Велика Любаша, 10.10.2008

Місце риболовлі: Велика Любаша

Початок риболовлі: жовт. 10, 2008 00:00

Кінець риболовлі: жовт. 10, 2008 00:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Окунь3

В п’ятницю 10.10.08 довелось мені побувати у с.В.Любаша, Костопільського р-ну, а точніше на водосховищі, яке там знаходиться на р. Замчисько.

Ловив недовго, так як мета поїздки була інша - гриболовля. До речі, грибочків назбирав непоганих :) 

Отже, випливши на воду, відразу ж поплив до одного знайомого місця, яке себе непогано зарекомендувало минулими роками (одного разу з цієї точки було виловлено 162 окуні різної величини). Об’єктом лову був окунь, якого у цьому водоймищі достатньо. На третьому закиді спінінгу відчув упевнений удар, підсікання і окунь залікового розміру у мене в руках.

Ну думаю зараз почнеться. Проте не так сталося, як гадалося :( . Через хвилин 10 був впійманий ще один окунець. Більш на цій точці покльовок не було. Пізніше, плаваючи і шукаючи окунів, підцепив ще одного окунця, на якому моя риболовля і завершилась.
P.S.1. В шлунках двох окунів було виявлено їх здобич – дві маленькі плотвички.
P.S.2. Взагалі, в плані ловлі окуня, мені це водоймище дуже подобається. Цієї риби тут достатньо багато і є непогані екземпляри, хоча не завжди вдається багато впіймати, а крупного окуня я взагалі не ловив. :( Проте бачив зимою під час замору окунів вагою біля кілограма. Спінінгом тут майже ніхто не ловить, в основному сидять поплавочники. Дуже хорошою буває риболовля окуня за допомогою вертикального блесніння (блешня, «балда») і на живця. Восени минулого року таким чином (блеснінням) я зі своїм шваґром впіймали 10 кг непоганих окунів. Крім цього, із особистих спостерігань, я помітив, що окунь у минулому році ловився там набагато краще ніж у цьому. Можливо це пов’язано з значним замором риби зимою 2008 року?
Фаворитом із приманок для ловлі «полосатого розбійника» на цьому водоймищі у мене є твістер Relax на трьохграмовій джиг-голівці жовтого кольору. Хоча під час хорошого кльову «матроси» хватали майже всі запропоновані їм приманки.
Коротше кажучи, для любителів ловлі окуня ця водойма буде дуже цікавою. Удачі.

[Рома]


Коментарі