Корчин, 15-17.07.2009

Місце риболовлі: Корчин

Початок риболовлі: лип. 17, 2009 17:30

Кінець риболовлі: лип. 19, 2009 17:30

Тип риболовлі: Карпфішинг, Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Короп дзеркальний1.0001
Короп голий3.0004
Плітка6

Розпочав рибалку в Корчині ще з понеділка,а саме на протязі тижня готував снасті. Так як минулі рази була маса сходів і неприємних обривів і розгинів гачків вирішив усунути всі помилки чим зменшити кількість невдач.

Після перегляду прогнозів погоди в Корчині зрозумів,що кльов буде дуже рідким явищем на цих вихідних,бо при +35 лише неадекватний риб захоче харчуватись. Вся надія була на періоди доби з 19-00 до 23-00 і з 4-00 до 8-00!!!

Отож, в пятницю ввечері затарившись продуктами і холодним пивом я зі своєю дівчиною вирушаю в Корчин на фінальну 5 і 3 з Наталкою рибалку. Десь біля 17-30 ми вже на звичному місці. Перш за все ставлю палатку і обустроюю побут,щоб потім на це не відволікатись. Після цього приступаю до самої рибалки. Закинув поплавчанку на саме результативне місце з горохом,раніше задіпованим. Розпочав готувати карпову палку,яку на цей раз зарядив конопляним бойлом і ПВА пакетом з половинками цих же бойлів. Після закиду, прикормлюю місце за допомогою рогатки тими ж бойлами для того, щоб привабити саме крупного карпа(видивився в фільмі). Готую прикормку - суміш фішдрім Карп, Монстер карп ,горох,кукурудза Господарочка,опариш з минулої рибалки, вода з водойми і трохи конопляного і полуничного діпа. Закормлюю місце ловлі поплавчанками. Далі готую 2 фідери,які закинув з горохом і кукурудзою. Все виставлено на родпод,сигналізатори ввімкнені. Приступив до підготовки 2 поплавчанки. Закинув її на опариш.

Нарешті все готово.20-00 сижу на стільчику,попиваю холодне пиво - чекаю кльову - тиша. Після пару перезакидів фідерів розумію,що щось не так. Я використав в якості оснастки несиметричну петлю з флюрокарбону,здається 0,33, і поводок з флюрокарбону 0,25. Працює погано на відміну від того,коли використовуєш для повідка звичайну ліску - флюрик жосткий і постійно запутується. Тому поміняв на симетричну петлю,але з тим же таки повідком із флюрокарбону - працює нормально. До 21-00 - тиша. Лише одна краснопірка на опариш. Вирішив посадити її на кружок - побачити як працює, а може ще й щука попалась би... Десь після 21-00 витягнув плотву - взяла на горох. Після цього я поміняв всю наживку на горох,лише один фідер був з кукурудзою. Не хотілось тягати мелочь.

Через хвилин 15 очікування бачу довгождану карпову покльвку на поплавку - ні з чим не перепутаєш - поплавок спокійно і впевнено прямує під воду і кудись в далечінь. Підсікаю - витягую - стандартний карпик - 750грам. Далі знову тиша!!!

Фідера мовчать, поплавок подекуди смикається,скоріше всього плотва старалась затягнути горошину. Ставлю на поплавки світлячки,так як вже починало темніти і далі сиджу в очікуванні покльовки. Десь після 22-00 помінявши наживку на всіх гачках і 5-ти хвилинного перекура вирішую занести речі,які вже не пригодяться в машину,щоб вночі вони не заважали. Відійшовши до кінця мостика, закриваю блискавку на рюкзаку і чую,як вудилище поплавчанки починає рух по містку. В цей момент моя гарна помічниця Наталка хватає його і робить впевнену підсічку з криком: ЮРА!!!!!! Біжу на місток забираю вудилище,роблю пару обертів катушки - щось є - ще й велике. Намагаюсь підтягнути катушкою - не виходить,вудилищем - не йде, через 2 хвилини приймаю рішення:якщо гора не йде до Магомета,то Магомет йде до гори!!! Так як по лісці бачу,що карписько зайшов під латаття і відчуває себе там дуже комфортно.Знімаю штани,вдягаю шорти,беру підсак і йду на зустріч до рекорду. Підійшовши до латаття намагаюсь підтягнути його до себе - не йде!Беру підсак і ,погрузивши під воду, виганяю карписька із засідки - вийшов, після хвилини боротьби цей красень в мене в підсаці. Я переповнений відчуттями шурую з ним до містка. Виклавши підсак з рибиною на місток чую слова захоплення моєї супутниці і бачу в її очах небачену радість - такого карпа вона ще не бачила вживу,так як і я. Після 10хвилин ,які потратили на те щоб дістати гачок(екстрактор,який ще 20хвилин лежав на містку кудись зник - напевно впав в одну із щілин на містку - непоодинокий випадок)карписько на 3 кг відправляється в садок. А я з відчуттям виконаного обовязку продовжую спостереження за поплавками. До 1-00 ночі жодної покльовки не було.Вирішили спати.

Близько 4-00 ранку розбудили комарі,а вже хвилин через 10 спрацював будильник. Розпочинаємо новий рибальський день. До 6-00 жодної покльовки і Наталка йде спати в палатку. Я продовжую. І тут пішло - з періодичністю в 15хв витягую ще 4 стандартних карпики,але вже якось просто,без підсака,без сильних зусиль,напевно відчув себе профі після нічного красеня. Після 8-00 сонце піднялось ще вище і шпарило як скажене. От так до 14-00 не було жодної покльовки карпа,лише виловив пару плотвичок непоганого розміру на горох. А фідера як мовчали так і мовчать. Розпарений сонцем вирішую піти повалятись в палатці, але вже через 10хв вирішив ,що краще піти покупатись,бо в палатці закінчився кисень.

Виходжу на місток,щоб перезакинути вудки, і бачу,що одна з моїх вудок,які я забув закріпити, плаває біля латаття,з якого я діставав свій трофей. Тут підтвердилась моя теорія про те,що всі серйозні покльовки відбуваються тоді,коли відволікаєш увагу від рибалки. Залажу в воду з надією,що на гачку хтось є і немаленький. Добравшись до вудки пробую підтягнути - не виходить. Йду підмотуючи ліску і бачу, що другий кінець з поплавком і грузом запутаний в старому містку,який дрейфує під водою. Вивільнивши свою оснастку,бачу обрізаний поводок - був карп,але який - одному Богу відомо. Може і стандарт,а може і на 5кг. Але нічого не поробиш.

До вечора більше покльовок не було, так як і ввечері. Приймаю рішення закинути на ніч фідерні палки на бойли:полуниця і ваніль, а поплавчанки на горох,але вудилища закріпити. Так як сил сидіти вночі вже не було!!! Отож в закормлені фідером місця закидую бойли полуниця і ваніль,перезакидую коропову палку з новим конопляним бойлом, поплавчанки заряджаю горохом і закріпляю за місток і йду спати. До речі ввечері суботи почала цвісти вода!!! Після того як потемніло сигналізатори час від часу спрацьовували - летючі миші бились в ліску,напевно шукали попер Рапала.

Але десь близько 1 ночі,один із сигналізаторів почав попискувати з інтервалом в 5 сек - біжу на місток - бачу,що одного поплавка немає, підтягую - є карпик,але він затянув поплавок за ліску фідера,що провокувало писк сигналізатора. Але вже біля мостика цей халамидник втік. Змотую поплавчанки,щоб не наробити біди і йду спати. Пізніше піднявся вітер і я під дією поганого сну про втрату родпода з вудилищами, вирішив змотати остальні вудочки і спокійно поспати хоч пару годин,для продовження рибалки з 4-ої ранку. Але встати в 4,так як і в 5 ранку на природі виявилось нереальним. Прокинувся в 8-00 і розуміючи що вже кльову не буде,так як спєка нєможліва, почав збирати речі. Результат:8кг:карп - 3кг,5карпиків-десь 4кг,6 плотвичок - десь 1 кг.
Висновок:на риболовлі будь готовий до всього,як в плані снастей так і в плані можливих дій. Риба так як і природа - це непередачувана штука,а тому неможливо передбачити її дії в наступний момент.

[MAXIMUS]


Коментарі