"Рівненська Венеція"

Місце риболовлі: озеро Залив, Страшеве

Початок риболовлі: груд. 24, 2012 00:00

Кінець риболовлі: груд. 24, 2012 00:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Окунь9.00047

Вчора з друзями відвідав дану водойму. Був вперше, тому і емоцій маса. Водойма дуже красива, "Рівненська Венеція", безліч каналів правильної фоми шириною до 20 метрів.
Коли прибули на водойму, побачили декілька автомобілів, які дружно вигружали лодочні мотори. Рибалка на цій водоймі на 99% складається з тролінгування. 1%-це я і мені подібні берегові спінінгісти. Попитав досвідчених рибаків про ловлю з берега, а тим більше про ловлю окуня, побачив тільки здивовані "знизування плечима"- всі ловлять тільки щуку і тільки тролінгом.
Мої друзі взяли також лодку, а я з "відмінним :cry: настроєм пішов шукати "несудоходний" канал - дуже якось нехотілось спінінгувати там, де їздять лодки з шлейфом відпущених тролінгових приманок.
Коли відійшов кілометра 2, з радістю побачив ще одного поодинокого "берегового" рибалку. З піднесеним настрою йду до нього (а це ще кілометра 2), все-таки вдвох веселіше, та й можливо водойму знає. Коли підійшов-знову розчарування-"рибак" ставить масу донок на живця. Не люблю я такої рибалки (на живця), тому і пішов від нього в "горде одиночество".
Перші полоскання води приносили також розчарування-канали дуже мілкі 50-80см, товстий шар мулу, декілька разів зачепив господарські сіті.
Почав шукати вимиті бровки на поворотах і на одному закиданні відчув дуже слабенький тичок. Міняю осоновну жилку на 0,12 та флюрокарбон 0,10. Точне закидання під обріз очеретів-удар - і гарненький окунь на грам 400 в мене в руках. Знову ж швиденько закидаю, покльовка, підсікання і обережне виважування риби. На цей раз окунь ще більший. Риба дивувала своєю вгодованістю. Профіль тулуба рибини дуже товстий, майже круглий. Ще декілька зловлених рибин і все. Шукаю нове місце, і знову декілька красенів-окунів опиняється на березі.
Почала дивувати погода. То повний штиль, то сильний вітер з поривами дощу, і кинути ультралайтові приманки було доволі важко (а працювали в основному вони). Взагалі окунь брав дуже обережно і тільки з засідок густого камиша. Приманка на відстані 1м від камиша - взагалі ігнорувалася. Майже всі покльовки тільки на першому падінні. Саме делікатна проводочка відлякувала окуня.
Якщо на першому падінні небуло покльовки-можна зразу вимотувати, якщо закидання трошки дальше від стіни очеретів, можна також зразу вимотувати, риба не брала, елементарний зацеп за очерет-обрив дуже делікатної снасті. Крім того був "виловлений" носок 8O , консервна банка 8O .
Тобто рибалка була дуже ювелірна - надточне кидання, екстренне тормозіння рукою катушки, щоб на дати слабини жилки і очікування "як кіт мишу" єдиної делікатної покльовки, але реалізація кожної покльовки радувала очі - окунь був весь на підбір.
Така цікава рибалка швидкоплинно закінчилась, тому що скоро мало темніти, а до автомобіля кілометрів 6 (!) треба було ще йти. Автомобілем доїхати до мене не змогли тому що колесо провалилось в боброву нору і ми ще довго потім витягували автомобіль.
Прийшлось йти ногами, якщо зранку йшов "налегке", то зараз так не получилось. Рибу розфасував в два пакети, тому, що відірвались ручки. Було зловлено 47 відмінних окуня, які заважили майже девять кілограм. Прошу вибачення за якість фото (телефоном).

[trans]


Коментарі