Наші водойми - вигрібні ями

Правила форуму
Ініціатива Чиста Устя

Телефон гарячої лінії Рівнерибоохорони 0(362) 63-39-32
email rivneryboohorona@gmail.com
"Телефон довіри" відділу запобігання та протидії корупції в органах рибоохорони 0(63) 982-24-62

Усіх небайдужих громадян просимо повідомляти журналістів телеканалу „Рівне1” про випадки браконьєрства за телефоном 0362-623-501
Аватар користувача
kasper
Той, що в джунглях сидить
Той, що в джунглях сидить
Повідомлень: 1
З нами з: 14 березня 2009, 01:00
Контактна інформація:

Наші водойми - вигрібні ями

Непрочитане повідомлення kasper »

Мені як людині яка болісно сприймає сучасний стан рибних запасів та водних об'єктів в цілому дуже сумно коли всі розмови рибалок та інших зацікавлених людей на даний час прикуті до браконьєрів які ловлять рибу в більшості випадків для можливості прогодувати власну сім'ю і є представниками бідних шарів населення. Звичайно з такими людьми слід шукати спільну мову, знаходити шляхи вирішення цієї проблеми. Адже ще нещодавно якихось 30-40 років тому ловили рибу всі і аматорськими знаряддями лову і сітками і неводами - вистачало всім, не було такого гнітючого стану рибного населення. Звичайно слід в щільні тиски взяти так званих електроловщиків, бомбістів та організовані браконьєрські угруповання.
А те, що сільський житель який не має роботи та ніяких джерел забезпечення свого життя окрім як земля, ліс та вода (риба) зловить декілька кілограмів риби для своєї сім'ї не призведе до знищення рибних запасів.
Я досить часто буваю на різних водоймах нашого краю і бачив багато і рибалок-аматорів і браконьєрів. Мене вбиває одне - стан забрудненості наших річок, озер, водосховищ, ставків: гори побутового та будівельного сміття в прибережних смугах та безпосередньо у воді, повальна забудова прибережної смуги, септики з прихованими трубами які витікають у водоми та водотоки та інше.
От один із прикладів, минулого тижня я став свідком надзвичайного явища, коли посеред річки Іква між с. Панталія та Івання Дубенського району побачив "гейзер" з нечистот, жіночих прокладок та гумових виробів №2. Як виявилось - це звичайна каналізаційна труба з м. Дубно, яка постійно скидає неочищені стоки в річку. Як вдалось дізнатись у місцевих жителів цей фонтан не зупиняється фактично круглий рік. Всі їхні скарги розбиваються об стіну непорозуміння. Люди бідкаються, що в останні роки там зловити риби не те що на вудку чи спінінг не можливо, а й не допомагають і браконьєрські знаряддя. От і виникає питання, що старшніше дядько з сіткою чи тисячі кубометрів нечистот, які знищують все живе у водоймі поки не розчиняться. І все це ми спостерігаємо зараз під час початку нересту щуки та в подальшому і інших видів риб, як насділок навряд чи відбудеться відтворення і дотого ж малих запасів цих риб. Виходячи з цього можна побачити і сучасний стан Млинівського водосховища, яке перетворюється в болото.
Тож виникає питання до наших контролюючих екологію служб. Де Ваші очі? Як це все розуміти?.

P.S. Відповідно до Національної доповіді про стан навколишнього природного середовища у Рівненській області ще у 2006 році на Каналізаційно очисній станції м. Дубно проведені роботи з її реконтсрукції, модернізації та ремонту, що забезпечило необхідну якість очищення стічних вод, а в окремих випадках підвищило проектну потужність на 10-30 %. (стор. 143)
Аватар користувача
pirania
Ледар
Ледар
Повідомлень: 24
З нами з: 22 січня 2009, 01:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення pirania »

Згоден на всі 100%, мені також дикоболяче дивитися на таке безподобство, а ви знаєте, що навіть невелика зміна рН води під час інкубації ікри чи викльову личинок риби призводить до їх загибелі, ГАНЬБА ЕКОЛОГАМ!!! сотня браконьєрів не наробить такої шкоди за рік як скид всякої гидоти у водойму. Окрім того мене дивує ситація що складається на Хрінницькому водосховищі з будівництвом трьохповерхових будиночків наших "бідних співгромадян" практично в самій воді насипається різноманітні будівельні відходи, вбиваються сваї, засипаються прибережні нерестовища, прибережна смуга загороджена практично по всьому урізу води аж на декілька метрів у воду, щоб випадково ніхто не позаважав їм "відпочивати". Скоро до води не підійдеш ні підїдеш, невже наші водойми перетоврюються на ділянки Дніпра поблизу елітних Київських котеджних містечок ? Це все є кричущі випадки порушення всіх природоохоронних законів, Водного та Земельного кодексів. Невже наші "шалені природоохоронці" не знають про це?може не бачать ? чи може не хочуть знати і бачити, бо ж будуються таки не колгоспники ? На мою думку це є нічим іншим як злочинною недбалістю.
Окремо хочеться згадати роботу гідроелектростанцій на Хрінницькому та Млинівському водосховищах. Я розумію, що країні потрібна електроенергія, але не ж такою ціною, невже не можна не смикати тим рівневим режимом в нерест або коли стоїть лід на водоймі ? Невже не можливо найти нормальий підхід і вирішити питання так "щоб вовки були ситі і вівці цілі"
А чого варті гори сміття, що висять на обривах над Хрінницьким водосховищем в селах Набережне, Боремель та Товпижин і от - от впадуть рибалкам на голови, невже природоохоронці та місцева влада не може заставити цих людей не гадити у водойми і перетворювати їх на нужники??? А ще літом в санаторії відпочивають діти із забруденних радіацією територій, що днями не вилазять із води. І що саме більш мене дивує, що нікому не має до того діла, привикли жити в "нечистотах" і живемо.
Як що Ви стали свідком загажування наших водойм, пишіть на форумі, пропоную добре постукати кулаком у двері еоклогічних чиновників, щоб почули (маю на увазі відповідні зверення громадян).
ZVod
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 152
З нами з: 21 грудня 2007, 01:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення ZVod »

pirania писав:...форумі, пропоную добре постукати кулаком у двері еоклогічних чиновників, щоб почули (маю на увазі відповідні зверення громадян).
Боже!!!! Як наївно...
Аватар користувача
pirania
Ледар
Ледар
Повідомлень: 24
З нами з: 22 січня 2009, 01:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення pirania »

Я надіюсь основна частинат рибалок їздять на водойми не за рибою, а на відпочинок, якщо таким скептикам подобається жити в г...ні, то нехай живуть!!!
Аватар користувача
aleksey_gregul
Боєць
Боєць
Повідомлень: 243
З нами з: 08 січня 2008, 01:00
Телефон: 0973449063
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення aleksey_gregul »

pirania писав:якщо таким скептикам подобається жити в г...ні, то нехай живуть!!!
Есть такая поговорка - Чисто не там, где убирают, а там где не сорят! С этим можно спорить. Но надеяться на то, что кроме нас самих найдется дядя, который для нас с Вами "наведет порядок" - действительно наивно. По крайней мере в наше смутное время. Разве это не очевидно?
Хотя (надеюсь) все мы платим налоги в бюджет и вроде как бы вправе спосить, как эти средства используются. Но опять же, посмотрите телевизор и Вы все поймете.
shalun_99

Непрочитане повідомлення shalun_99 »

Щоб далеко не ходити візьмемо наш РІДНИЙ Басівкут. Каналізаційної системи - немає! Куди всі стоки йдуть? Два берега хатами всипані і все гівно в озеро стікає. Дехто ями копає, а хтось трубу і в озеро. Все. І дозволи на будівництво в Новому дворі почали видавати.Незважаючи на те, що там рекреаційна зона...От так і живемо...
Аватар користувача
oleg-rivne
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 190
З нами з: 09 вересня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення oleg-rivne »

Самє про це часто думаю, в основному вслух коли на березі водойми 8O

Вчора перед сном переглядав рибацьки фільми на двд.
Показували Фінляндію, фабрику РАПАЛА, їх водойми, природу, відношення до навкілля. Чувакі розпалили вогонь на спеціальному підносі (типу мангал), посмажили їжу, відпочили, все в торбу, в тому числі використанє вугілля, все чисто, жодного сміття. І цє загальноприйнята норма, так кругом, наголосив ведучий.

Традиції, культура безумовно грають роль в ставлені людей до природи. Алє головно, гадаю, цє суттева відповідальність і контроль з боку держави. В нормальній країні водій, коли бачить порушника на дорозі, телефонує в поліцію, у нас цє западло, ми мігаємо один одному (в тому чіслі я). Думаю мізкі ще довго в нас не стануть на місце, а якщо колись і стануть, "то жить в то прекрасное время уж не прийдется не тебе и не мне"!
Аватар користувача
Россо-Неро
Козак
Козак
Повідомлень: 472
З нами з: 23 квітня 2008, 00:00
Звідки: город-герой
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Россо-Неро »

Починати завжди треба з себе!
Наприклад, я почав за собой прибирати сміття на рибалці десь роки 2-3 назад ((((. Все в "пакетік-маєчку" - і до найближчого смітника. Так як на рибалці частенько не сам-то спочатку дивились на мене дивно. Але через пару рибалок був результат! Прибирав за собою не тільки я. І на сьогоднішній день я точно знаю-що це діє.

І так кругом..не тільки на рибалці. Менталітет у нас хреновенький, але що поробиш, треба по чуть-чуть старатись міняться. В КРАЩУ сторону. Це, як виявляється, зовсім не важко "не кидати сміття повз смітник"
Аватар користувача
oleg-rivne
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 190
З нами з: 09 вересня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення oleg-rivne »

Россо-Неро писав:
Починати завжди треба з себе!
Наприклад, я почав за собой прибирати сміття на рибалці десь роки 2-3 назад ((((.
краще піздно чим ніколи...
+1
Аватар користувача
vvi
Боєць
Боєць
Повідомлень: 241
З нами з: 14 липня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення vvi »

ЦІкаво а азот щось викидує чи ні у воду ?
"... А в это время сейчас кто то на рыбалке..."
Аватар користувача
EXPERT
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 746
З нами з: 23 листопада 2007, 01:00
Звідки: г.Ровно РОФРС
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення EXPERT »

По Азоту мені нічого невідомо, Азот бере на свої очисні нечистоти з міста а от по славетному м.Дубно є що розповідати.
Наші колеги рибалки зняли відео як місцевий цукровий завод скидав нечистоти у великих кількостях. Та місцева каналізація на скільки мені відомо практично нічого неочищає.
Востаннє редагувалось 22 березня 2009, 01:07 користувачем EXPERT, всього редагувалось 1 раз.
shalun_99

Непрочитане повідомлення shalun_99 »

EXPERT писав:Та місцева каналізація на скільки мені відомо практично нічого неочищає.
Каналізація і в Рівному нічого не очищає і навіть в Лондоні. :lol: Призначення в неї зовсім інше :lol:
Аватар користувача
EXPERT
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 746
З нами з: 23 листопада 2007, 01:00
Звідки: г.Ровно РОФРС
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення EXPERT »

вибачаюсь я мав наувазі очисні споруди. :oops:
Аватар користувача
Niko
Абориген
Абориген
Повідомлень: 142
З нами з: 06 березня 2009, 01:00
Телефон: 0677713151
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Niko »

Хочу поділитися болем і печаллю за стан прекрасної водойми в с.Симонів, Гощанського району. До недавного часу (пройшов рік) у цій водоймі ловив щуку 3-5 кг, а карпи клювали від 3 до 7 кг (хоч рідко, але були), карась від 300 г до 1 кг. Коли спускали став достатню кількість щучих екземплярів масою 12 кг було взято сітками, товстолоб, білий амур, карп також в достатній кількості. Щодо окуня було небагато, але красень. Місцеві рибалки радувалися, коли на спущеній водоймі зявився екскаватор, думали водойму почистять і все піде на лад, але не тут то було. Екскаватор порив рівчаки як бик ... на асвальті, а замлю не вивезли, лишили у вигляді горбаків (це що така технологія нова?), на мілинах за цей час піднялася така рокита, що пройти не ладен - одним словом БАРДАК (постараюся кинути фото теперішнього стану водойми).
Я чому підіймаю це питання, можливо у кого є можливість впливу на ВЛАДУ, чи ВЛАСНИКА водойми з метою припинення цієх наруги над екосистемою водойми. Допоможіть.
Аватар користувача
vvi
Боєць
Боєць
Повідомлень: 241
З нами з: 14 липня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення vvi »

А можна фото та більш точні координати постараюсь дізнатись в місцевої влади, я також чув легенди про цю водойму.
"... А в это время сейчас кто то на рыбалке..."
Відповісти

Повернутись до “Екологія та Відновлення рибних запасів”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей