Ставки в парку Лесі Українки
4.3(3)

Середня глибина: 1.0 м
Максимальна глибина: 3.0 м
Умови риболовлі: Заборонено
Коли можна рибалити: Цілодобово
Оновлено: 29 Серпня 2021

Стави у луцькому парку Лесі Українки, з 2018 року заборонено ловлю риби бо запустили Коропа, Товстолоба, Амура. Рибаків заборона не стримує.

Також тут є дуже багато щуки. Стандартні екземпляри 300-800 г, попадаються і щуки 1500-3600 г.

Щороку на очищення та зариблення паркових каналів виділяються кошти з міського бюджету і щороку до початку осені виловлюється більша частина запущенної риби, а також рибалками забруднюється берегова лінія, руйнується берег, дно засмічується пляшками, скатами, ящиками, старими меблями які рибалки несуть для облаштування своїх місць.

Зустрів недавно знайомого з яким вчився, дивлюсь синяк в нього під оком, питаю що сталось, каже пішов зранку на канали порибалити бо сусід ловить багато карпів та амурів, прийшов на канал в 5.00 а там вже багато рибалок, сів на вільне місце, мені зразу сусідній рибалка сказав що місце зайняте і зараз прийде той чиє то місце, сказав що всі місця кормляться і розподілені, через 20 хв прийшло два мужика з удочками і стали мене виганяти, однокласник сказав що не піде і зразу отримав удар в голову і поломали удочку. В людей конкретно шифер їде.

Павло Романюк, липень 2022

 

У каналах Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки продовжують рибалити попри заборону.

Практично щоранку інспектори департаменту муніципальної варти Луцька, які чергують в парку, помічають рибалок, – інформує Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради.

Муніципали проводять з рибалками профілактичні бесіди та нагадують, що в каналах ловити рибу заборонено відповідно до правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України.

Зовнішня розвідка доповідає

16.09.2022
Цього року у канали Центрального парка Луцька запустили 220 кг коропа. Риба чудово прижилася. Популяція риби сприяє очистці каналів і чистоті водних плес. Трапляються великі екземпляри риби. Наразі риболовля повністю заборонена. Але ми розглядаємо як варіант відкрити свого роду куточок рибалки в якісь частині парку. Можливо, це вдасться реалізувати», - поділився інформацією директор КП «Парки і сквери міста Луцька Олександр Михалусь.


Коментарі