Варковичі, 13-14.06.2013

Місце риболовлі: Варковичі

Початок риболовлі: черв. 13, 2013 19:20

Кінець риболовлі: черв. 14, 2013 12:00

Тип риболовлі: Поплавок, Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
ЧервонопіркаОпариш
Карась сріблястий28Кукурудза, Опариш
Короп2.0002Кукурудза

Здоровенькі бУли, панове рибацюги :)
Був 13-14.06. у Варковичах, приїхав ввечері, на ніч, і до 12-ти наступного дня. Оплата така ж - 50 грн. Приїхав - рибаків було достатньо. Ближче до ночі порозбігались - я лишився один на ставку як перст :) Тишина....штіль....комарів з мошкарою не багато....рибка покльовує - Божа благодать:)
ЗображенняЗображення
Але по порядку...
Смеркало... :)
Берега покошені, під"їзд відносно нормальний в кого не низько посажена автівка. На берегах чисто - прибрано, що вразило. Ніяких пляшок, папірців і т.д. Місця для рибалки в комишах прочищені - але треба буде стояти у воді. НЕ з води - можна ловити лише на дамбі, чи на хвилерізах з траси. Всі інші місця - у воді. Комиш від берега заходить у воду на метрів 5-6. Відповідно - щоб ловити поплавчанкою з берега - треба вудлище метрів так 9-10... Інакше - у воду.
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
З наживки з собою мав майже усе окрім манки: зерно парене, опариш, черв"як, горох, мастирка, кукурудза. Поки закидати фідер - розклав свою махову, вчепив на неї опариша і закинув під комишик. Закормивши попередньо Фішдрімом "універсал". Поки розкладав фідер - проспав як мінімум 3-5 покльовок. У місті де кинув шарики прикормки - зашаруділа вода наче туди кинули карбіду :) Кльювало регулярно - але дрібнота. Краснопірка, карасики менше долоні - усю "дрібноту" випускав... Коли розклав фідер, вчепив пружину з 2 повідками - почув що дуже зашарудало в траві, де лежала моя махова. Глядь - а її вже щось тягне у воду!!!!! :strange: - ледве упіймав - правда коли спригував з обривистого берега підвихнув ногу і намочив брюки в районі сідничок :smu:sche_nie: ...дискомфортно було :smu:sche_nie: :-)
Зловмисником виявився карпик. Далі до ночі - фідер мовчав, ЩО тільки не робив, і не міняв... За те "працювала" махова. Взагалі рибалка була нервовою :-) Усе почалось з того, що як тільки приїхав - почали випригувати на поверхню "лапті" в прямому сенсі цього слова. Риби там хорошої достатньо - і це радує. Потім карпик цей напряг центральний спинний нерв - бо ох як не просто було його виважувати маховою з "китовим усом". Але нервові закінчення відмерли вщент коли карп (на вигляд 1,5-2,0 кг) випригнув у мене, як кажуть, перед самим носом. В той момент нервова система втікла з організму і побігла по берегу ганяти мошкару ;;-)))
Цілу ніч і наступний ранок риба вичворала те ж саме. За ніч - на фідер нуль покльовок, на махову навіть уночі впіймав пару карасиків, при місячному світлі.
Я не трус звичайно - але одному на такому ставку якось було ...ну...неприємно чи що :-) Згадав ЩО з цього приводу казав Бір Гріллз - кращий товариш самотньої людини в дикій природі - вогонь :) Цим і вирішив зайнятись. Пройшовся як привид вздовж усього ставу - позбирав з інших старих загашених вогнищ те що полишалось від дров, знайшов соснову поліняку - зрізав з неї кору зі смолою - і.....о да - він був правий :) Одразу стало якось веселіше....да і не так лячно :smu:sche_nie:
ЗображенняЗображення
Так і просидів над вогником до світанку.
На світанку - погода дещо змінилась. Комарі з мошкарою підозріло затихли. Правда туман був - жуть :wall: Були моменти коли навіть краю берега не видно було. В якийсь момент згадав С.Кінга і його фільм про чупакабр що жерли американських піплив за межами супермаркету....оглянувся навколишки - прислухався.. :noo: ...мало лі :) Брюки на сідницях тільки висохли - не хотілось би знову їх намочити - тільки з середини ;;-)))
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
Зранку, тільки сонце піднялось над горизонтом - почався кльов. На фідер. Поплавчанка - як на диво мовчала. Мав гарну нагоду набити руку як то кажуть на фідерних покльовках, досвіду не так багато у фідері. Спершу ловив на "дзвоники" - потім їх зняв і о чудо! На фідер можна ловити і без них ;;-))) :-) :smu:sche_nie:
Найприємнішим було важування наступного красунчика.
ЗображенняЗображення
Клювало на все окрім гороху. А так - і на кукурудзу, і на опариша, і на "бутерброди". Виважувати взагалі рибу дуже важко - на середині ставу - островки з "кропивки". Тягнеш рибу, плюс 3-5 кг самої кропиви. Пару разів думав вершинку зламаю - але витримала. Під кінець трішки "пристрелявсь" і закидав фідер під край "острівка".
Стомлений, виснажений фізично, але сповнений приємних незабутніх емоцій - задоволений рибалкою біля 12-ти поїхав додому.
Улов
ЗображенняЗображення

[ehnaton]


Коментарі