Прилбичі, 20-22.08.2010

Місце риболовлі: Прилбичі

Початок риболовлі: серп. 20, 2010 00:00

Кінець риболовлі: серп. 22, 2010 13:00

Тип риболовлі: Карпфішинг

По спецдомовленості вирушили на дану водойму з товаришем(Віталій) в п'ятницю. Відверто кажучи, розпочав приготування ще в неділю і включно до четверга робилися лідкори, повідки, перемотувалася жилка на катухах та інше...
Отже, прикормка скуплена машина завантажена і в дорогу. Через Львів нас провів мій КУМ(за що йому окреме ДЯКУЮ), а далі вже по прямій і ми на суперовій водоймі. Як видно на фото, зустріла вона нас чорними хмаринками та вітром, але...не даремно ми проїхали 260 км. щоб щось нас налякало.
Щоправда, довго визначалися з місцем розташування табору. Десь стирчать камиші, десь недуже приємний підхід до води та інші нюанси. Але, з місцем визначилися і в бій.
Маркування показувало або зацепи або траву або 1,6м. Причому 1,6м. були між травою, камишем та ще якоюсь рослинністю на 40-50 від берега. Перекидувати ту рослинність, сенсу не було. Все вирішено та закинуто + закормлено. Віталій скептично віднісся до ретельного закорму місця ловлі з допомогою "апельсинів", але на основі прикормки "Карп-Сазан" у воду полетіла кукурудза, бойли, пєлетс та ще купа різних домішок. В свою чергу я скептично віднісся до "Карп-Сазан", оскільки маю деякі думки, щодо позитивнішого використання "Карп-Карась" в даних умовах. Але...закормилися і почалися цікаві історії та купа кави з чайом. Ніч принесла купу сирості та холоду і ми вирішили передрімнути. В мене як завжди заведений будильник на 1,5 год. вперед і тепленька "разкрівушка" допомагає задрімати. Але вже о 02:47 мене будить шалений крик сигналізатора. Вилітаю з палатки та беру до рук палку і відразу відчуваю, що супротивник не здасться без бою. Фрикцион вищить, Віталій похрапує, а палка гнеться. Вирішую набрати товариша на мобільний - за декілька секунд Віталій вже з підсаком поруч. Але не так все просто...через 15хв. я реально втомлююсь і передаю палку напарнику. За 10 хв. знову палка в мене в руках і в мене в голові виникає думка, що цього супротивника МИ будемо тягати до ранку. Але, нажаль, риб зачепив сусідню палку ти вибив крючок в себе з роту. Це СТАЛОСЯ о 03:55. Я був в ШОЦІ. Отакої, жилку змінив, лідкори поставив міцні, повідок теж свіженький та дуже міцний і...прикрий схід після майже ГОДИННОЇ боротьби. Але менше з тим, риболовля триває.
Зауважую на що було клювання риби, перезаряжаємо два прута - кава - чай - знову на бокову.
Але в 06:00 знову писк сигналізатора, Віталій розпочинає виважування і я розумію, що :
1. Риба тут надзвичайно сильна
2. Виважування на прути з 3,0 Lbs це кайфово
Декілька миттєвостей і короп близько 4,5 кг. вже на фотосесії.
Зображення
Знову перезакидуємося на робочу комбінацію і вже не до сну. Ідуть приготування різних сумішей для вранішнього закорму. Сніданок, кава...І нарешті чарівний писк сигналізатора. 09:00 дістаємо коропця на 3,2 кг.
Зображення
Зображення
Вже помічаю, що тенденція до клювання іде в тому напрямку, що ми вгадали та починаю підбирати ще якусь комбінацію але з пилящими бойлами. Тобто 2*2. Знову влучаю в ціль. В 10:50 виймаємо красеня на 6 кг.

Це вже цікаво - працює як пилюка так і тверді бойли... Але всі ті самі працюючі бойли мовчать, 12:00 мовчать, 13:00 - мовчать. Є два варіанти - або риб пішов з мілини, або потрібно змінювати бойли(смаки). Починаю підбір, але два прути залишаю на результативних. Віталій каже, що кльов триватиме, а я(бажаючи позитиву) кажу, що до вечора клювання затихне.

Але довго чекати не довелося 15:15 і виймаємо коропа на 4кг.

Знову перекидаємо прути і о 17:00 знову короп - близько 3кг.
Далі викатка "апельсинів" та закорм. Хоча з Віталієм трішки посперечалися стосовно к-ті прикормки, але все-таки у воду полетіла максимальна к-ть корму(близько 10кг.). Відразу хочу показати в яких умовах нам довелося перебувати, але виніс з цього перебування тільки позитив - тренування по витривалості та вміння працювати в будь-яких умовах.

Вирішили повечеряти і тут на горизонті з'являється автівка Андрія Кравцова. А далі приємне спілкування з провідними Львівськими карпятниками - Павлом та Андрієм. Коли спілкуєшся з такими людьми то реально відчуваєш себе першокласником в карповій тусовці. Пригостили гостей нашим Рівненським-поліським шедевром - мациком. Отримав від короткого спілкування масу позитивної інформації, особливо, що стосується даної водойми.
Вирішили з напарником, що до опівночі очікувати клювання не варто отже варто той час, що в нас залишається використати з максимальною користю - СОН.
З часом ми трішки не вгадали - покльовка відбулася о 00:50 - 3кг.


 Далі о 01:20 - 4кг. Наступний короп о 01:30 - 4кг.

 Наступний о 02:38 - 6кг. Далі 04:00 - 4кг.Зображення

Знову о 04:10 - 5кг.

Зображення

Далі 05:10 - 5 кг.
Знову клювання 05:40 - і розпочинає боротьбу Віталій з чимось ну дуже хорошим. Відразу читаю записи - покльовка на вже працюючу комбінацію. Беру підсак та іду на виважування. Коли побачив коропа, зрозумів, що Віталій буде надзвичайно здивований своїм результатом. У підсаці лежав короп, ну мінімум на 10 кг.
Зображення

Після зважування вітаю товариша з коропом який заважив понад 11кг. Ледь встигаємо випустити красеня і звучить нестримне піщання та вимотування жилки. Підсікаю :shock: та пригадую як вчорашні гості(Андрій та Павло)розповідали про "чорну гвардію"(близько 30шт. коропів від 5-8кг.)які виробляють чудо-біду. Реально спостерігаю як валить дим з шпулі, а вона вимотується. Стримувати фрікцион я не захотів, але потрішки затискав щоб призупинити того красунчика. Боротьба виявилася доволі таки тривалою, але перемога була на моєму боці. І зважування показало 7кг. Нажаль вже вмерли акумулятори фотоапарата і фото довелося робити за допомогою мобільного(Віталій з тебе фотки).
За декілька хв., а якщо точніше о 06:45 знову клювання і короп заважує 5 кг. Знову відбувається клювання (09:20) і виважуємо красеня на 8кг.
Зважаючи на те, що мали вже їхати з водойми в 11:00, вирішили не годуватися. Але водойма тримала своєю магнітичною силою і відїзд відбувся тільки в 13:00.
Дякую Львівському короповому клубові за таку водойму, дякую єгерям за нічні рейди. Дякую! Нарешті коропова суперводойма з'явилася неподалік Рівного. І як кажуть - ХОЧУ ЩЕ ;)

[shalun_99]


Коментарі