Варковичі, 26.04.2014

Місце риболовлі: Варковичі

Початок риболовлі: квіт. 26, 2014 07:30

Кінець риболовлі: квіт. 26, 2014 14:00

Тип риболовлі: Пружини-смоктухи

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Карась сріблястий0.6008Мастирка

Був там 26.04. Зранку прокапав дрібний дощик, але не довго. Вітер як завжди... За прогнозом мав бути 4-6 м/с, по факту був значно сильніший. Радувало лиш те, що напрямок був південний (збоку), а не як зазвичай західний, тобішь в обличчя. Берега чисті. В прочищених "вікнах" серед комиша у воді кропиви немає. Але якщо забажаєте ловити на мах - треба буде стояти у воді. На дамбі на всіх місця не вистачить :) До речі....щодо місць - чуть пізніше, конкретніше :)
І так, 7:30 причалив, розклався. Зліва і з права були рибаки, але не багато. Пізніше, під"їхало більше, але усі поїхали за ферму. Я сів цього разу в 10 м від дамби в сторону ферм.
Першою закинув махову. Основна 0,12, повідок 0,10, поплавок 1 г. Наживка опариш+хробак. Закормив місце ФішДрімом. Покльовок нуль.
Розкладаю фідер. На прикормку зварив класичну "Салапінку" з додаванням битого печива "Топлене молоко" і меленими зернятами соняшника. Наживка опариш, хробак, кукурудза. Була ще мастирка.
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
Просидівши півтори години, ні на махову, ні на фідер я покльовок не помітив. Зміна наживки, довжини повідка - результату не принесла. Зміна оснасток (симетрична, не симетрична петлі, Method, банджик, круглі, квадратні кормушки, більші, менші) - нічого ситуації не міняло. На останок вирішив вчепити звичайну пружину з грузилом в кінці і двома повідками. Набив її мастиркою, вчепив на один повідок опаришів, на інший хробака, закинув.......і почав збиратись.
Не пройшло й 15 хв., як боковим зором я помітив сіпання вершинки. Підсікаю, витягую - є! :strange: Перший в цьому році карасик!
Далі - через кожні 15-20 хв. по карасику. Ближче до обіду, вийшло сонечко і почало припікати в тиковку. При чому ду-у-у-уже файно :) А якщо ще додати вітер що значно збільшився - вирішив зупинитись на тому, і їхати додому. Охоту збив. Рибацький сезон відкрив. Що ще треба ? :)
На махову я так покльовки і не побачив за весь період :(
Фото улову. Усіх 8 штук. Розмір - долоня, деякі чуть більші. З жовтуватим відливом. Без кліща. Коли чистив, один був ще з ікрою.
ЗображенняЗображення
Стосовно самого ставка...стверджувати на всі 100% не стану, але, якщо мене не підводить мій зір, став розділений був по довжині "буями" з пінопласту. З південного боку десь до середини я би сказав...можливо я поплутав їх з віддаленими качками на воді що плюхкались...Але качки зграйками купаються, а не шнурочком одне за одним, і так пару годин без зміни позиції ;) В добавку до цього, за 50 м перед перехрестям, що веде до ставу, по правій стороні у дворі стоїть ларьок "Свіжа риба". Раніше його там не було, принаймні я не бачив... далі висновки робіть самі.
Загалом рибалка коштує 40-50 грн. Так мені сказав Микола в телефонній розмові. Обілечує сторож Іван, їздить на китайському мацаплєті :) Цілком адекватна людина.
І на останок, про місця :) Як і обіцяв...
Тепер....хто пам"ятає з попередніх звітів, якось ми з Сергієм (proteus) мали "честь" поспілкуватись з місцевим "авторитетом", який принаймі таким себе вважає :) Він тоді нам доказував, що ми такі-сякі зайняли його місце. І що крім нього більше ніхто там не має права ловити. За що був культурно посланий нами :fishing:
Звела доля мене з ним і цього року. Бо з боку від мене, у 5-10 м виявилось сидів знову він. Галасував як ненормальний, розказуючи своєму товаришу-однопісочнику який він крутий рибак і які монстри він ловив :hi_hi_hi: І все би нічого, якби я при перших закидав фідера не зачепивсь за його "резінку". Його це звичайно обурило, і в мою адресу посипалась ненормативна лексика...на що мені довелось відповісти тим же, оскільки мене обурило, що це чучело закинуло свою снасть по діагоналі, таким чином "перекривши" мій сектор облову :wall: Словесна перепалка закінчилась тим, що я сказав якщо він не забере свою долбану резінку, то попливе разом з нею цим же ставом... Не знаю чи справді він мене злякавсь, але снасть таки витягнув... Десь поїхав, потім знову приїхав, і більше її не закидав. Далі ловити було спокійно.
Ось авто "авторитета" :) Мож хто буде на ставку - щоб знали :)
ЗображенняЗображення
Ось наче й усе.
Усім ні хвоста ні луски ;)

[ehnaton]


Коментарі