Стара Мощаниця, 10.06.2017

Місце риболовлі: Стара Мощаниця

Початок риболовлі: черв. 10, 2017 08:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Окунь70Nano Minnow

Всім привіт! Ось і закінчився навчальний рік, а це означає, що настав час для активного відпочинку! Для мене, як і напевно, для кожного істинного спінінгіста, який щиро відданий своїй улюбленій справі цікаво відвідувати нові перспективні місця з гарними, природними нарисами.
Вирішивши не гаяти дорогоцінні, літні дні, позавчора ввечері складаю рюкзак зі снастями та лягаю спати для того, щоб не запізнитися на ранкову маршрутку "Рівне - Стара Мощаниця", яка доставить мене до місця "жадібних окунів".
Субота. Підйом в 5.20, чашка гарячого, міцного чаю і крокую в бій.
Прибувши на водойму о 8 ранку, складаю свій улюблений, робочий комплект, а саме: Graphiteleader Finezza Prototype GOFPS 762 UL-T + Daiwa Luvias 12 2506 + Berkley Nanofil 0.04 та йду на першу перспективну точку. Хочу додати, що водойма дуже сильно зросла травою, лише на протилежному березі є декілька чистих, відкритих місцевостей, решта, переважно вікна, які чистять для себе місцеві аборигени для того, щоб ловити на поплавчанку "золотих" линів та дебелих карасів. Ось одне з таких вікон я вирішив обловити. Прив'язую шарнірний монтаж вагою 2г, одягаю на гачок активний віброхвостик під назвою Nano Minnow в 10 кольорі та розпочинаю свою ловлю. Вже на першому закиданні заробляю першу клюваку окуня та реалізовую її. Зробивши порядку 20-ти закиданнь на цьому місті та зловивши ще 15 окунів приємного розміру для ультралайтової снасті, вирішує обійти всю водойму та опрацювати відкриті ділянки та ділянки, які менше зарослі травою! Не буду докладніше розписувати про свою ловлю, скажу лише те, що на кожному місті окунь просто розривав мої приманки вщент. Всю риболовлю вирішив присвятити ловлі на середній та дальній дистанціях, вагами 2-3г. Ловив тільки однією приманкою, про яку вказав вище, тільки час від часу змінював кольори та тренував різні проводки. За весь час ловлі спіймав близько 70-ти хвостів. Розмір рибки дуже привабливий, ловля вже такого розміру окуня на витончену снасть доставляє безліч кайфа та адреналіну, які потім переростають у приємні спогади.
Водойма дуже подобається, планую й надалі продовжити вивчення цієї акваторії з неймовірною красою природи!
З повагою, Мельник Іван!

Джерело: Ваня Мельник


Коментарі