White amur!!!

Місце риболовлі: Корчин

Початок риболовлі: трав. 30, 2009 16:00

Кінець риболовлі: трав. 31, 2009 00:00

Тип риболовлі: Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Короп дзеркальний4
Плітка2

І знову вихідні і куди ж поїхати з ночівлею. Вибір зупиняється на Корчині - ця водойма тягне і тягне до себе.

В 15-00 виїзд, до Корчина добрався швидко,бо в памяті вже відклалось розташування ям на дорозі!!! При вїзді в Корчин халепа - чорна кішка перебігла дорогу, але прямую далі з надією на краще. За 1,5 години після приїзду все готово- палатка,снасті.

Розпочинаю ловитити: 2 фідера -60 і 40метрів на кукурудзу і горох, коропова палка з полуничними бойлами - 50метрів(перший раз закидував,тому мала відстань), попавчанка 3-4метри від берега на опариш. Погода нормальна,як на мене, але заважає вітер. За пару годин ні однієї покльвки. Закрадається думка,що результат буде як минулого разу - нульовий. Але ось раптом перестав дути вітер,зникли хвилі і все стало на свої місця в плані погоди. Глянувши на рівне зеркало води вирішив покидати поппер - потренуватись.

Дістав палку з тестом 5-15,попер Рапала і зробивши пару закидів, бачу- перша покльвка на поплавку,точніше його відсутність і переміщення в берег - підсікаю -є!!! Ура !!! Витягую першого зеркального на 700-800грам. Через хвилин 20-30 така ж покльовка,таке ж спокійне виважуванн,з таким же результатом. Через 10-15 хв покльвка - підсічка -щось крупніше - але це щось крупніше завело снасть в хащу підводної рослинності. Закинув - чекаю ще!

Тиша беру спінннінг, закидаю попер, роблю проводку,але краєм ока бачу,що на поплавочку розпочинається покльовка. Дістав попер,палку поклав на мостик так що попер плаває перед ним. Дивлюсь на поплавок - поплив - підсікаю - є!!! Але тут відбувається щось неймовірне, це є зникло з того місця,де було і зявилось за 5 метрів за долі секунди - телепорт. Кручу катушку,керую вудилищем,а рибина далі продовжує дивну телепортацію, але ось заспоїкившись риба дає себе підвести по мостика з боку(дивюсь карп,але не зеркальний),де вже стоїть з підсаком моя дівчина Наташа,але побачивши в воді підсак рибина робить телепортацію на 4 метри за долю секунди і зявляється зпереду містка,на якому вже паніка, і натягнувшм лєску обриває повідок. Далі цікавіше!!! Зірвавшись з поплавчанки, рибина зацепилась за мій попер,зігнувши при цьому лайтову палку в небачену до цього мною дугу. Я хватаю свій лайт,Наташа переходить на нову позицію, і тут я чую бульк і слова "помічниці": ой телефон!!!В голові проблискує думка: рятувати рідну Нокію Н93і чи тягнути рибину - звичайно рибину!!! Зробивши щось незрозуміле до цих пір,я дістаю на мостик своєю лайтовою палку цього телепортиста і відразу кинувши в садок , бо від попера він відчепився сам, ниряю за телефоном, за хвилину він вже в мене руках,але без ознак життя. Ну що й таке буває. На наступний день,коли я дістав рибу із садка,я зрозумів, що це не карп ,а білий амур десь до 1,5кг. Розпитавши знайомого, дізнався,що дійсно ця риба відзначається немислимою швидкістю.Але мені сподобалось - адреналіна повні штани!!!


Після даного ЧП виловив ще такого ж карпика і розпочав нічну рибалку - спокійну і тиху. До 3-х ночі фідера і коропова палка,як і раніше не подали жодного сигналу, а от поплавчанка подала, але рибка(до речі відчував що нормальна) була втрачена через невчасну підсічку. Бо як завжди покльовка відбувається в той момент,коли відволікаєш увагу на щось інше.
Далі було 2 години сну. І вже о 5 ранку розпочали новий рибальский день. Який пройшов тихо і мирно. З результатом - 2 плотви на фідер на кукурудзу і карп на 1,5кг на поплавчанку - найбільший.
Отже, результат: 5,5 кг риби(1 білий амур, 4 карпа і 2 плотви)!


Висновки з рибалки:

  • найбільше карп в Корчині реагує на вітер;
  • через те, що рибу гарно кормлять - треба дуже добре прикормлювать місце; 
  • необхідно шукати активну рибу, бо буває , що вона посеред водойми, але дуже часто вся в березі. І зловити її на поплавок більш реально чим на хітрий фідер;
  • не брати мобілу на рибалку;
  • не переживати,коли кльов відсутній, а просто відпочивати. Бо як завжди кльов був вчора і завтра....

[MAXIMUS]


Коментарі