річка Сян
4.0(2)

Контакти: + ()
Площа водойми: 0.0 Га
Умови риболовлі: Безкоштовно
Коли можна рибалити: Цілодобово
Особливості:
Оновлено: 05 Лютого 2020

Сян — річка в Україні, протікає по Турківському районі Львівської області та в Польщі. Найбільша карпатська (права) притока Вісли - 444 км.

Починається у Східних Бескидах на межі Бещадів і Верховинського Вододільного хребта, біля Ужоцького перевалу. Витоки розташовані на висоті 950 м. Тече спершу на північний захід між Середніми Бескидами і Стрийсько-Сянською Верховиною (творить кілька поздовжніх долин і закрутів), у Сяніцькій улоговині та в підгір'ї змінює напрям на північний і східний, а нижче міста Перемишля тече на північний захід у широкій долині по Надсянській низовині. Впадає до Вісли нижче міста Сандомира.

Після встановлення нового кордону між УРСР і Польщею на території України лежать лише джерела Сяну, далі, на 55 км, Сян є кордоном між Польщею й Україною.

Сян - одна з улюблених річок українських нахлистовиків. Мається на увазі той Сян, що тече на території Польщі в районі селища Звєжин, перед містечком Лєско. Від кордону в Смільниці кілометрів 30. Ціна денної ліцензії - 75 злотих. Правила прості: нахлист, безбороді гачки, рибу забирати не можна. Кому вдається поїхати на Сян два-три рази на рік, комусь частіше. На шестикілометровій ділянці OS (спеціальна нахлистова зона) крупної риби (від 30 см) більше, аніж в усіх річках українських Карпат. Основні резиденти Сяну форель і харіус. Рідше можуть трапитися трофейна райдужна форель та дунайський лосось. За річкою ведеться постійний нагляд, тому її регулярно зариблюють крупними екземплярами.


Коментарі