Трофейна тріска в Норвегії

Місце риболовлі: Сенья

Початок риболовлі: трав. 31, 2017 00:00

Ми з друзями більше захоплювалися мисливством, згодом почали рибалити. Нещодавно зібралися і поїхали в Норвегію, яка заслужено вважається рибною країною. Там провели тиждень. Щоправда, нам не дуже пощастило з погодою. Два дні нас взагалі не випускали в море, бо був шторм і хвилі сягали висоти від 3 до 10 метрів. У море ж рибалити доводилося випливали на відстань до 20 кілометрів. Далі не ризикували, бо небезпечно в таку погоду. Також сама риболовля трохи виснажлива, адже лише годину потрібно йти в море, потім витягувати з глибини від 40 до 100 метрів рибу. Деякі рибалки тягнули й з глибини до 200 метрів, щоправда, це дуже важко. Бувало, діставали й по три рибини одночасно. А ще часто траплялися обриви снасті. Тому велику рибу, на жаль, не завжди вдавалося дістати з води.

Найбільше сподобався останній день риболовлі, коли справді пощастило з погодою і ми провели в морі з 6 до 18 години. У цей день лише наш екіпаж, із трьох людей, зловив близько 300 кілограм риби. Це була тріска, сайда, палтус і камбала. А товариш, спіймав 25-ти кілограмову тріску, яку привіз додому. Взагалі, з Норвегії не можна вивозити більше 15-ти кілограм філе та однієї трофейної рибини одній людині. Саме стільки кожен із нас і привіз додому. Для мене трофейною стала 12-ти кілограмова тріска.

Сама країна дуже красива — неймовірні пейзажі, море, скелі та риба. Хоча варто сказати, що в Норвегії дуже мінлива погода, адже там може бути тихо, спокійно, а за годину зірватися сильний вітер. Темпаратура повітря змінювалася також буквально на очах – від +6 до -3. Тому зважали на це, вирушаючи рибалити. Цікаво те, що ми практично не бачили ночі, бо темніло там близько першої години, а в третій – вже світало. Це для мене було незвично. Ще спочатку було незвичним, що на дорогах багато диких тварин – північні олені, зайці, косулі, дикі качки і гуси табунами. Все в гармонії із природою.

Більшість мешканців селища, де ми рибалили, живуть із того, що ловлять і продають рибу, вони дуже привітні. А взагалі, це дуже класний досвід і поїздка залишила по собі позитивні враження. Тому раджу всім, хто полюбляє рибалити, хоча б раз спробувати морську риболовлю в Норегії – це того варте.


Коментарі