р. Горинь

Звіти про спінінгову рибалку. Вісті з водойм
Аватар користувача
saloid
Нуб
Нуб
Повідомлень: 8
З нами з: 19 лютого 2009, 01:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення saloid »

В.В.В.- схиляю голову перед вашою майстерністю: на Стиру джиг 2-3гр. - це вищий пілотаж. При самій низькій воді я використовував мінімум 10гр. Хочу поцікавитись який шнур використовуєте, щоб пробити течію і який спінінг кидає 2-3гр з 2-им копитом?
Аватар користувача
Niko
Абориген
Абориген
Повідомлень: 142
З нами з: 06 березня 2009, 01:00
Телефон: 0677713151
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

З приводу нересту щуки

Непрочитане повідомлення Niko »

Перелопатив масу різних джерел про щуку (зокрема нерест) і зясував, що в нашій місцевості він проходить із березня до початку квітня (температура дещо впливає). Нерестяться першими особи зменшою масою при досягненні трьохрічного віку, а дальше в залежності із збільшенням маси. Доречі за перший рік життя щука нагулює 200 -300 грам, за другий рік 600-1500, відповідно на третьому році життя - 750 - 2100 грам. Очевидно все залежить від кормової бази.
Цікаво, що початок нересту припадає на 6-8 градусів за цельсієм, це зовсім мала температура, бо відомо, що температура води під льодом становить +4 градуси. Цим можна пояснити, що молоді особини до трьох рокі просто носять ікру до досягнення статевої зрілості.
Нерест може тривати кілька тижнів, в залежності від погодніх умов.
Зважуючи на це мабуть вчора у Воскодавах мужчина був правий - щука хворіє після нересту...
Аватар користувача
pensioner
Боєць
Боєць
Повідомлень: 234
З нами з: 09 грудня 2007, 01:00
Звідки: Костополь
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення pensioner »

Горыныч а что это за места на Устье , никогда в этих районах не бывал , но не раз слышал о карпах и не плохих карасях , если бы один раз то не поверил бы .
Может ты чего слыхал или басни?
Аватар користувача
Dimon999
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 64
З нами з: 24 лютого 2009, 01:00
Звідки: м.Рівне РОФРС
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Dimon999 »

Был на химии в суботу 7ого и во вторник 10ого ходил вправо от моста до кошары и назад. С 7.00 в суботу,тоска зелёная,ни одного реального удара.Ни на ямах, ни вкоряжниках,ни на глубоких участках русла. Словом БОЛТ,а что вроде как удар,это ни в счёт. Погода пойдёт,без сильного ветра. Только после 15.00 поклёвка на падении. Щука 800гр, нашла меня зараза.Но всё же веселей,чем ничего. Зато во вторник поклёвки ,тычки и всякие непонятки начались с утра. До 10.00 три четких удара,порваный,порубаный силикон и ни одного судака .Падло клыкастое нах... Погода ничего так, вот только ветер ,бодрый. То встречный ,то боковой.К 14.00 вышел на яму,где до этого поклёвок не видал ни я ни др.. После первых проводок очком просёк,надо задержаться.Дальше пара непоняток и сходик под противоположным берегом.Потом удар на выходе из ямы под ногами.следующий заброс и в том же месте садится судачина... Ну вобщем нарешті я его дое...л. дома взвесил,2250
Зображення Зображення
После поклёвок не видел нигде :twisted:
Востаннє редагувалось 11 березня 2009, 12:07 користувачем Dimon999, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
KYM
Бро
Бро
Повідомлень: 1706
З нами з: 17 листопада 2007, 01:00
Телефон: 067-360-88-01
Звідки: г.Ровно
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення KYM »

Замордовал таки судачишку..., а мы его целую зиму пшеничкой подкармливали к весне... Зображення

Пы.Сы. Наконец Димон отчёты начал писать, а то только скирдует да скирдует... :)
Востаннє редагувалось 11 березня 2009, 11:41 користувачем KYM, всього редагувалось 1 раз.
Не учи рыбу плавать!
B.B.B
Боєць
Боєць
Повідомлень: 229
З нами з: 06 листопада 2008, 01:00
Звідки: м. Луцьк
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення B.B.B »

saloid писав:В.В.В.- Хочу поцікавитись який шнур використовуєте, щоб пробити течію і який спінінг кидає 2-3гр з 2-им копитом?
Щодо маайстерності – це закруто, у Вас тут на сайті є справжні аси.
Стосовно спіна: виробник Dragon (Польща-Китай), палка – Mystery XT, довжина 2,7 м, тест – 2-15 гр. Вартість при купівлі спіна орієнтовна – 230 грн. Або другий - виробник Dragon (Польща-Китай), палка – Mystery XT, довжина 2,4 м, тест – 2-15 гр. Вартість при купівлі спіна орієнтовна – 230 грн.
Щодо шнурів, користуюсь огризками в прямому значенні по 30 метрів лишилось: РЕ-super 0,19 мм; Spider 0,12 мм; Рower Pro 0,13 мм або моножилка 0,14 мм.
Поводок – виключно струна частіше №2, рідше №1.
Щодо річки – ловлю 99% лише на ній. І коли бачиш, що всі шуляють від 7, 10 грам до 30 грам і бачиш нульовий результат. Поневолі починаєш собі міркувати. Але і це в принципі нічого. Багато від підходів залежить. Мій підхід простий:
- до берегу близько не підходжу – 3-5 метрів від берегу, як коли. Звісно, це і від місця залежить. Але, хто часто буває, мабуть, помітив, коли підходиш до берегу – бачиш ту ж рибу. Так ось, коли підходиш до берегу – її не можна лякати, відповідно, до берегової зони близько підходити аж ніяк не можна – пожалуй це один із важливих тактичних заходів;
- перший закид має бути в „точку” – не кидаю навіть на 20 метрів (дивлюсь по місцю). Достатньо 10-15 метрів. Дуже часто риба бере на першому закиді. Тому, якщо вдало обрав місце, то перший закид – це бомба, вже у цьому році мабуть, 80% риби взято на першому закиді без перебільшення;
- місце закиду – завжди ближня бровка або її частина, ніяких там дальних бровок. Це вже коли обкидав ближні місця, тоді можна гратися із дальною, але ближня для мене - рідна;
- особливості місця – не має жодного резону кидати у бистряк, це повинна бути обратка, біля коряги, комишу, приямку, заплави тощо;
- приманки – це, справді, віброхвости №2 і справді 2-3 грами без шарнірного з’єднання. Однак ступіньки зараз не роблю, переконався, що вона не працює на даний момент (щука частенько робить удар і промахується, якщо на приманці від 10 грам – шанси промахнутись у неї ще більші, і тим більші, при 20 грамах). На мою думку, любить щука зависання приманки. Своїм колегам не раз кажу, що після ступіньки слід добавити „підброс” вудлищем або повільну підмотку, тоді приманка більше зависає. Тому свої приманки веду смикінгом із паузами і підігровками. Однак зараз вже йду вобами.
Майже все розкрив.
B.B.B
Боєць
Боєць
Повідомлень: 229
З нами з: 06 листопада 2008, 01:00
Звідки: м. Луцьк
Контактна інформація:

Re: З приводу нересту щуки

Непрочитане повідомлення B.B.B »

Niko писав:Перелопатив масу різних джерел про щуку (зокрема нерест) і зясував, що в нашій місцевості він проходить із березня до початку квітня (температура дещо впливає)..
Цілком можливо. Але із свого досвіду (дивлюсь у записник) та спілкування із місцевими у нашому регіоні - щука дуже часто і квітні і в травні трапляється із ікрою.
Аватар користувача
saloid
Нуб
Нуб
Повідомлень: 8
З нами з: 19 лютого 2009, 01:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення saloid »

Річка Горинь, місце визначайте самі (по кущам) : :D
Зображення
Аватар користувача
Niko
Абориген
Абориген
Повідомлень: 142
З нами з: 06 березня 2009, 01:00
Телефон: 0677713151
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

?

Непрочитане повідомлення Niko »

Прокоментуйте будьласка на що клюнув, коли, а де я думаю справимося.
Аватар користувача
Dimon999
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 64
З нами з: 24 лютого 2009, 01:00
Звідки: м.Рівне РОФРС
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Dimon999 »

Зображення

Зображення
3550гр.
Поехали мы сегодня(в четверг 12ого) с Василием Алибабаевичем опять на химию. Пошли вправо,дошли до кошары и дальше до трубы. Рыбалку решили начать правильно, с молитвы,ибо додумались с собой взять правильную книгу.Но меня чёта чёрт дёрнул сделать первый заброс и оп-па, у меня клюёт сетка. И началось,сетку достань, головля из неё выпутай,пойди его выпусти(а книжка то правильная стоит, ждёт), сеть ножичком порубай, на берегу поскладай... короче ад. Ну мы с Алибабаевичем по этому поводу помолились,аллах дал добро. и мы пошли на след. точку. Там , не поверите,с 1ого заброса опять сеть. Но аллах велик, и мы с Васей подняли и эту сеть с 2мя густерками. Опять порубали поскладали, но литература закончилась и мы пошли дальше.
(Вода пошла вверх до пол метра. мутняка сильного ещё небылою минимальный вес чебурашки 18гр)
Чем ны только не кидали... возле кошары- болт,возле ментовки - болт,все следующие ямы - гинекологично.В13.30 дошли мы до старицы - безнадёга полная,судак упорно не клевал
Зображення Зображення
И тут кришна услышал меня. Заброс и наконец то 1ый четкий удар. Подсечка и рыба на крючке. Василий долго ловил его руками под обрывом,матёрый попался,но сидел крепко. Дальше фотосессия...
Следующий заброс и втом же месте опять четкий удар,но в этот раз сход . Дальше тишина. Переходим к трубам, там ловлю судачка 500гр. ещё одна поклёвка и опять тишина.
Всё это время( до 16.00) уАлибабаевича ни удара, аж странно...
Решаем что пора ехать домой, но время до маршрутки есть, идём на яму перед самым мостом. Там Вася размочился, судак гр.800.
Домой ехать уже не надо, решили подехать до шк. ямы через книжный магазин. На шк. яме покидали , почитали, но поклёвок больше небыло... :twisted:
Аватар користувача
aleksey_gregul
Боєць
Боєць
Повідомлень: 243
З нами з: 08 січня 2008, 01:00
Телефон: 0973449063
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення aleksey_gregul »

Ребята! Где - то в тех местах, что слева от азотовской дамбы (через дамбу - дорога прямо, в село навлево, дальше через все село и дальше не знаю) есть место, которое именуется "Гапкина яма". Мы когда с другом искали, то одна старушка в селе говорила, что да, действительно, есть такое место. Там баба Гапка жила. Сейчас остатки ее жилья еще есть. Ямой оно названо потому, что там глубины неимоверные были. Само место или же остатки жилья человеческого на берегу мы так и не нашли.
Вопрос напрашивается сам собой - знает ли кто - нибудь про это место? И если знает, то что?
Я понимаю, что со времен названия много воды утекло. Но раз место получило свое имя, то остается надеяться, что оно чего-то да стоит! Вдруг туда по старой памяти какой-нибудь монстрик наведывается?
И еще. Неоднократно слышал название "теплый канал". Применительно к месту у азотовской дамбы. Сам там бывал не один раз. Про канал не знаю. Знаю про теплый канал у Нетишинской станции.
Просветите темного! Есть ли таковой возле Азота?
Аватар користувача
Остап
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 103
З нами з: 10 липня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Остап »

Яма баби Гапки присутня і досі і користується популярністю у рибаків. Розташована трохи нижче другого азотівського мосту (нижче гвпсофофатових гір). Зі сторони Азота в тому місці річка робить "U"-подібний поворот, утворюючи півострів із шикарною старою грушою-дичкою на кінці півострова, яка дуже гарно цвіте в травні. Ще там колись стояла металічна бесідка, ака притягувала до себе багато відпочивальників і тому , нажаль, це місце ще й характеризувалось наявністю купи сміття. Бесідки вже немає, а от пустих пляшок вистачає і досі. Це наша біда, але не про це тут.
Житло самої баби, як орієнтир, шукати не потрібно, поскільки цей хутір розташований трохи нижче по течії і з протилежної від Азота сторони, причому в лісі на схилі до річки. Не знаю чи є він там ще й досі, років 10 тому хата стояла, от тільки її не видно від річки.
Місця там дикі, вважаються рибними але й браків також вистачає.

"Теплий" канал, в привязці до ями баби Гапки розташований вище по течії між двома мотами через Горинь.
Аватар користувача
KYM
Бро
Бро
Повідомлень: 1706
З нами з: 17 листопада 2007, 01:00
Телефон: 067-360-88-01
Звідки: г.Ровно
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення KYM »

Об этой яме уже много кто знает, по-этому воды уже там накаламутили..., поговаривают, что уже и электрики там побывали по-крупному :twisted: (Все-таки всё тайное когда-нибудь становиться явным!) Место действительно хорошее по своему расположению и рельефу дна, но не стоит рассчитывать на лёгкий улов. В большинстве случаев можна олицезреть такую картину: пять человек с разных берегов хлестают яму силиконовыми приманками разных расцветок и в лучшем случае на всех 2 нереализованных "типа-удара", но бывает, что рыба подошла и превая компаха, приехавшая на место и не взбаламутившая воды, более-менее ловит.

На берегу около одноимённой ямы

Зображення

Около той же ямы (она левее на повороте)

Зображення

Веду к тому, что яма эта не такая уж лёгкая, как кажется, скорее всего на ней ловят те, кто раскусил её. А раскусить ямку не так просто - то течка меняется... обратка и т.п., то ни с того ни с сего, на Вашем изученном месте появляется конкретный "зацеп", которого там никогда не наблюдалось. С другой стороны, ничего тяжёлого в этой яме нету - ловите и вы будете вознаграждены!
Пы.Сы. Если не сегодня, так завтра, а не завтра, так... через 3-5-10 рыбалок, но адреналлин от процесса получите в 2-м... объеме.
Не учи рыбу плавать!
Аватар користувача
Рома
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 784
З нами з: 18 червня 2010, 14:36
Звідки: Костопіль
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Рома »

22.03.09р пробував обманути хижака на Горині. Але спочатку заглянув на старицю, щоб зробити пару контрольних закидів там. На місці лову був о 06.20 год. Перший закид і сітка :evil: . Підтягнути близько не зміг, бо на шпулі моно 0,16 (ловив лайтовими приманками), а тонким шнуром ще не розжився. Відірвав приманку. Було видно, що в сітці риби хватало, в основному плотва. Вирішив піти ловити на впаданні стариці в Горинь. Там постійно гуляє «мєлочь» а за нею і «пастухи».. Проте і тут орудували «справжні рибалки» :twisted: , достаючи із води сітки, що перетинали вихід зі стариці в Горинь, а також, що стояли і в самій Горині. Що було в сітях не бачив, так як не було ані найменшого бажання спілкуватися з даними трьома суб’єктами. На протилежному боці річки стояв їх транспортний засіб з потужністю в дві кінські сили. Настрій трохи пропав, але не настільки щоб відмовитися від риболовлі. Пішов я далі до місця, де в Горинь впадала канава. На другому закиді приманку (жовтий твістер на трьохграмовій голівці) до самого берега супроводжував цілком пристойний окунь (на вигляд 250-300). Третій закид і ситуація повторюється. Подальша ловля у даному місці зі зміною приманок і методом проводок нічого не принесла. Пішов далі. Ходив, кидав, експериментував – ОП :( .А от на зворотному шляху біля вже обловленої канави вдалося підчепити невелику щучку, яка була відразу ж утоплена.
Висновок. Прогулявся дуже добре, бачив дуже багато різноманітних птахів, що прилетіли з вирію, а може вони туди і не літали (гуси, качки, лебеді, чайки, чапля, жайворонок, лелека ), а також зустрів невелику норку. Крім цього, хочеться зазначити, що на Горині розвелося дуже багато бобрів, сліди життєдіяльності яких всюди. Якби ще не зустрів браконьєрів, а краще щоб їх взагалі не було, то день вдався б на всі 100%, чого і всім бажаю. :)
Зображення Romanmix2002
Аватар користувача
oleg-rivne
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 190
З нами з: 09 вересня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Олександрия, пляж

Непрочитане повідомлення oleg-rivne »

Покидав з 6.30-7.30 микротвістеркі на стариці, був один вихід з підкуща, не побачив, чи вона шла за приманкою, чи стояла від кущом і злякалась, коли я цокнув грузиком о гілочку в воді, спину показала і ходу. невеличка, хай росте

По дорозі до-дому прохожу біля пляжа, ё....! просто нагло ганяє малька в радіусі 10 м прямо не пляжі. ставлю плаваючий воблер сальмо (щука) близько не підхожу, метрів за 7, боюсь злякати. обкідав акуратно- не хоче, ставлю інший - результату немає, щука загралась, даже бока мені показала, но приманку не бере. Міняю на вертушку сильвер стрим 4-й номер, за кілька проводок підсіла 2 метра від берега, я зразу и не поняв, просто повисла без удару, думав тройніком волочу по піску....але підсікнув, вілізла голова, два раза матлахнула, виплюнула приманку в метрі від берега, и повільно уплила....
чесно скажу, розстроївся, на тройнику та не взять!
п.с. щука - стандарт горинський кило, може трішки більше.
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Semrush [Bot] і 1 гість