Варковичі, 23.08.2011

Місце риболовлі: Варковичі

Початок риболовлі: серп. 23, 2011 06:30

Кінець риболовлі: серп. 23, 2011 00:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
ОкуньРелакс кольору-машинне масло

23 серпня одержимий бажанням відкрити лік зловленим щукам в цьому році я поїхав на озеро, де в попередній раз виловив двох непоганих горбачів. Прибувши безпосередньо на місце ловлі о 6.30, я побачив, що майже всі місця зайняті поплавочниками і фідерщиками. Прийшлося лізти у самі хащі і там починати процес. Відразу почав ловити на cвіжепридбаний тонучий составник Булі Бу від Понтуна. Гра його мені сподобалася і тоне він не швидко, але щуці мабуть не дуже. Десь через годину Булі крепко засів в корчах і по ставшій вже традицією, я прийняв водні процедури з водяною кропивкою, але воб був врятований :) Більше плавати не було бажання і я поставив мілкозаглубляющогося Тайні Магалона, але і Шакалівський представник нічим не порадував. Взявся я тоді за мікруху: поставив звичайний гр.шарнір з дюймовим Релаксом, кольору-машинне масло. На перших забросах я відчув тичкі (знову мелюзга не давала cпокою), ставити 3/4 принципіально не хотів, да й настирні піпісочні полосатики вже почали засікатися і на дюйм (і вітер піднявся непоганий). Схаменувшись, що я ж приїхав по більш пристойну рибу, взяв у руки МЛ-шний спін і поцепив оливковий Swing Impact FAT від Keitech 2.8 inch на "техаську оснастку". Данна оснастка просто класно проходила через водорослі і очерет :) На третьому ж забросі відчув - ТУК, роблю, як книжка пише: "ослабляю натяг шнура, пауза в дві секунди і підсічка" і відчуваю риба на тому кінці шнура, через хвилину боротьби-горбач на березі (домашнє взважування показало 605гр.)

Відразу після цього заробляю дві непогані покльовки,але нерви підводять і хвост FATа залишається у пащі в хижака. Вішаю новий, закидую і знову покльовка і через пару секунд схід. Витягаю віброхвоста , а він конкрєтно пожований, операція за допомогою сірників-провалилася, на першому ж післяопераційному забросі Кейтеч втопився :-( Так як це був останній із "могікан" - міняю оснастку на менший розмір, 6гр. грузик-пулю залишаю, тільки знімаю зі стальки і вішаю на 0.59 флюровий повідок і вяжу повідок до офсета звичайним Клінчем (ОТ БАЛДА) і чіпляю двухдюймовий Релакс, того ж самого кольору що його дюймовий родич на мікрусі. І скоро я на мій погляд невдало
закинув в самий центр надводних водорослів приманку і відразу спробував витащити Релакса. При висмикуванні я почув,що хтось там вже сидить, роблю на всяк випадок контрольну підсічку і цей хтось починає робити з мого Евіда бублика. Відпускаю фрікціон і починаю слухати соло у виконанні Ріобі Екусіми. Всежтаки вирішую затягнути фрік, щоб хтось далеко не уйшов, але риб в дєбрі зайшов і в мене не питав чи хочу чи я чи не хочу цього. Хвилин чотири мінімум намагався видурити "звєря з хащів" і коли на максимальному натязі шнура, риба я вже зрушив з місця і дуже помалньку тільки но почав тащити до берега... стався чи то обрив, чи то зріз. Підмотавши шнур я побачив, що флюр просто-напросто розв*язався. Треба було в*язати двойним Клінчем. Урок получився добрий і я точно запам*ятаю надовго. Часу трохи в мене було, поцепив іншу пулю на вже стальку і надів запасний двухдюймовий Релакс. В невдовзі заробив покльовку у вигляді відкушеного хвоста у твістера, але виловив всежтаки стєрвєца (домашня вага показала 467 гр.)

Ось така навчальна риболовля вийшла :)

[spaik]


Коментарі