Реванш взято!

Місце риболовлі: Горинь, с. Метків

Початок риболовлі: трав. 10, 2017 07:30

Кінець риболовлі: трав. 10, 2017 18:30

Тип риболовлі: Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Карась сріблястий4.5006Опариш, Хробак

Привіт всім риболовам. Відразу поясню чому це був реванш ) Вже декілька поїздок я мерз, попадав в дощ, продувало мене вітром, шкварило сонце, але на кльов щось ніяк втрапити не міг. Кілька тижнів тому я рибалив на цьому ж місці й вловив лише одного лящика на кіло з копійками. Виходив на наш улюблений басік, кормив рибу, медитував і все частіше подумки повертався на Горинь. Люблю я цю річку. Там затишно, завжди природа дарує якісь нові враження й емоції. Та й за кілька останніх років, нарешті, рівень води більш-меньш радує. Тому було прийняте рішення про нову вилазку.

З трьох вихідних вирішив поїхати в середу. Прогноз казав,що це буде нове випробування, але мороз краще ніж дощ та вітер) По всім прикметам кльову можна було не чекати - повний місяць, тиск нестабільний, а перед рибалкою мав падати, врешті заморозок на ніч. Але ж як можна всидіти вдома? Тому пакую рюкзак прикормкою з останнього виходу на Басік. Там мікс - лящовий Traper, чорний fish dream + моя власна мішанина. Опариш і хробачкі є. Є навіть хрущ. Готую перекус, термос з чаєм і тра було б виспатись, але ніч промайнула без сну. Мабуть не лише в мене таке перед рибалкою ;0) Мандрую на першу маршрутку. На вулиці свіженько так та під рюкзаком нормальненько.

Що радує вже на станції? Правильно - відсутність натовпу рибаків, точніше жодного! Ну,значить я один псих що в такий дубар на рибалку їде.

І ось я на місці. Красаа... Трава вкрита інієм і похрустує під ногами. Повітря чисте та прозоре. Вода падаючи з дамби парує як над казаном юшки. Пташки влаштували справжній концерт, все навкруги щебетало, тьохкало, шаруділо і радувалось сонечку яке повільно підіймалось над цим всим краєвидом.

Ну що ж - замішуюсь і розкладаю фідер. До того мікса що я вже назвав досипаю ще такий же об"єм власної мішанки і до цього всього ще третину загального об"єму землі. Вийшло десь трохи більше чотирьох літрів важкої прикормки. Тактика була задумана ще наперед. Важка прикормка з крупною фракцією. І так як клювання часом треба чекати довго, то між перезакидами фідера кормлю точку з руки шарами розміром з великий мандарин. Повідок майже метр, 0.16 Jaxon Eternum. Основа 0.27 теж Jaxon Eternum. Ще з рибалки де вловив ляща, зрозумів що маленькі гачки треба залишити і ставлю KO AJI DOUTSUKI 7 COLOR G. Чудово просікають мозолисті, натерті на ракушняках губи ляща. Можна було б і шостий номер та небуло. Оснастка як завжди - улюблена металева трубка протизакручувач, все просто. Кормушка 50 грам сітка,метал.

Перший закорм, кормушка летить вводу, ліска натягується... Все тепер можна і чайку посмакувати, а що може бути краще чашки гарячого чаю морозним ранком? Дві чашки! Потягнулись хвилини чекання. Жодного руху, навіть ніхто посмакувати не підходить до гачка. Річка поступово починає оживати, з'явились перші сплески головня на поверхні.

І тут чую хлопнули двері машини. В мене з'явився сусід, дядько сів недалеко нижче по течії. Ловив на горох. Підійшовши до нього десь за години півтори взнаю що взяв головня непоганого, до кіло. Ну що ж продовжую кормити і чекати. Вже навіть закралась думка, а чи неварто на яму перебратись? Може холодно і риба вся там?

11-00 дзвонить товариш, питає як справи - ділюсь думками про зміну точки. Ледь встиг покласти телефон в карман бачу відстріл і якесь невнятне сіпання кінчика фідера. Піднімаю, тягну і таке враження, що якась плотва мабуть чи підлящик , вже думаю піднімати так, на повідку, але... Що я бачу? Блиск такого нічогенького бочка з під води. Рука тягнеться за підхватом, ну,думаю - лящ! А вже коли підняв і поклав на берег зрозумів що це мій перший в житті трофейний карась! Та ще й який! Красень що тут скажеш. Сонливість як рукою зняло. Перезакидую, азарт просипається та все дарма знову тиша, нічого не турбує моїх хробаків на гачку.

Що ж тут сказати. До четвертої години дня я не отримав жодного клювання. Сусід на горох половлює головнів які вже вовсю б"ють по поверхні. Мені ж лишилось лише милуватись виходами головня й жереха. Якийсь шнурок ганяв малечу прям під ногами. Вже з четвертої річка місцями кипіла. Хижак давав прочухана всім хто не заховався. І ось нарешті я дочекався клювання, екземпляр вже поменше, але ж клює!

За дві години я отримав ще п'ять клювань і всі реалізував. Щастю не було меж. Значить все зробив правильно, прикорм працює, точка робоча. Жаль було збиратись, але глянувши на улов зрозумів що й так предостатньо, щоб порадувати свіжою рибкою батька і пригостити друзів, далі це вже був би перебор. Тому рішуче викидаю залишки прикорму в річку. Збираю амуніцію. І не кваплячись йду на автобус. Сонце потроху йде до заходу. Вечір вже не такий прохолодний як ранок, можна просто насолодитись природою. Милуюсь річкою. Їду додому. Реванш взято!

Всім вдалих рибалок!

    P.S.

Цікавий факт - чотири з шести рибин засіклись за верхню губу.Пучок хробака і опариша навряд чи сильно течією піднімало.Моя думка,що повідок висів на зіллі й карасю лише залишалось відкрити рота,а нешукати щось там в грунті.

    P.P.S.

Несваріть сильно що може забагато взяв додому:0).Я таких велетнів ще неловив.Думав що найбільші грам по 700-800.Та вдома виявилось що 1100 та 1000  і то приблизно бо вага неточна. 


Коментарі