Чергування 20-21.04.2013

Місце риболовлі: Прилбичі

Початок риболовлі: квіт. 20, 2013 08:30

Кінець риболовлі: квіт. 21, 2013 00:00

Тип риболовлі: Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Карась сріблястийКукурудза
ЧервонопіркаКукурудза

Давно чув про дану водойму від членів Рівненського карпового клубу, які їздять за 260 км від РІвного для тренування і змагань.
Але краще 1 раз побачити, ніж 100 разів почути, тим більше від рибаків ;)
Користуючись нагодою, що хлопці збиралися в Прилбичі на чергування (посильна допомога у боротьбі з місцевими браконьєрами, які під покровом темряви намагаються будь-якими способами набити риби на нерестовищі - подалі від дамби де базується постійна охорона), я напросився спробувати половити шаленого карася і пошукати хижака.
Забігаючи наперед скажу, що такої вдалої рибалки :-) у мене давно не було. :metal:
Близько 9 години ранку ми на дамбі у охорони, поздоровались, записались на чергування, і вирушили на протилежний край ставка (130 га - о, майн год!)
Коли приїхали, було досить похмуро, але як тільки з'являлось сонце - карась в березі робив мерву %).
Сашко (vdala rybalka) на правах бувалого відразу повів показувати де риба, зайшли на маленьку дамбу - внизу коряжник, глибини до 1,5 метра, вода чиста .... а карась ходить табунами по 10-15 шт і плавають директори прямо під ногами 4-10 кг живої ваги :sh_ok:.
Від побаченого емоції просто зашкалювали. Повернулись на стоянку, бачимо, що хлопці уже встигли поставити намет, Тарас (ttearjerker) займався карповиками і Сашко-2 уже потихеньку йшов в камиш з фідером.
Оскільки Саша перед виїздом запевнив, що на Прилбичах всякі опариші-мотилі - це дитячі забавки і досить лише банки кукурудзи, з приманки дійсно була лише кукурудза :a_g_a: і я ще умовив його взяти на пробу гранули Карп Експерта.
Замішавши базовий прикорм для холодної води - Мегамікс "Холодна вода" з бетаіном і "Золотий короп" + трохи Траперовського сухого активатора - на гачок кукурудза ... і поїхало, а вірніше порвало! :ya_hoo_oo:
Пішов карась від 0,5 кг і краснопірка, гарна, жовта....ммм... я таку лише в фільмах про рибалку на Волзі бачив.
Під вечір я зробив спробу відірватися від фідера і пошукати окуня, але побродивши по дамбі і невдало ступивши по пояс в воду, повертаюсь на базу міняти штани і далі ловити карася.
На відміну від карася, браконьєр був неактивний. Сашко-2 налякавши декілька місцевих жителів своїми 120 кг в камуфляжі з гвинтівкою задоволено тягав карася, а наші карпятники - Саша і Тарас зловивши декілька карпів, пішли готуватись до нічної зміни.
За ніч особливих пригод не було, окрім того, що хлопці, патрулючи навколо ставка, загрузли, але дякуючи сусіду Андрію (члену ЛКК) були благополучно витянуті з болота.
З 4,5 години ранку я уже біля фідера (щоб були в курсі хто там совався з фонариком ;) ), хлопці пішли спати після чергування, але поки сонце не встало, клювала лише краснопірка, карась спав :ze_va_et:
Після сходу сонця знов пішов карась на кукурудзу, але Саша запропонував перевірити гранули КарпЕксперт.
Ну і поскільки на кукурудзу уже було нецікаво, я пробував і був здивований, на гранули карась відізвався, і причому крупніший пішов (найбільший заважив 1290г).
Але самий кайф коли тільки поставив свіжу гранулу - фідер ледь не вирвало з підставки і почалась боротьба з 5 кг карпушею... ех, адреналін ще виходив хв 15, карп зловлений, зафіксований і згідно правил - відпущений підростати. Така ж доля спікала і всіх інших карпів (попадали від 1 до 7 кг).
Браття львів'яни, я вам щиро заздрю, що у вас під боком така водойма, а мені до неї так далеко їхати, але все ж таки приїду... і сподіваюсь не раз.
П.С. Дуже вразила атмосфера на ставку, в неділю було багато рибаків, але всі один одному допомагають, радять, радіють за трофеї - супер!!!!

[Delife]


Коментарі