів, а не песика який два дні біля нас крутився в надії отримати шмат шашлика чи кістку від стейка). Полетіли ракети в воду і відразу клювання з під спомба і короп вагою 9.500 на маті. Моя дитина заклянувши в мат скзала що ми ловимо одну і ту ж рибу вже в котре, оскільки всі риби були «лисими». На цей раз включилася перша палка. Перезакидання і з десяток бойлів на точку, взагалі після кожного клювання незважаючи на результативність постійно докидалися бойли на точку для постійної її підтримки, а кожні 2-3 години по 10 спомбів. А сусіди помалу не квапливо розкладалися як «бувалі» знаючи що їхня риба в озері і на них чекає. 

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

По всьому озеру панувала тиша і не було помітно щоб хтось щось ловив, тільки поодинокі клювання в тому чи іншому секторі, а такої активності не було помітно ні в кого.
Погода була хорошою, сонячною, часом і спекотною що дало змогу навіть позасмагати в очікуванні клювань, але там де спека там і злива яка як випадково починається так і линувши як із відра швидко закінчується. В проміжку як йшов дощ ми сидячі всі в одному наметі почали жартувати, чи хтось піде виважувати якщо клюне, адже злива супроводжувалася сильним грімом та блискавкою. Хлопці сказати що – ПАС!, оскільки були свідками наслідків після зустрічи з блискавкою один на один. І тут та вище сказана «нестандартна ситуація» клювання, пейджер починає розриватися а хлопці сидять на розкладушці непорушно, а я чи то дурний, чи екстремал виходжу і починаю виважувати намагаючись не тримати палку вертикально, хоча грім зник і йшов тільки дощ через деякий ча короп був запаркований в підсак.

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Після зливи спіймали ще декілька риб і вже всі троє обрибилися, адже виважували по черзі, і в кожного були сходи. І тепер можна було вже підлити в стопочку водяному 50 віскаря в ролі подяки і про себе не забути, адже Олег не хотів підтримувати тост за збитого поки сам не обрибиця. Помалу сонце почало опускатися за горизонт, ми зробили потужний закорм на ніч тим же міксом в надії безсоної ночі. Точніше я очікував на безсонну ніч, бо мав можливість вздрімнути двійчи перед виїздом і не був за кермом, а хлопці цілу добу вже без сну і з дороги були втомлені, хоча і Ваня подрімав вже на озері, я думав їх втома завадить тримати «низький старт» в очікуванні клювання. Хоча в подальшому вздрімнувший Іван перший заснув, а ми з Олегом то теревенили то займалися поводками та оснастками – короче рибалили. Смачна вечеря і періодичне покльовування риби «рухало нас в ніч». А тим часом в сусідів повна тиша і повний нуль по кльову.

Zoom in (real dimensions: 640 x 960)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

З 22.00 до 7.00 в нас було вісім покльовок з яких самою цікавою виявилася в 1.40 клювання в берег, я підсікаю хоча не задумуюсь що то може бути, оскільки коропи на Ульяниках клюють досить часто теж в берег. Риб іде досить легко до берега і метрів за 50 від помосту робить свічку, послаблюю фрік ближче до берега в надії справжнього бою на останіх 15 метрах, але він здається. По заведеню в підсак бачим що то бестер – радості не було меж, адже в перше ловлю таку рибу. Відразу йду будити Ваню який мені спочатку не повірив, думаючи що ми жартуючи йог хочем розбудити, але він вирішує глянути і був приємно шокований теж. Відразу нічне фото щоб не мучити рибу (хоча нічні знімки я щось не дуже люблю робити, але напевно зміню свої вподобання, адже в ночі теж можна зробити класні фото :) і рибку відпускаєм назад в воду, вже не до сну адреналін в переміш с кільканадцятою кавою не дають заснути.

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Після бестера ще був риб на 10.500 і до шостої години тиша.

За першу добу в нас було 21 клювання і одна най більша риба в моєму активі 13.500, але апетит приходить під час їжі, да й людина таке створіння скільки не дай хочеться більшого і більше. Тому на другу добу стояло завдання риба +15. 
Ранкова кава яка тікла рікою всю ніч і тримала нас в тонусі, і перезакидання палок та кобріння запускають сектор далі, корм працює риба відкликається а сусід з нулем. Поступово вага риби починає збільшуватися. Олег почав втрачати задоволення від в котре спійманої риби 8 чи 10 кілограмів, хоча на Кричевичах минулого разу спіймав всього одну рибу за всю рибалку.

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Після котрого кормлінням спомбом в мене з'явилася ідея спробувати прикормочний бойл СС Baits Active Soluble Squid-Octopus як насадку з половинкою поп апа, по принципу чим кормиш на те й ловиш. Що почало приносити свої результати. В порівнянні з першим днем де в 70% всі клювання були на другу палку, на другу добу все було навпаки працювала 4 і 3 палки де на насадці був прикормочний СС Baits Active Soluble Squid-Octopus з шапочкой спеції та тропічні фрукти.

Zoom in (real dimensions: 640 x 960)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Помалу моя дитина почала рибалити теж зматавши в мене декілька метрів Коротекса і прив’язавши на кусок гілячки та повісивши штук шість різнокольорових поп апів як новорічна герлянда в надії що риб зацікавиться такою безпечною і цікавою презентацією без гачка, але все марно, хоча пару тих вудок стояли до кінця рибалки між дошками помоста.
Близько 14.00 під час дрипаючого дощика відбувається клювання виважувати черга була Вані, а я вирішив схитрувати і підсік замість нього і почав виважувати, хоча перед тим збирався «до вітру», стою виважую і відчуваю що не сходивши до вітру ще трішки і «вітер» побіжить мені по ногам, прошу в Вані щоб допоміг з виважуванням, а він відмовляється: - «Підсік, виважуй сам, і сам підсач!». А перед тим ми жартували і я змоделював таку ситуацію і мені була цікава думка кожного, як би хто вчинив як би при виважуванні можливо риби своєї мрії приперло не до «вітру», а по «дорослому». Хто як відповів нехай залишиться таємницею. Але в меншому прояві така нестандартна ситуація застала мене. Очі затікають і я кажу що кладу палку на ввімкненому байтранері або нехай йде виважує, Ваня вирішив не випробувати мій сечовий міхур і перейняв палку виважувати, і я погнав «до вітру», після чого взявся за виважування далі. Як потім виявилося що то була риба не моєї мрії, але мій новий рекорд вага показала 18 кг., а фізіономія Вані показала засмученого смайлика, що я підсік і вивів рибу яку він мав виважувати, хоча він же теж її виважував :). Радість моя ще більше почала зашкалювати після спійманого бестера і «микити».

Zoom in (real dimensions: 640 x 960)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Дана риба клюнула на другу палку, після того до кінця нашої рибалки на дану вудку ми не отримали жодного клювання. Все решта на 3 та 4 інколи прокльовувалася 1 палка. Стабільно працювала насадка з пилящого сквіда. 

Zoom in (real dimensions: 640 x 960)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Доливати водяному не було що, хоча ми не любителі зловживати алкоголем, на змаганнях взагалі – зясь!, але крім пепсі нічого не лишилося а розбавляти йому не хотілося щоб кльов не пішов на спад, тому нехай допиває те що було в його фужері.
Цього дня погода не була такою сильно спекотною і з грозою, хоча маленький дощик подрипував протягом всього дня. По обіді як дощ закінчився вирішив пройтися з дитиною в сторону четвертого сектора прогулятися та показати їй озеро, заодно поспілкуватися з рибалками про їх успіхи та й взагалі про улюблене хоббі, і набрати води. В когось було краще, хтось тягав рибів до 6 кг, комусь вдалося підняти 19 кг, в кожного по різному. А на протлежному березі як активності не було так і не було й другого дня, можливо за своєю рибалкою ми не добре спостерігали за протилежним берегом, можливо так і було з кльовом. Поки ми ходили Олег дістав свій новий власний рекорд, коропа вагою 13 кг, і сказав що те за чим він цього разу приїхав він здійснив. А вже по дорозі до дому я в нього запитав чи йому сподобалося і чи приїде ще раз, він сказав що: - «обов'язково, бо там плавають 18-ки!» як мінімум, яку він тримав в руках, і є стимул їхати.

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Так по стандартній схемі пройшов і день в постійному виважуванні та перезакидані, кобрінні, кормлінні, і коли риба відзивається на твою прокладену роботу тоді час летить дуже швидко, одне спостерігати зі сторони коли сусіди ловлять і постійно ходять в твій сектор щоб ти підняв свої палки, щоб вони вивели свою рибу, і носяться з підсаком і тими запаркованими кракенами в свій сектор – сам був в такій ситуації, сказати м'яко не приємно, так і сталося з сусідом, за дві доби він спіймав одну рибку і іншу випадково зачепив чужу відірвану жилку з оснасткою і рибою на іншому кінці, яку благополучно дістав і звільнив від баласта.
Також під вечір був дуплет поки Олег грався з рибою я запаркував амура близько 6-7 кг. Ваня ще більше засмутився, що вся риба біг фіш, бестер, амур хоча не великий – але єдиний були спіймані мною. Але йому вдалося виловити карася, якого відпускала вже Настуня.
Олег почав казати що всі хто біля нас стають перестають ловити, або нічого не ловлять, як би було так на змаганнях, було б взагалі супер.
В нас теж був випадок (не на цій рибалці) коли дістали рибу в якої в пащі торчав ще чийсь гачок без поводкового.

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Так пройшла і ніч в яку ми добре повисипалися, хоча і мали два клювання. На ранок почали близько 6.00 збиратися щоб о 9.00 виїхати, розпочався дрібний дощик, який почав посилюватися. 
Мені довелося ще купатися. Нічний короп великий і до того лускатий (переважна більшість була лисі) сидів в мішку до ранкової фотосесії, і за ніч закрутив шнурка з мішка об трубу під помостом по середині. Довелося пірнати під помост щоб дістати і звільнити рибу.
Зібравшись поїхали до дому сповнені емоцій, та надій повернутися за 18 і 24 які там ще живуть, і звісно веслоносом якого багато не люблять через збирання всіх снастей.

Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Особисто я виїздом залишився задоволений в першу чергу не через рибів яких я спіймав, а черз те що відпочив зі своєю дитиною дві доби на природі, що останім часом вдається дуже рідко.
Протестував бойли які доступні по ціновій політиці для всіх, за допомогою яких можна успішно ловити мега крупну рибу і залишився задоволений результатом. Приємною несподіванкою стала для мене робота прикормочного бойла у вигляді насадки. В цілому було 35 покльовок з яких було спіймано 26 риб переважна більшість за 10 кг., один карась, один амур, оин бестер. 

Zoom in (real dimensions: 640 x 960)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 640 x 960)Зображення

Думаю ще не раз повернуся з своєю дружньою компанією на дане озеро.


Коментарі