Рожнятівське водосховище
5.0(1)

Площа водойми: 228.0 Га
Умови риболовлі: Безкоштовно
Коли можна рибалити: Цілодобово
Особливості:
Оновлено: 27 Січня 2019

Річка Чечва бере початок у Ґорґанах, на північно-східний схилах хребта Аршиці. Утворюється злиттям двох потоків — Нивчини та Нередівки. Тече спочатку на північний схід, у середній течії — на північ, у нижній течії — знову на північний схід. Впадає у Лімницю між селами Пійло та Довге-Калуське.

Вище села Сваричів дамбою 10-метрової висоти загороджене річище і утворене Рожнятівське водосховище площею 228 га, що належить у даний час ТОВ Карпатнафтохім, безглуздий максимальний скид води з якого під час сильних злив спричинив затоплення сіл у долині Чечви і Лімниці та міста Калуш у 2008 році.

На даній водоймі можна ловити рибу круглий рік, клює така риба як окунь, щука, плотва, лящ, густера, карась, лин, короп. 2 роки назад рибаки з смт. Брошнів привезли та запустили близько 500 шт. судачка до 100 гр.на даний момент ніодного не зловили.

Місцеві ловлять переважно на мах з дамби і переважно верховодку (якої багато). В ближньому лівому куті озера (з боку Рожнятова) є яма, там зараз багацько рибалок - кажуть, що ловлять карася, часом лина. 

Водойма дуже цікава, вночі можна половити вагомих лящів. Плату за риболовлю ніхто не бере. Приїжджайте!

Джерела в Інтернеті, де можна почитати про дану водойму:http://www.active.lviv.ua/topic-t4680.html http://fishing.if.ua/forum/index.php?topic=288.0

Коментарі