Карасі-монстри озера Басів Кут

Місце риболовлі: Басів Кут

Початок риболовлі: квіт. 15, 2018 08:00

Кінець риболовлі: квіт. 15, 2018 15:00

Тип риболовлі: Поплавок

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Карась сріблястий5.50014Мотиль, Опариш
Плітка0.50020Мотиль
Червонопірка0.50010Мотиль

Всім привіт. Я вже давно планував відкрити сезон поплавочної ловлі, але так складались обставини, що вільного часу на рибалку не вистачало. І ось на 15 квітня маю трішки вільного часу і вирішую поїхати на рибалку десь недалеко від дому, а саме на місцеве озеро Басів Кут. Мав інформацію, що покльовує плотва і червонопірка.

7:30  я з батьком вже на водоймі. Природка просто супер, легкий туман, схід сонця, в сплески риби по водоймі, ось він справжній відпочинок.

Десь хвилин 30 пішло на заміс прикорми та підготовки спорядження для риболовлі.

Планував ловити 6-ти метровим маховим вудилищем та на випадок відсутності кльову плотви, розклав 4-х метрову вудку для ловлі верховодки.

Приблизно біля 8-ї години поплавок полетів у воду, а за ним 5 шарів з прикорми. Поплавок використовував вантажопідйомністю в 1 грам основна лєска 0,148 мм, повідок 0,108 і гачок №16 Овнер Чінта наживка опариш+мотиль або чисто мотиль. Глибина в місці ловлі 1-1,2 м.

Перших хвилин 20-25 риби на точці взагалі не було, та ще й постійно заважала бокова течія, хоча вітру зовсім не було. І ось перша покльовка і ловлю невеличку верховодку, перша риба в цьому сезоні на поплавцеву снасть. Далі рибка підтягується на корм і періодично підловлюю плотву, червонопірку та верховодку. Рибка клювала не велика 20-50 грм, хоча і були екземпляри 100+ грм.

Десь біля 10 години кльов мілкої риби притих і тут в батька відбувається перша покльовка карася, декілька хвилин виважування і карасик  ±200 грм в підсаку, через декілька хвилин знову батько виловлює такого ж карасика.

І ось в мене впевнена покльовка, підсікання і приємний супротив гарної рибки, як виявилось це також був карасик. Були такі моменти, що одночасно в мене і в батька відбувалися покльовки карася. Ближче до обіду стали клювати карасі 500+ грм.

Один був навіть трофейний, десь більше 1 кг. Також вдалося зловити одного амурчика, якого відпустили назад  у водойму.

Ловили до 15:00. В результаті було зловлено 14 карасів загальною вагою 5,5 кг та десь 4-5 десятків плотви та червонопірки.

Це була одна з найкращих рибалок в моєму житті, тягнути дебелого карася на махове вудилище і на тонкій оснастці це ще те задоволення. Ніколи не вірив, що в нашому озері живуть така красені-карасі.

P.S. Плотва вже в шипах і найближчим часом піде на нерест.

Карась заходив на точку стайно, внаслідок чого покльовок інших видів риб взагалі не було.


Коментарі