Фідерна риболовля на Бурштинському каналі 15.02.18 - 20.02.18

Місце риболовлі: Бурштин

Початок риболовлі: лют. 15, 2018 00:00

Кінець риболовлі: лют. 20, 2018 00:00

Тип риболовлі: Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
ПліткаМотиль
Карась сріблястийМотиль, Пінка
Зимовий фідер Бурштинський канал.
 
Після побаченого улову свого напарника по команді, Юрія Прокоп'юка, а саме 12кг відміних рибульок, декілька днів думки про лящів не виходили в мене з голови.
З Юрою ми обговорили всі нюанси його ловлі, проаналізували все і записали в блокнот. Через декілька днів, коли був морозний ранок, я опинився на березі Бурштниського каналу, на якому завжди багато рибаків з різних областей. Проте, не дивлячись на таку популярність каналу, все-таки маленький клаптик вільного місця для одного фідера знайшовся. Дякую Едіку.
 
Прикормку замішував вдома, оскільки ціль стояла ловити ляща, зволожував її в стан практично каші. На виході утворилась важка інертна прикормка, яка повина була, ставити на точку ловлі, виключно крупну рибу. І, як пізніше рибалка показала, таке зволоження і стало головною помилкою, але про це пізніше.
 
Стартовий закорм зробив чистою прикормкою, без додавання живих компонентів, і одразу на поводок 90см, проклюнулись дрібні підлящики. Активна риба з перших закидів давала надію, що зараз буде роздача. Та досвідчений спінінгіст, Сергій Князев, з яким ми і приїхали на рибалку, висловив таку теорію: “Якщо ловиш з першого закиду рибу, далі, можливо, буде повне фіаско”. В спінінгу свої забобони, а у нас свої.
 
 
Кожен день на рибалці завжди різний і, здавалось би, канал, висока плотність риби..., але і у такому місці можна просидіти з нульом. До 12 години я спіймав близько 5 рибок акваріумного розміру. Закрадалась думка, що риба стоїть в товщі води, і з дна не харчується. У мене ж була важка прикормка і на катушці жилка, а це не той інструмент з яким можна ловити темпово в товщі води.
 
Зміна повідків, як в діаметрі, так і в модельному ряді і розмірі різних виробників, не приносила бажаного результату.
 
 
 
Після всіх експериментів результат був 0 і, випадково, побачивши повідомлення в Вайбері, в групі SPORT FISHING Frankivsk, що хлопці стоять на самому виході каналу, і в них в прилові є хороші рибки, я прийняв рішення зібратись і переїхати до них. Можливо, хоча б там буде результат.
 
 
 
 
 
Зимовий день короткий, і за кілька годин на новому місці, підловив невелику кількість рибок. І, як завжди, сама крупна риба, яка у мене клюнула, зійшла у береговій зоні. Хлопці з періодичністю підловлювали рибу. Їхні улови з 5ранку до 17.00 вечора, були приблизно від 3-5кг на чоловіка та екземпляри були дійсно хороші.
 
 
 
От такий видався непростий Бурштинський канал, такі рибалки дозволяють побачити наші помилки. І моєю основною помилкою було 2 факти:
- не було різних варіантів зволоження прикормки;
- не взяв запасну шпулю з шнуром, а якби вона була в наявності, це би дало можливість при відсутності кльову ляща, перейти на темпову риболовлю плотви у товщі води.
Ну нічого, досвід є досвід і буде новий день.
А новий день і нова можливість половити на каналі з’явилась через кілька днів. У сонячний морозний день я знову поїхав на Бурштинський канал в компанії з Сергієм Івановичом, головою фідерного напрямку ФРСУ. Моєю ціллю було протестити відрізок каналу біля заправки OKKO, на якому за тиждень повинен був пройти 3-й фідерний батл.
 
 
 
 
 
При температурі -6 поривистий вітер, рибалка пройшла в не дуже комфортних умовах, але, все-таки, вдалось зловити з десяток красивих карасів. Враховуючи попередні помилки, прикормку вже зволожив правильно, насадка мотиль пінка, поводок 0.1 гачок Gamakatsu Caster №14, і якщо карась припливав на точку ловлі, то покльовки йшли до 1 хвилини.
 
Фідерні бланки використовував Zemex Rampage 3.75 тест до 100грам, новинка у моєму арсеналі, 3 рибалки з ними проловив, працював кормушками 40-70грам+ корм, катушка Preston PXR 6000, жилка Shimano technium 0.22, як я вже писав в себе на фб сторінці, виявляється не тільки старший брат у рості 4,20 гарно кидає на далекі дистанції, а молодший теж не відстає і кидає дай Боже. По відчуттям, як себе поводив бланк, фідер нагадав shimano speed master серії ах, загалом дуже задоволений обновленням, для себе питання фідер для річки+канал закрив. Дуже хочеться потепління і подивитись на роботу бланку з шнуром.
 
Ось така в мене видалась риболовна неділя.
 
 
А вечері мене чекала смачна вечеря, карасі в сметані.
 
НХНЛ до зустріч на воді.

Коментарі