озеро Сірче

Площа водойми: 103.6 Га
Середня глибина: 6.0 м
Максимальна глибина: 13.0 м
Умови риболовлі: Безкоштовно
Коли можна рибалити: Цілодобово
Умови для відпочинку: На березі є будиночок і пірс
Особливості:
Оновлено: 04 Липня 2019

Характер дна: дно піщане.

Глибина: під берегом мілко дуже, заглиблення поступове. В середньому по озеру 6 метрів, але є ями до 13 метрів глибини.

Рослинність водойми: З двох сторін насадження лісу, подекуди дерева доходять до води. В озері росте комиш.

Наявність місць лову: достатньо, але краще човном на глибину.

Риболовецький пресинг: майже відсутній через віддаленість озера, але судячи з кількості рибалок там, це й одне з озер, де багато риби.

Умови для відпочинку: не передбачені. Поряд на лузі поставлені ворота для футболу :)

Проїзд: зносний, але нормальних доріг тут немає. Доїхати до озеро спокійно і швидко не можна: не дорога, а щось таке - ніби смуга перешкод. Машини жаль.

Контакт, через який можна замовити місце, просто домовитися приїхати порибалити, розпитати про те чи інше: відсутній.

Джерела в Інтернеті, де можна почитати про дану водойму: https://kamin.rayon.in.ua/news/15723-maister-lisu-dobrenskogo-lisnitstva-vidsudiv-u-derzhavi-landshaftnii-zakaznik-sirche https://www.volynnews.com/news/extreme/na_volyni_v_ozeri_vtopyvsya_molodyy_cholovik/ Загальна інформація про водойму:

Мальовниче озеро Сирче розташоване на південному заході від села Хотишів (3,5 км) Камінь-Каширського району. Площа дзеркала 103,6 га. Об'єм 2,62 мільйонів метрів кубічних. Довжина 5 км, ширина 2,1 км, максимальна глибина 13 м, хоча середня глибина становить 6 м, а прибережна смуга мілководна. Прозорість води до 1,8 м. Об׳єм становить 63 млн м³. Верхні шари води влітку прогріваються до 17 °С і більше, на глибині температура води постійна і становить 4–6 °С. Живиться озеро переважно підземними та атмосферними водами. Берегова лінія протяжністю понад 7 км заросла комишами, очеретом та осокою. Сосни з березами, грабами, дубами подекуди підходять до самої води.
З двох сторін охоплене масивом лісу. В ньому водяться різні види риб, є багато раків. В останні роки на озері поселились кілька сімей лебедів.
Озеро багате рибою. Тут водиться карась, лин, щука,окунь, є багато раків.


Коментарі