Грушвиця, 03.05.2017

Місце риболовлі: Грушвиця

Початок риболовлі: трав. 03, 2017 07:30

Кінець риболовлі: трав. 03, 2017 16:00

Тип риболовлі: Флет-Метод

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Короп0.70010Опариш

Компаньйони: Олександр Кротюк.

Погода: зранку було похмуро й холодно. Розпогоджуватись почалось з години одинадцятої, тоді й почались покльовки. Вітер 4 м/с східного напряму, температура стала +17, тиск 746 мм.рт.ст..

Рівень води: норма.

Час ловлі: 07:30-16:00.

Місце: четверта бесідку ліворуч від дамби, це номер 12.

Вартість рибалки: 150 гривень за світловий день.

Зловлено: мною 5 коропів(від 1,2 до 2,5 кг) і кілька геть дрібненький коропчиків. Ще 2 рибини зійшло.

Наживка: поп-апи та бойли солодких смаків.

Прикормка: Megamix "Золотий карась" + Traper "Big Fish lake" + пелетс 16 міліметрів “полуниця” віж ТМ Трофей і ще трішки сюди додав метод міксу Traper з морозилки з минулого року. Цією принадою я годував місце з рогатки і ловив на фідер. На тяжкому фідері застосовував Sonu Baits "Carp Method Mix".

Снасті: фідер, тяжкий фідер.

Я взяв відпусточку на пару днів і дуже мені вже кортіло десь побувати на рибалочці. Погода дуже нестабільна, тому далеко їхати не хотілось, бо можна було просто потрапити на негоду чи просто некльов. А ще нарешті настав час поїхати на власному авто, а розпочинати потрібно з не великих відстаней. Тому вибір очевидний — Грушвиця.

Сталась одна прикрість, яка зі мною раніше не траплялась на риболовлі: батарея в фотоапараті розрядилась після другого знімку. Добре, що у мене був запасний фотік, от лише якість трохи гірша, але то пусте.

Оскільки зранку передавали +6, а потім мало тепліти аж до +18, тому виїжджати вдосвіта ми не бачили сенсу. На водойму приїхали доволі пізно, аж після сьомої. І все одно довелось чекати кльову ще години три. Було достатньо часу, щоб перебрати оснасточки, що лежали з зими, нав'язати нових повідків і потренуватись у жбурлянні куль прикормки з рогатки.

Відразу після закиду фідеру у мене на попапчик клюнуло щось дрібне, як я тягнув, то майже не відчував ваги і воно успішно зірвалось "по дорозі". Потім через дві години вже на пелетс, що розчиняється, теж клюнув дрібненький коропчик. Як тільки та наживка помістилась йому до рота!

Мені було нуднувато, тому для розваги я закинув пікерочок без годівнички просто з маленьким грузилом. В якості наживки було кілька опаришів. Маленькі  коропчуки на долоню клювали відразу і на будь-якій відстані. Трохи потішившись закинув це невдячне діло, бо почало виходити сонечка і ми отримали перші справжні клювання.

Десь починаючи з одинадцятої години почала брати нормальна риба з періодичністю одне клювання десь 30 хвилин. Ми зловили хвилю кльову. І чим далі, тим клювало краще, ми навіть не мали можливості перекусити. Влетів навіть дуплет.

Я для того, щоб поїсти замінив наживку на методі з уловистого полуничного пелетсу на поп-апчик з ароматом шовковиці, який висів на оснастці з поводочниці ще з минулого року. І на цю принаду я підряд впіймав три гарних коропи! А хтось змінює насадку після кожного клювання :)

Для зручності я звів всі наші результати в єдину табличку:

Час Снасть Наживка Результат
07:36 фідер поп-ап шовоковця невдача: схід, але щось мале
08:00-10:30 пікер опариш дрібні карпенятка
09:50 фідер пелетс полуниця успіх: маленький карп
10:00 фідер Сашка шовковиця пиль невдача: схід
11:00 фідер Сашка пелетс полуниця невдача: схід
11:15 тяжкий фідер бойл шовковиця успіх: дзеркальний короп 1 кг-----
11:35 фідер пелетс полуниця невдача: прикрий схід
12:00 тяжкий фідер бойл шовковиця успіх: короп 1.25 кг
12:10 фідер Сашка пелетс полуниця успіх: дзеркальний короп 2.5 кг
12:20 фідер поп-ап шовоковця успіх: короп 2.4 кг
12:50 фідер Сашка пелетс полуниця успіх: дзеркальний короп 0.8 кг
12:55 фідер поп-ап шовоковця успіх: короп 1,8 кг
13:00 фідер Сашка поп-ап груша успіх: дзеркальний короп 1.7 кг
13:30 фідер поп-ап шовоковця успіх: короп 2 кг
13:30-16:00   різноманітні наживки жодного клювання

Після 13:30 хтось повернув чарівний рубильник в положення "Кльов вимкнено". Після цього можна було б спокійно задоволеними їхати додому, але ми ще дивились на незворушні кінчики вудилищ до четвертої години.

Під кінець риболовлі у мене стався відстріл на фідері. І то з таким звуком полетіла саморобна годівниця Haldorado-style у воду, що я подумав, що просто зламав вже свій медіум фідер. Доведеться наробити таких витратних матеріалів ще і купити оснасточок для поп-ап монтажу.

Мій напарник мав 5 клювань, з яких реалізував 3. Клювало у нього фактично на все, що він ставив. Найкращі наживки зі смаком полуниці + контрасний попапчик: банан, груша, манго. 

Загалом все сподобалось. Гарна водойма і гарна риболовля.


Коментарі