Bloemhof dam
3.5(2)

Площа водойми: 22300.0 Га
Середня глибина: 1.2 м
Максимальна глибина: 7.0 м
Умови риболовлі: Безкоштовно
Коли можна рибалити: Цілодобово
Примітка по оплаті: є достатньо місць для вільного доступу і також приватні території з ціною приблизно в 75 місцевих рандів за 4 доби
Умови для відпочинку: У природному заповіднику Sandveld присутня достатня кількість місця для кемпінгів, як і в Caravan Park з чистими ванними кімнатами і туалетами. Звісно ж, що в цьому природньому заповіднику присутнє велике різноманіття представників дикої природи.
Особливості:
Оновлено: 10 Лютого 2019

Характер дна: дно піщане й тверде.

Глибина: середня глибина по водоймі становить метр-півтора і в сухи сезон може пересихати. Глибина русла північної річки складає до п'яти метрів, а тієї що тече з південної сторони водосховище до семи метрів. Також є окремі ями в цих річка, де глибина становить десять і більше метрів.

Рослинність водойми: коли водойма пересихає, то відразу починають рости дрібні кущі. Потім за їхні залишки заплутуються стансті. Береги чисті від рослин.

Наявність місць лову: зважаючи на розміри таких місць вистачає.

Риболовецький пресинг: незначний.

Риба: короп, сом, yellowfish.

Рекомендовані наживки: кукурудза та бойли.

Умови риболовлі: є вільний доступ біля дамби. За окрему плату (орієнтовно 1.5 бакса в день або 75 міцевих рандів за чотири дні) можна ловити на приватних територіях. Велика площа водосховища відноситься до природних парків Bloemhof Dam Nature Reserve та Sandveld Nateru Reserve і доступу туди взагалі немає, лише під час змагань.

Проїзд: хороший

Контакт, через який можна замовити місце, просто домовитися приїхати порибалити, розпитати про те чи інше: 079 373 5461 / 082 857 3363

Джерела в Інтернеті, де можна почитати про дану водойму: http://www.carpfishingsouthafrica.co.za/bloemhof-dam.php

Загальна інформація про водойму:

Дамба Блумгоф - це гребля в Південній Африці, побудована впродовж 1960-х років. Утворене водосховище розташоване у місці злиття річки Ваал і річки Вет, на кордоні між Північно-Західною провінцією та Вільним Штатом — це все райони ПАР. Стіна греблі має загальну довжиною 4270 метрів, площа поверхні води 223 квадратні кілометри, об'єм 1 269 000 000 кубічних метрів. Стіни дамби мають висоту 33 метри.

Саме водосховище доволі мілке, і тому потребує великої площі, для зберігання води і вироблення електроенергії. Під час холодних місяців "Жовта Риба" (Yellow Fish) зустрічається в достатку біля дамби і її ловлять у великих кількостях всі охочі рибалки. У сезон дощів вода темніє і однозначно має вплив на риболовлю.

Основним кормом для використання в Блумгофській дамбі є кукурудза (місцеві її називають Маїз). Риби тут надзвичайно багато, тому рекомендують виймати вудки з води з кукурудзою, якщо ви хочете перекусити чи випити щось, в іншому разі у вас просто не буде на це часу :)
Попапи та бойли використовують приблизно в розмірах від 10мм до 14мм. 
Кращі риболовецькі місця знаходяться близько від мосту, але більша риба звісно тримається далі, в руслах річок.

 


Коментарі