Горинь, 28.11.2017

Місце риболовлі: Горинь, с. Хотин

Початок риболовлі: лист. 28, 2017 11:00

Кінець риболовлі: лист. 28, 2017 18:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Щука0.7001
Окунь2.5007DAGGER 2.5", Larva 2”

Рік тому, доволі непогано половив у цю пору окунів на Горині, 
Зображення
тому зробив спробу повторити минулорічні успіхи. 
Було велике бажання реалізувати цю ідею раніше, але певні обставини цього не дозволяли.…. Отже біля одинадцятої ранку був на березі річки. Так як їхав попутчиком, то опинився не в тому районі де планував, але розумів, що риба повинна бути присутня і тут. Залишилося лише знайти локацію її перебування. Протягом пошуків траплялися різноманітні перспективні, на мій погляд, місця, де міг би бути окунь, але вони «мовчали». Пробираючись через чагарники вздовж річки і залишаючи позаду себе обірвані приманки, врешті-решт дійшов до чергового потенційного місця стоянки риби, яке вирішив, що буде на сьогодні останнім. На другому закиді, при витягування приманки біля самого берега, остання зачепилася за прибережні водорості і я почав помалу її витягувати. Яким же було моє здивування, коли виявилось, що це не зачеп, а чималий окунь, який просто відкрив пащу і відпустив силікон, коли я підтягнув його до поверхні. Відсутність підсікання зробило свою негативну роботу, з іншої сторони стало зрозуміло, що хижак тут присутній. Наступні декілька закидів залишилися без клювань, а на черговому знову щось повисло на гачку. На цей раз я був вже готовий, тому, зробивши підсікання, дістав з води не поганий трофей. 
ЗображенняЗображення
Цікавим було те, що розмір риби був не маленьким, та й приманка вся була в пащі, але покльовки я не відчув взагалі. Наступні два окуні були зловлені аналогічним чином, після чого клювання припинилися взагалі. Чергова зміна приманки та збільшення ваги грузила з 3 до 6 грам дало позитивний результат у вигляді чіткої «клюваки» і результативної підсічки. Зазначу, що в даному випадку риба не вишикувалась в шеренгу до пропонованих їй приманок і «роздачі» не було. Слід було постійно експериментувати з кольорами приманок, моделями та розмірами. Проте це давало свій результат і полосаті періодично атакували свою потенційну жертву. В подальшому, зі збільшенням дощу, окуні почали повністю ігнорувати приманки, натомість бонусом стала залікова щука. Пробував переключитися на щуку, але результату це не дало. Врешті-решт, треба було збиратися додому, та й результати ловлі мене повністю задовольняли. :) 
ЗображенняЗображенняЗображенняЗображення
Декілька слів про місце ловлі та приманки…. Практично вся риба зловлена в береговій зоні на пісочній косі (бровці). В даному місці течія мінімально уповільнювалася, що давало змогу використовувати легкі грузи (2-6 гр.) Найбільш результативною приманкою стала Larva 2”. Також себе непогано зарекомендував DAGGER 2,5”. 
Всім вдалих рибалок. :) :smilefish:
ПС. Сподіваюсь, що ще потраплю в цьому році на Горинь.

[Рома]


Коментарі