Бихівське водосховище
4.0(1)

Контакти:
Площа водойми: 73.2 Га
Середня глибина: 2.1 м
Максимальна глибина: 2.9 м
Умови риболовлі: Безкоштовно
Коли можна рибалити: Цілодобово
Умови для відпочинку: На західному боці озера є альтанки. По всьому периметру водосховища йде хороша, без болота і ям, грунтова дорога. Є зороші місця під деревами (в тіньку) понад дорогою та на західному боці. Немає де набрати питної води, до найближчих сіл - 2-4 км. Хороший варіант для риболовного туризму, де точно вдасться відпочити від міської метушні.
Особливості:
Оновлено: 22 Травня 2023

 Розташоване  за 3 км на північний захід від с. Бихів, Любешівського району, біля автодороги Любешів – Камінь-Каширський; в  урочищі Конище на  території Бихівської та Бірківської сільських  рад. Водосховище було здано в експлуатацію у 1987 році.

    Джерелом наповнення водосховища є канали 1ГД (ПК0) та Скидний Бихівської осушувальної системи, що належить до басейну р. Цир.

     Тип водосховища - штучна водойма.

   Вид регулювання - наповнюється насосною станцією, скид води здійснюється за допомогою шахтного водоскиду.

Площа водного дзеркала: 73,2 Га

Середня глибина 2,1м, максимальна 2,9м.

Якщо їхати з Луцька, то лише через Маевичі і Любешів. До Любешова дорога хороша, а з Любешова місцями доведеться потрястись  - асфальт, але з вибоїнами. Дорога на Камінь-Каширський пролягає над самим водосховищем.


Мальовнича природа та хороший кльов риби. Гарно клює лин, червонопірка, густера, карась. Місцеві, до того, ловили щуку, окуня, коропа. 


Коментарі