Горинь, 09.06.2013

Місце риболовлі: Горинь, с. Метків

Початок риболовлі: черв. 09, 2013 00:00

Кінець риболовлі: черв. 09, 2013 00:00

Тип риболовлі: Нахлист

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Головень2.30010жук

Вчора відкрив сезон ловлі з плота. Приблизно знаючи ситуацію на річці (висока вода, виліт одноденки) на "трофейну" рибалку не сподівався, тому зосередився на тенкарі для більш делікатної ловлі. Заодно випробував свої саморобні шнури - скручений в пальцях флюрокарбон. Шнури себе виправдували - 5-метровий шнур давав непогану презентацію і навіть пробивав середній вітер.
Як і очікувалось активність проявляла молодь клена і мегахижак уклійка. Щоб відсікти зовсім юних і не травмувати їх зайвий раз поставив максимально великого для тенкари жука на гаку №6. В результаті до десятка голів до 200 г, один до 300, і ... 2 мегахижака (навіть розмір жука не відсік місцевого тарпона). Розмір жука не давав можливості голавликам його заковтнути,тому вони не дуже травмовані відразу ж випускались. В кінці маршрута не витримав - налаштував свіч і "вдарив" по головлю "штиблетом" №4- отримав гарний вихід чогось крупнішого - пару секунд і ...схід
Порадувала велика кількість молоді клена - виходи на кожний вдалий по місцю закид.
Горинь котрий раз підтверджує своє ім"я - весняний паводок цього року "насадив" зелених дерев серед річки, по-обвалював береги, з води це дуже помітно. За Метковим трохи провтикав і ледве не "заблукав" в зеленому гаю серед річки (добре попотів працюючи ластами). Взагалі із-за високої води і сильної течії перший заплив вийшов трохи екстримальним і швидким - пройшов звичний маршрут на 1.5 години швидше.

[oles]


Коментарі