За окунем

Місце риболовлі: Горинь, с. Воскодави

Початок риболовлі: жовт. 07, 2017 09:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Окунь702 гр наномiноу, crazyfish cry, силіконова муха
Щука0.1501

7 жовтня в суботу, вирiшив перевiрити активнiсть окунька на старих перевiрених мiсцях. О 9 год я з товаришем на Горинi, збираэмо комплекти i в бiй. Так як мiй лайт в ремонтi, калiко до 3,5 грам знову прийме бiй полосатих розбiйникiв.
Перше, що здивувало по приiiзду на мiсце, вiдсутнiсть рибалок, того тижня не було де закинути. На минулих вихiдних тут гарно вiдловився, та вiдмiтив для себе окуньовi та щучу точки. Того разу, кльов не давав багато експериментувати з приманками та ii огрузкою, все тi ж 2 гр та наномiноу. Цього ж разу вiн принiс всього три окунька, на мiсцi де я розраховував на неабияку роздачу. Не покидаючи мiсце своiiх надiй, вирiшую кардинально помiняти тип приманки. Пройшовши поглядом, по незлiченнiй кiлькостi приманок в коробцi, мене зацiкавив чи то рачок, чи то пiдводна кракозябра - крейзiфiшовський край фiш. Першi проводки з ним не дали бажаного результату. Другий закид, проводка.......дзвонить телефон, як же я це люблю, промовляючи в думках матюкливi словосполучення пiдiймаю трубку. Не вспiв я ще почати морозитись вiд довгоii розмови, як вибагливий до проводки рiчковий розбiйник зажував мою приманку i дався з нею втiкати. Пiдсiчка, й на тому кiнцi шнурка iнтенсивно шатаючи вершинку мого спiнiнга, впевнено впираэться "окунь-дригун"))). Аналiз вищевикладеного привiв мене до эксперименту з проводкою: пiдкидами, паузами, та манiпуляцiями провисшого дугой шнура на нiй. Друге закадання, проводка.....пауза до 10 секунд, дин.....дин.....дьорг, дьорг, дьорг, пiдсiчка э! Яке чудове вiдчуття коли сам прочухав i вiдтворив нестандартну подачу, яка принесла результат. Пiсля цього окуньки один за одним вилiтали зi своэii домiвки! Виважування бiйкоii рибки та душевнi дiалоги з товаришом, привели нас до мiсця, де тих вихiдних, ми попали на жор щучок, про який я звiтував вище. 
Тихенько пiдкралися до водного полотна, присiвши поставили 10 сантиметровi стальки, дiаметром 0.12 мм i в бiй! 15 хвилин, перебiр приманок та проводок не дали результату, тому друг мiняэ оснастку i починаэ iнтенсивно висмикувати гарних окуньцiв на селiконову муху, яка стала другим вiдкриттям нашого рибальського уiккенду. На однiй з проводок, на черговому пiдривi 2" кайтековського iзi шайнера получаю чiтку клюваку, рибка не сильно впираэться, i за мить шнурок на березi. Через декiлька хвилин я получаю ще одну борзу клюваку на тiй же дальнiй бровцi, рибку не вдалося засiкти, але вона лишила менi на згадку слiд своiiх зубiв на моэму iзiку.
Iнтенсивне висмикування полосатих моiiм напарником не дают менi спокою, i я вже перев'завшись йду до нього))) це була остання точка нашого запланованого маршруту, з якоii ми взяли ще з 20 окунiв та вирiшили йти до машини. За цю рибалку на двох нам вдалося зловити до 70 окунiв та одного шнурка, якi всi були вiдпущенi додому!
Вже в машинi зiзвонилися з нашими друзями, та заiiхали по дорозi до них. Вони обловлювали ямку 20 на 40, чим змусили нас посмiятися. Але коли показали свiй улов, а там були карасi, вгодованi окуньки та гарнi ротанi, ми взяли iiхнi комплекти й спробували себе в ловлi вещеперерахованоii рибки. Вдача нам посмiхнулася лише парочкою ротанiв та лодошечних окунькiв. 
Всiм мир!
Бережiть природу!!!

[And_rv]


Коментарі