Ліричний відступ

Місце риболовлі: Завидовичі

Початок риболовлі: серп. 06, 2017 00:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Окунь
Доброго всім дня.Почну з цього,що Озеро в с. Оселя дуже красиве і загалом місце для відпочинку мабуть сподобається усім.Однак є один нюанс-риба там хвора.І це дуже вагома причина не відвідувати це озеро,навіть,якщо ви приїхали просто віддихнути. 
Особисто для мене,коли витягував з деякий риб довгих хробаків,пропало бажання відвідати це красиве місце ще один раз. 
З чоловіка хочуть 200 грн а почитити озеро не хочуть. 
І плавати також не охота в такій воді.


а казачок то засланий... 
Виглядає на якусь антирекламу. 
Якби не був, не їздив , не знав і не бачив - можливо б повірив. 
Були на ці вихідні -субота -неділя. минулого тижня -пятниця, субота, неділя, позаминулого тижня.....

Рибалка коштує 100 грн.,
відпочинок - безкоштовний. Хоча, якби ввели якусь мінімальну таксу за заїзд , було б непогано. Частково б відсіявся сегмент народу що приїхавши з відром горілки і двома яблуками ухитряються залишити після себе гору сміття . Головне щоб музика голосно рубала. Люди пофіг. А потім , приїхавши наступного разу, дивуються - чому не прибрано, хто то лавку зламав, хто стіл спалив, куди подівся туалет... 
Перший раз я потрапив на це озеро 10 років тому. Відтоді я не можу його проміняти ні на яке інше. І протягом останніх 10 років мав змогу спосерігати динаміку змін на озері. Якщо реально - то лиш тепер помітно якусь руку господаря. Принаймні, перший раз за ці роки запустили рибу. А за останні роки не робилося НІЧОГО! Ну майже. Бо мусор, все таки, прибирати треба було. Хай навіть таким способом як виривання нових ям з одночасним засипанням старих... Протягом минулого року всі бачили спад рівня води в озері. Але ніхто з уповноважених органів , з органів місцевого самоврядування , з місцевого корінного аборигенного населення не підняв цю проблему. За попередніх орендарів мовчу взагалі. Також всі прекрасно знали і про сітки, і про електриків, Можна на цю тему говорити вічно. І не лише про це озеро. Бо така проблема є всюди, де люди мають вільний , безконтрольний та БЕЗВІДПОВІДАЛЬНИЙ доступ до природніх ресурсів. І доти поки щось не буде огорожене парканом зі шлагбаумом і наглядачем - доти в нас порядку не буде. Шкода ,але так є.

Пробачте за ліричний відступ, тепер про рибалку.
Риба хвора є в будь якій водоймі. Одинична солітерна плотва не може бути показником загального стану. 
Я зі спінінгом шукав окуня. Субота- неділя активним був ввечері після заходу сонця якийсь час, а зранку - до сходу сонця. Недовго. Нічого такого , що варте уваги. Колеги з вудками ловили мирну рибу. Кльов був слабенький. зловили по кілька коропчуків десь до 1 кг. Хоча були й сходи , і обриви і навіть зламані вудки. Вода , як показував ехолот, 27-28 градусів. 


Відпочинок вдався на славу. Файно , але мало. 
До суботи залишалося 5 днів.....
:D

Джерело: http://www.active.lviv.ua/topic-t67-285.html#p194141


Коментарі