Корчин, 11.07.2009

Місце риболовлі: Корчин

Початок риболовлі: лип. 11, 2009 13:00

Кінець риболовлі: лип. 12, 2009 14:00

Тип риболовлі: Поплавок, Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Короп7.0007
Карась сріблястий1.0002
Плітка2

Під наркотичною дією Корчина на свято вирішив поїхати на цю водойму. В звязку з тим,що моя постійна помічниця на цей раз не змогла поїхати, взяв собі в компанію свого товариша,з яким дружимо з ясел.

Приїхали на водойму десь в 13-00 суботи,переговоривши з Льонею і Юрою займаю своє постійне місце,як виявилось місток під номером 13,до речі мій улюблений номер. Погода здається нормальною - трохи хмарна,не дуже вітряна, якраз те що треба для ловлі карпа. Повідносивши снасті до мостика, закидую поплавчанку з опаришем під улюблене латаття. Замішуючи прикормку,бачу як на одному з містків рибак витягнув карпа кіло на три - піднімається настрій - буде кльов. Виставив свій род-под і закидую першого фідера з снастю на білого амура, заряжену технопланктоном.

Починає накрапати дощик,який з кожною секундою переростає в зливу- стіну і постійними розрядами блискавки. Вирішили перечекати в бесідці. І ось після різкого пориву вітру на душі стало якось неспокійно. Підбіг до містка так і є - ХАЛЕПА!!! Погано виставлений родпод з фідером і трьома сигналізаторами фірми КарпПро злетів з містка і лише кінчик фідера гордо майорів із - під води. Просумувавши ціну сигналізаторів все ж таки прийняв рішення лізти в воду після закінчення грози, життя дорожче. Хвилин за 5 дістав з води все причандалля і після того як просушив сигналізатори почув їх чарівний писк - виявляється дійсно водонепроникні.

Другою закинув коропову палку з полуничними бойлами, через дощ оснащення снасті ПВА пакетом виявилось дуже складною справою. Третім був закинутий фідер з кукурудзою. Після якого зробив ще вудку з оснасткою на толстолоба. Все готово. Чекаємо покльвок.

І ось писк сигналізатора на амуровій снасті - невже спрацювало!!! Підсікаю,тягну, а там карась зачепився оком за гачок. Наступною спрацювала кукурудза - карп грам 700. Далі друг на поплавчанку витягує такого ж. І ось знову фідер з кукурудзою потурбував сигналізатор. Покльовка сильна- підсікаю, щось крупне,але не дуже активне,бо спокійно підтягую до містка і бачу крупного карпа(2 кг).До речі мій найбільший!!! Здивувала його поведінка - зусиль потрачено менше ніж при виважуванні зеркального на 700грам. Чому так? До сутінків витягнув ще одного карпика на фідер і все.

Вночі не було жодної покльовки,а лише глюкокльов,визваний тривалим спостереженням за поплавком із світлячком.

Дочекавшись початку ранкових сутінків і так як був повний штиль, дістав спінінг і вирішив погратися попером Рапала,при використанні якого у мене зазвичай починався кльов. І тут десь на 5 забросі, не давши поперу долетіти до води його атакує летюча миш і причому результативно. Витягнувши на місток, відчепили її від гачків і відпустили. Чудовище страшне!!! Так що виявляється попери Рапала дісно самі уловисті.

І ось розпочався ранковий кльов:1-ий карп,2-ий,який втік з містка додому,3-тя покльовка- підсічка - і обрив поводка(0,23), відразу ж на 2-му фідері скажена покльовка і результат розігнутий гачок. 2 фідери виведені з ладу, не проблема запасні є,але заглючила сигналка і не можу відкрити багажник,в якому все сховано на ніч. На мостику паніка,то ж пройде кльов,через 20 хвилин багажник відкрили,все замінили. Заброс очікування 5 хв - покльовка - сильна ,підсікаю - щось велике, тягну - супротивляється, тут опір зник - розумію йде на мене - кручу катушку швидше і тут удар - результат обірваний повідок. Заміна - заброс! Ще супер покльовка - з 0 через те що знову розігнуло гачок,такий як і раніше - більше в Корчині їх не буду використовувати - заслабі для чогось покрупніше. І тиша!!! До 10 години ні покльовки.

Ще й осадок на серці від події на сусідньому мостику.А сталося таке: мужичок,який до 4 ранку пив горіляку,співав пісень,смачнесенько закушував в гарній компанії о 9-30 вийшов на сусідній місток,закинув вудку не зрозумілої конструкції на хліб(як ми потім дізнались),привязав її до перила(що її і врятувало) і пішов далі тусуватись. Тут через 5 хвилин біжить - бачимо натяжку в складі ліска-вудка-мотузка-перило-місток-планета Земля - після підсічки і тривалого виважування,бо не могли вони знайти підсак,красень кілограма на 3-4 пішов на святковий стіл. "АБИДНА,ДА"!

За цей час до 10години перебробував всі наживки з різними варіантами діпування. І ось - клює!!! Карп трохи більше стандарта на горох продіпований конопляним маслом. Далі вирішив ловити саме на це!! Перезаряжаю!!! Покльвка на 2 фідері - є карпуша. Працює!!! Супер!!! Закидую 2 фідери. Дальній мовчить, а на ближньому покльовка - підсікаю,тягну, тут раптом сход. Закидую туди ж - через 1хв знову покльовка,підсікаю, підсікаю,тягну, тут знову сход, закидую знову - через хвилини півтори знову покльовка і такий же сход. Думаю - пороблено!!! Друг каже: "наступний раз я підсікну", я погоджуюсь. Але як виявилось йому ще більше пороблено - покльвок взагалі більше не було. Лише дальній фідер турбував дробастер, з інтервалом в 1 хв він подовбував 1 коротким ударом мою горошину, і десь після 5 таких ударів горошина зникала. Це повторювалось десь 3 закиди підряд.

Після чого було вирішено збирати речі і їхати додому, бо підішла якась хитра риба:та може зійти з гачка безперешкодно, той вміє хитрими рухами знімать наживку. Коропова палка з полуничними бойлами не спрацювала, думаю аби були конопляні - був би з уловом, але на них я зажав бабла(вже виправився - купив).

Рибалка завершилась з результатом 7 карпів,2 карася,2 плотви - загальною масою 8 кг, багато сходів риби -масою десь 8кг через погану підсічку і слабенькі повідки, та 2 крупняка кілограм по 5, які просто вирішили погнути мої гачки,щоб мені було над чим подумати вдома.

Кльов був нормальний, але лише коли переставав іти дощ, який ішов 16годин з 24 перебування на водоймі, і зменшувався вітер. Отож можна зробити такі висновки(для Корчина):
- в Корчині клює при відсутності дощу і вітру;
- клює на кукурудзу,опариша,горох,але необхідно експерементувати з діпом, бо ввечері брало на кукурузу з полуничним і скопекс діпом, на світанку - на бутерброб опариш-кукурудза також з полуницею, трохи пізніше на горох з конопляним маслом. Але це не всі можливі наживки - можна ловити і на простий хліб;
- краще використовувати повідки з повідкового матеріалу з нормальним запасом міцності або з лєски(найбільш прийнятного діаметра) з скруткою(для фідера), для зменшення обривів, або ловити на карпову снасть настроєну для ловлі на горох і кукурудзу;
- використовувати "горохові" гачки найменшого розміру - вони більш сильніші і можна наживляти,як горох так і кукурудзу, і опариш;
- шукати рибу на всіх дистанціях, бо як видно минулий раз взяли весь улов під берегом, а цей раз на дальніх дистанціях;
- період з 00-00 до 4-00 краще приділити сну - кльов відсутній;
- обовязково мати при собі Рапаловський попер,поява якого на воді є сигналом для старту кльову мирної риби. Тим більше, що на нього клює все:щука,окунь,білий амур, летючі миши.

[MAXIMUS]


Коментарі