Ловля щуки на жерлиці. Вплив атмосферного тиску на кльов.

Початок риболовлі: січ. 17, 2018 07:30

Кінець риболовлі: січ. 17, 2018 16:45

Тип риболовлі: Зимова

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Окунь0.3007Мотиль

Всім привіт. Розповім вам про сою рибалку, яка відбувалась 17.01.2018р.

Отже, беру я вихідний на роботі на 17 січня, щоб поїхати половити щуку на жерлиці на одній з водойм Рівненської області.

О 04:20 підйом. збори і в 5:10 я виїжджаю з Рівного. Дорога була не легкою, постійно ішов сніг, дорога була слизькою, а коли тебе обганяло якесь інше авто, то взагалі на відстані 20 м нічого не було видно. Непоспішаючи з крейсерською швидкістю я приїжджаю на водойму, а годинник показує в цей час 06:20, той час на який я і розраховував.

Беру жерлиці, живця, пешню і вперед на лід. Заходячи з берега на лід, він потроху потріскував, але був надійний, так як його товщина була приблизно 5-7 см.

В 07:20 жерлиці розставлені поміж рідким камишом і на чистому плесі, живцем слугував карасик (ті, що дожили до зими, бо купував я їх в жовтні, а зима прийшла в січні).

А тим часом, поки жерлиці стояли в очікувані покльовки зубатки (так я називаю щуку))), я з мормишкою підловлював окунців різного розміру від 20 до 100 грм.

Проходить година, дві, три, а покльовок немає, закрадається думка, що сьогодні кльову не буде, та ще й по прогнозу синоптиків на цей день відбулося падіння атмосферного тиску на 10 одиниць, але заспокоюю себетим, що на даній водоймі покльовки зубатки відбуваються зачасту після 12 години.

І ось, дочекався. 11:40 і перший підйом прапорця, підходжу до жерлиці і бачу, що катушка не крутиться, декілька хвилин вичікування і перевіряю жерлицю. Як виявилося, це була холоста покльовка, щука тільки здерла луску з карасика і все.

Десь через годину знову покльовка на жерлицю і знову холоста, тільки побитий живець.

Близько 13:30 знову підйом прапорця, підходжу до жерлиці і бачу, що катушка помаленьку крутиться, ну думаю є щука на гачку, але не тут то було, катушка перестає крутитися, ну думаю, щука перевертає живця (при першій атаці щука бере живця поперк, потім відпливає в уриття і розвертає його головою вперед щоб проковтнути), чекаю 2 хвилини і перевіряю, що на тому кінці лєски знову нічого некмає, навіть живця.

Згодом зустрів місцевого знайомого рибалку, який сказав мені, що сьогодні у всіх хто ловив на жерлиці було по 1-2 покльовки, а тим кому вдалося зловити щуку, то в якості живця використовували плотку і окунця. Почувши це, вирішую на декілької жерлицях поставити окунця, як живця.

Десь через 1,5 години знову спрацювала одна з жерлиць і в гору піднявся червоний прапорець, підходячи до жерлиці, помічаю. що катушка знову не крутиться, (в голові думка - ну що знов холоста, що це за день такий))). Чекаю одну, дві хвилини, катушка на місці і 1 см не прокрутилась, і ось воно, катушка починає помаленьку крутитися, набираючи обороти, в цей час я роблю підсікання і відчуваю, що зубатка таки засіклася. По супротиву зрозумів, що щука не велика до 1 кг. Хвилинку неквапливого виважування і щука на льоді. Це була моя перша щучка сезону 2018 р.

І на моє здивування, покльовка відбулася на живця-окунця. Більше покльовок цього дня вже не було.

P.S. 1. Всетаки перепад атмосферного тиску в 10 одиниць мав вплив на активність кльову щуки.

      2. Ніколи до цього не вірив в окунця, як живця для ловлі щуки на жерлиці, а після даної рибалки вже повірив)

      3. Завжди потрібно експерементувати і будете мати бажаний результат на рибалці.

Всім хто прочитав до кінця, дякую за увагу!! Якщо вам сподобався даний звіт і ви хочете читати подбні звіти мого авторства)) то ставте лайк внизу під даним звітом))


Коментарі