Іваничі Торфовисько

Площа водойми: 2.5 Га
Середня глибина: 1.0 м
Максимальна глибина: 2.0 м
Умови риболовлі: Безкоштовно
Коли можна рибалити: Цілодобово
Умови для відпочинку: Встановлено прожектор, буде ще один
Особливості:
Оновлено: 08 Жовтня 2021

Цей сиільський ставок також має стару назву Торховистко. Ним опікується місцева спілка рибалок.

“Тепер ми маємо гарну водойму, де можемо половити рибу. Рибалити тут зможуть усі охочі, безкоштовно. Але, дотримуйтесь, будь ласка, Правил любительського рибальства: на одну людину дозволяється ловити не більше як на 5 гачків, за добу – не більше 3 кілограм риби або ж трофей. Хочу також вас попросити: дайте рибі відпочити до весни. Нехай вона віднереститься. А з весни запрошую на риболювлю”

10.2021 Ігор Маковський, місцевий активіст

 

На цьому Маковський зупинятися не збирається. У його планах – облагородити і саму водойму, і прилеглу територію, облаштувавши там затишну зону відпочинку. Зокрема, вирізати чагарники й вирубати самосів, привезти пісок й зробити пляж, обладнати спортивні майданчики й місця для риболовлі, побудувати кілька альтанок, висадити дерева й освітити цю місцину.

До слова, частково Торфовисько вже освічується. На його території 4-го жовтня встановили прожектор, планують обладнати ще один.

Єдине, що непокоїть місцевих рибалок, аби місцева влада “не пхала палки в колеса” і не заважала їм. Адже керівництво громади хотіло віддати ставок в оренду й виносило це питання на одну із сесій. Але більшість депутатів тоді не підтримали цього рішення. І «Торфовище» лишилося на балансі громади. Однак, голова громади Лідія Томашевська тоді запевнила, що виставлятиме це питання повторно на наступні сесії. Тож тепер активісти турбуються, аби їхні старання не були даремними.

Окрім «Торфовиська», рибалки-любителі 4-го жовтня зарибнили ще й так зване Щенятинське озеро, що в Павлівській громаді. До речі, вже вчетверте.

Зовнішня розвідка доповідає 

04.10.2021
У «Торфовисько» випустили 322 кілограми карпа, 150 кілограмів карася, 50 кілограмів товстолоба та 80 кілограмів щуки. Джерело: http://bug.org.ua/news/ivanychi/u-vodojmy-pavlivskoyi-ta-ivanychivskoyi-gromad-aktyvisty-vypustyly-800-kg-ryby-595593/ 


Коментарі