Словили два окуні, але яких!

Місце риболовлі: Горинь, стариці село Нетреба

Початок риболовлі: трав. 14, 2018 00:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Щука0.7001Силікон Ax Craw 2"

Нарешті по-справжньому відкрив літній сезон.

Не зовсім Горінь, але її стариці.

Вирішили приїхати не дуже пізно, тому були десь о шостій годині біля води. На одній, зарибленій (зі слів місцевих) коропом, стариці вже було багато рибалок, але по їх спокійній поведінці стало зрозуміло, що кльову сьогодні нема.

Поки  збираємо спіни, налітає мошка та комарі – риболовля обіцяє бути кривавою. Я користуюсь репеллентом, а товариш Слава повинен спілкуватись з бджолами, тому надягає накомарник та рукавички.

Ще одна стариця, має форму підкови, глибини 2-4 метри, шириною до 30 метрів. Ловимо спінінгами хижака.

Поки немає клювань, тестую нове придбання: Favorite Variant 1.98 м 7-28 гр. Кидати на відстань більше 25 м (звісно вимірював відстань на «глаз») 5гр+сіліконка - комфортно. Пробував кидати 3 грама – майже неможливо. Чутливість поки складно оцінити, адже дно м’яке. Потім попали на гравій на дні (або піщані «бархани»), то зразу же відчув аномалію. Дотики трави відчуваються, слабкі «тички» окунців також можливо відчути.

Біля «пляжу», де глибина з 4-х метрів переходить у мілину, заробляємо по клюванню мілкого окунця. Вже стає трошки веселіше, навіть «кровосісі» вже не так дошкуляють.

Ще пару кидків, щось притримає приманку і відчуваю вагу на тому кінці спінінга. Нетривала боротьба і щупачок на 700 гр вже на березі. Ще одна щучка в цьому сезоні. Знову спрацював улюблений сілікон Ax Craw 2''– але я його називаю краб. Товариш також кидає краба, але в значно більшому розмірі, якщо не помиляюсь, то - 3,8''.

Знову змінюємо місце – під берегом корчі и глибина більше 2 м. В мене знову пару окунців, а товаришу відривають клешню. Плануємо перейти далі, але я роблю ще кілка кидків трохи з іншого кута.

Провожу класичну «ступеньку» і щось різко, але без удару зупиняє приманку и шнур починає йти різко у корчі, фрикціон здає шур. Затягую «гальма», все одно спін 28 гр і майже не гнеться. В азарті забуваю зробити підсічку («риба» потім зіскочив з гачка на березі). Вдається зупинити рибу, вона різко кидається у мій берег, кручу котушку і тут з’являється спина ОКУНЯ. Спочатку думаю взяти його рукою, але є можливість впасти в воду, тому радію, що ходжу не з УЛайтом, і викидаю окуня на берег, де він і відчепився.

Підходить Слава, робить декілька фото, робить декілька відео для свого каналу – обіцяє викласти процес зважування. Шкодує, що не зняв процес виважування. ОКУНЬ заважив 850 гр.

Коли страсті заспокоїлись, пробую ще раз обловити ямку різними приманками, навіть хробаків закидав своїх неулюблених, але нічого не клюнуло.

Йдемо зі Славою далі і виходимо на мисок – попереду ямка до 4 м, а під берегом трава десь на двох метрах починається. Приманку не міняю, поки роблю декілька кидків, чую, що Слава за кущами щось талапає. Переходжу до нього і бачу також ОКУНЯ. Спочатку Слава скромно оцінив його у півкіло, але ваги показали 830 гр. Знову фото/відео. Настрій відмінний.

Більше клювань не має, пересуваємось по березі (тобто, по «узкой полосе взаимодействия между сушей и водоемом») На березі (не на дереві, а на «узкой полосе») ростуть кущі – ареал проживання комарів, які починають все активніше лізти в очі та під окуляри – тому вирішуємо ще трохи походити по іншій старіці.

На зарибленій стариці ми нічого не вполювали, тому на цьому звіт треба закінчувати.

Рибалка вдалася.


Коментарі