Червона Калина, 11.01.2009

Місце риболовлі: Червона Калина

Початок риболовлі: січ. 11, 2009 00:00

Кінець риболовлі: січ. 11, 0200 00:00

Тип риболовлі: Зимова

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Плітка70Мормишка безмотилка
Густера5
Окунь5

Фаза місяця - повний, тиск 754 мм (верхня точка, зріс на 6 одиниць від попереднього дня), т-ра: зранку - коло нуля, з обіду почався мороз, цілий день пасмурно, вітер Зх від середнього зранку і підсилився з обіду до 6 м/с.

Зважаючи на сильну відлигу (в порівнянні з морозами, що стояли раніше) вирішили орієнтуватися на лов білої риби і не їхати на водойми, де, в основному, бере лише окунь. Та й щучку хотілося дістати ;).

Зразу ж по заході на водойму якийсь рибалка "порадував" нас, що сьогодні ні:censored: на мотиль не клює.

Поки Костя отримував задоволення від виловлених на безмотилку перших трофеїв (ще раз вітаю, Костя, з вдалим переходом на безмотилку), ми з батьком шукали рибу на мотиля. У відповідь - мовчанка, на місцях під берегом, під корчами - нічого. Починаю зміщатися перпендикулярно до центру водойми і на глибині >2м і за 30-40 м від берега знаходжу плотву, яка стоїть на рівному поливі невеликими стайками і ширина цієї зони приблизно 15 м. Було кілька робочих лунок, в яких, в основному, і взяли всю рибу. Причому, кльов бувало як відрізало, а через десяток хвилин відновлювався і обов"язково на тих же "кльових" лунках. Можливо, стайка переміщалася, але чому ж тоді на інших лунках по периметру - мовчок? Певно, риба чогось лякалася. Можливо, щучки, а може й ударів пешнями, коли нас почали обступати конкуренти-рибалки. Потім знову збиралася у облюбованому місці і продовжувала кормитися.

Ще замітив, що на мотиля рибу інколи приходилося вимучувати, в той же час на практично "безмотилку" (мурашка із головкою мотиля) покльовки слідували одна за одною, хоча підсікти не міг. Так що є зміст освоювати безмотилку:gi-gi:.

Брала, в основному, плотва, зрідка - дрібні густирки і окунь. Окунь був вкрай неактивний. Найуловистиші мормишки - кольорові мурашки - зелена та фіолетова. Брала риба найчастіше на опускання, високо над дном і на гру. На стоячку лише об"їдало.

Трохи довго шукали рибу і змарнували багато часу.
Результат - у мене 45 шт (практично все - плотва), батько - 35 шт.

 

---

Я твердо решил,что буду осваивать ловлю на безмотыльную мормышку.Хотя это была свего рода авантюра,но все же лучше чем тягать по сто штук матросов до 50гр.Кароче,решение принято!Не один мотыль сегодня не пострадает!:gi-gi:

Примерно в 8:30 начинаем бурить.Пока Юра со своим отцом распаковывали вещи,я умудрился поймать своего первого матроса на безмотылку!УРА!:1_0072:Мелочь а приятно.Значит таки реально ловить без мотыля!Потом из той лунки я извлек еще два полосатых и зачетную плотвицу.Поначалу игра была карявой и немного сбивалась,но со временем я набил руку и мне это основательно начало нравится.

Я прошолся немного дальше от остальных,в поисках перспективного места.Хоть сверхактивного клева не было,но все же мой пакетик с уловом медленно наполнялся рыбой.Могу отметить,что рыбка попадалась довольно таки спортивная.Сначала я вытащил двух горбачей из одной лунки,через некоторое время выманил три подлещика больше 100гр.с другой лунки.Несмотря на внешнее спокойство,азарт кипел всередине меня.

Юра со своим папой тягали небольших плоток.Клев у них был нестабилен,то по несколько штук с лунки,то тишина.Мы решили,что это возможно щучка пугала стайку,но не факт.Прикормка(сухари) положительного результата не дала,скорее наоборот.

У встречных рыболовов результаты слабенькие.

Так и прошел день с одним перерывом на обед и многочисленными перебежками от лунки к лунке.

В конце рыбалки начали хвастатся соими уловами.Результат меня удивил...

[Юра]


Коментарі