Пляшева, 24.08.2013

Місце риболовлі: Стир, с. Пляшева

Початок риболовлі: серп. 23, 2013 00:00

Кінець риболовлі: серп. 24, 2013 00:00

Тип риболовлі: Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
ПліткаПшениця

Побував 23-24.08. вперше на р.Стир прямо біля села Пляшева. Був запрошений давнім товаришем, який обіцяв шалений кльов. Річка дуже вузька, проте гибока (3-4 м.) з прозорою водою. Я ловив на один фідер. Оскільки товариш закинув свій фідер на червака, то я свій на кукурудзу. Товариш відразу почав тягати дрібноту, а я думав закормлю і впіймаю щось більше. Нажаль так не сталось, були лише поодинокі клювакі. Тому і я перейшов на червака, ситуація швидко наладилась, скучати не доводилось. Проте рибка була маленькою. Вдало пройшов експеримент з бутербродом, коли на гачку залишився шматочок червака 3-4 мм, а на жало насадджував кукурузку, клювання були активними, але знову дрібнота.
Син товариша ловив дрібну рибку вудкою набагато успішніше, ніж ми на фідери.
ЗображенняЗображення
Тим часом дружина товариша варила в хаті батьків пшеницю. День близився до вечора і нарешті поступила зварена пшениця, якою товариш рясно закормив місце лову. Довго чекати не прийшлось, підійшла мірна плотва, яка справно почала ловитись на фідер та навудку аж до самого вечора.
ЗображенняЗображення
Наступного ранку після ночівлі в палатці та надзвичайно доречної ранкової кави, вирішив пройтись зі спінінгом, хоч і не мав великої надії через випадок попереднього дня. Тоді під час ловлі на фідер я почув характерний звук повітря, яке виходить через дихальну трубку. То був ластоногий. По іронії долі він проплив чималу ділянку ріки і першу щуку на 2-3 кг забив якраз на проти нас, тому і виплив. Побачивши мою недоброзичливість, почав пояснювати, що маленьку рибу він не б"є. Схоже що він хоч з якимось розумінням. Зрештою раз закон йому дозволяє цей варварський спосіб лову риби, то що я можу вдіяти. Крім того, підводник повідомив, що плотви багато, а більшої риби (карп, лящ і. т.п.) немає (чого б це? Зображення). Щуки видно теж було мало, раз він за весь маршрут забив ще дві значно менші. Незважаючи на ці події попереднього дня, я хотів розвідати цікаві місця, на які швидко натрапив.
ЗображенняЗображення
Проте крім одного удару якогось невеликого (по відчуттям) щупака, повторного удару не добився, і після того як в корчах відірвав три силіконових оффсетних оснастки, рушив далі. Нажаль більше ударів не було. Вцілому, реальних для спінінгування точок дуже мало, бо вздовж берега тягнеться трава, також багато круч.
ЗображенняЗображення
На цьому розвідка р. Стир біля с. Пляшева закінчена. Незважаючи на віддаленість від Рівного, можна сказати, що риба на цій вузенькій річці з прозорою водою винищується підводниками, що підтвердили також місцеві рибалки. Плотви можна наловити багато.
ПС
Це була моя перша повноцінна рибалка з фідером, і хоть кажуть, "один раз - не фідерист", фідер мені сподобався, думаю практикувати і надалі.
Zoom in (real dimensions: 800 x 202)ЗображенняЗображення

[SPIN]


Коментарі