озеро Хідча

Площа водойми: 1.15 Га
Умови риболовлі: Безкоштовно
Коли можна рибалити: Цілодобово
Умови для відпочинку: відсутні, густий ліс
Особливості:
Оновлено: 16 Лютого 2023

Характер дна: 

Глибина: 

Рослинність водойми:саме плесо чисте, навколо ліс.

Наявність місць лову: достатньо.

Риболовецький пресинг: відсутній.

Рекомендовані наживки: 

Проїзд: 

Джерела в Інтернеті, де можна почитати про дану водойму: відео з цього озера

Мальовниче озеро в ландшафтному заказнику "Градиський". Знаходиться за два кілометра на північному заході від озера Засвинського. 

По дорозі росте багато чорниці та брусниці. Слідів збору ягід не видно: надто далеко від сіл. Як завжди, доріг набагато більше, ніж на карті. У самому озері купатись не дуже зручно, тому що узбережжя дуже заболочене. Через зарослі видно плесо, інколи - диких качок.
Обійшовши озеро, помітите образки болотні і червонокнижну релікутову рослину - плаун річний. Між іншим, в Україні росте пʼять десятків орхідей. І багато з них - саме на болотах Полісся. Це й різні пальчатокорінники, і зозулені черевички. Але як побачите таку рослину, не рвіть її і не викопуйте: вона все-одно не прийметься, адже живе в смибіозі зі специфічною грибницею.

Існує легенда, що колись на цьому озері був маєток пана. Вода в ньому, хоч і мутнувата, але збагачена мінералами й цілюща. Подейкують, що всі ці озера пов’язані підземними річками з Оконськими джерелами, тому часом серед лісу пробивають «вікна» – джерельця.


Коментарі