Червона Калина, 08.02.2009

Місце риболовлі: Мочулки

Початок риболовлі: лют. 08, 2009 00:00

Тип риболовлі: Зимова

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Плітка2.00080

8/02/2009 спільний виїзд на Калину: я, батько, ВикторGVS, пізніше приєднався Konstantin (проспав:bm:).

Опасіння, що не буде достатньо міцного льоду розвіялися зразу, як на нього вийшли. 15 см чистого, твердого льоду, але вже просочується водою.

Погодка була прекрасна: пасмурно, тепло (+7), вітер Пд-Сх помірний, тиск падає.

Хотілося половити зразу ж біля дамби, де річка впадає в ставок. Там велике поле промоїн. Логіка така - раз глухозим"я, то риба має переміститися в райони з насиченою киснем водою, до того ж скоро на нерест, потрібно підтягуватися у верхи.

Ненадовго зупинилися біля дамби перевірити мою здогадку. Для активного пошуку риби використовував "чортика" з кольоровими кембриками - білий, зелений, жовтий. З першої ж лунки - окунь 200 гр. Потім - за 100 гр. Ну, думаю, зараз повалить. Ан ні. Почали активно пробивати лунки, і , видно злякали окуня. Зате плотва попадалася справно. На мотиля, на якого ловили батько та ВикторGVS, результати були гірші, тому вони вирішили зміститися вглиб водойми. Я лишився і продовжував бомбити плотву, яка із-за шуму стала вкрай обережною. Парадокс - найуловистіша лунка - пробита прямо на стежці під берегом, по якій риболови заходять на лід.:gi-gi:

Потім вирішив піти до батька, ще там перевірити. Там сіли пообідати :присоединяюсь:, та так файно посиділи, що й ну. Поспілкувалися, випили по чарчині, а кругом краса: хвойний ліс, лід - як скло ...

Після цього проводка "чортика" виходила значно краще :gi-gi:, рука вже була розслаблена. ВикторGVS знайшов підлящика і непоганого окуня, почали його оббурювати :D і тягати підлящиків та плотву.

Шкода, що риба дрібна, - 2-ва роки назад водойму спускали. Навіть на "чортика" попадається некрупна.

Бачив під льодом під берегами кілька дохлих рибин, що вмерзли в лід. Видно, задуха.

В результаті у мене 80 шт і 2 кг, у батька - 800 гр.

Небольшое дополнение к отчету Юры.

Попал на водоем только к 13:00,в связи с вчерашними "мироприятиями".Нашел на водоеме коллег,которые меня подлечили народными лекарствами(отделное спасибо Вите :)Еще до полудня ребята неплохо обловились и я решил хоть немного догнать их хоть не по колличеству,то по качеству...не не судьба...

Проводка у меня была корявая(таки видно "после вчерашнего"),с легкой дрожью на паузах:gi-gi:.Рыбе это было явно не подуше,потому улов мой в тот день был скуден по сравнению с прошлыми выездами,хотя штучек 20,таки сумел вымучить.

Витя,сумел найти козырную бровку и на мотылку тягал неплохие экземпляры плотвы,густеры,и даже, редкопопадавшегося другим рыболовам окуня.Именно этот человек поведал мне азы зимней ловли(правда только на словах) и помог с выбором снастей.Хоть я и раньше убедился,что его уроки слушал не зря,но сегодня убедился на практике,что человек может не только словом доказывать свое мастерство.

Надеюсь,сезон по льду еще не закончен.

[Юра]


Коментарі