Гамаліївка, 05.11.2017

Місце риболовлі: Гамаліївка

Початок риболовлі: лист. 05, 2017 10:00

Кінець риболовлі: лист. 05, 2017 15:00

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
ОкуньSelect Juvik, Ларва

Був з товаришем Олегом 5-го числа, в неділю на великому. 
Приїхали зранку, на сам приморозок з надією зловити трохи щупака. Однак вся ділянка берега зі сторони Запитова мовчала. Змерзли як цуцики. Не помогло навіть активне махання спінінгами. Пізніше змонтували відвідний поводок - і все одно ігнор. Припущення Олега , що окунь на Гамаліівці поводить себе вже зовсім не по літньому, а скорш по зимовому, гуртуючись у стайки, мало рацію. Почали пошук по водоймі. Декілька перспективних місць з підвітряної сторони не принесли результатів. Дойшли аж до водозливу, де скупчилися "шморгачі". З 1-го листопада місце біля гідротехнічної споруди визначено як зимувальну яму, і заборонено ловити, але збирач грошей повідомив, що окунь жирує тільки тут, і "закриті очі" на ловлю в зимувальній ділянці поки працюють в літньому режимі. Дійсно на поверхні спостерігалась не аби яка активність риби. Котел не котел, але час від часу мальок фонтанував. Перші заброси показали, що риба стоїть щільним таким прошарком, бо поки груз і приманка падає на дно, на бланку відчуваєш, ніби по головам риби скочується. Але це не хижак, скорше загнаний в котел мальок. З декількох перших проводок Олег виловлює перші екземпляри окуня на салатовий Select Juvik. І екземпляри я вам скажу зовсім не маленькі. В мене глухо. Я взяв з собою тельки декілька приманок від Фанатік. Це пара 2 дюймових Ларв, пара Классик в 1,6 дюйма салатового кольору та кольору машинного масла, і декілька "рачків" з відірваними клешнями. Недавно помітив, тестуючи ці приманки в одному міському озері, що майже весь ряд приманок Фанатіка в розмірі до 2 дюймів дубіє в холодній осінній воді. Тому попередньо відварив дома декілька екземплярів. Але це не приносить результату. Активне махання патиками привабило до нас інших рибацюг. Вмить плацдарм кльову перетворився на не дуже комфортне місце, де заробити прутом в чоло, чи гачком в дупу ставало вирогіднішим ніж зловити полосатого. Всі навколо розловились, а в мене глухо. Тички є, але окунь не засікається. Прийшлось переробляти монтаж. Змінив гачок на тоньший і менший, поводок з 0,25 на 0,2. Довжину поводка зменшив до 1 м. Тільки тоді і заробив першу результативну покльовку. "Карусель" приманок та дальній заброс на 30-35 м забезпечило стабільне наповнення окунем кульочка. Декілька екземплярів заслуговували на реальний біг фіш дня. Загалом всі приманки принесли по полосатому. Найбільші екземпляри все ж таки звабились Ларвою.
В Олега ситуація краща, бо він не пошкодував 1,2 метра 0,23 флюрокарбону на відвідний поводок. Стабільні покльовки залікових екземплярів. Принципово на приманки з моделей Select. Краща ситуація була тільки в сусіднього рибацюги, який ловив методом "фідер на малька" з дистанції в 50 м. 
Активно клювало десь з 10-ї і до 15-тої. Далі кльов пішов на спад і взагалі зі зміною вітру перестав полосатий жирувати. Поодинокі екземпляри на волочіння по дну, або на раптовий підрив від дна. Ніякої систематики. І тільки в одній точці водойми. + - 10 м вліво або право - кльов відрізало. 
Втомились, рибу побачили, навіть фото не робив, бо поруч було двоє блогерів, які і відео проводки-виважування знімали, і фото в різних ракурсах клацали. Тільки залили вочевидь не на цей ресурс. Загалом день даром не пройшов, хоч і не зовсім по спортивному, і не по принципу F&nC.

Джерело: http://www.active.lviv.ua/topic-t620-555.html#p196456


Коментарі