Мої снасті. stal1n
Огляди

В даній статті будуть перераховані снасті на які я ловлю рибу.

Фідер Preston Monster Feeder Medium-Heavy Rod кастинг 80 гр, довжина 375 см.
Подарунок собі на новий, 2020 рік. Довжина – 12’’6 (3.75 м), секцій – 3+3, транспортна довжина – 130 см, вага – 228 г, тест по лісці 4 – 8 lb (1.8 - 3.6 кг), тест по оснастці – 80 г, кількість кілець – 15, змінні вершинки (квівертіпи) з карбону 1.5, 2 та 2.5 унції, посадочний діаметр вершинки – 3.0 мм, матеріал ручки – пробка й EVA в місцях захвату рук. Має бути пушка-кидалка й на Стиру упіймалка. Вражає навіть матеріал чохла. Дуже легка палочка з надзвичайно швидким строєм.

Розраховую на це вудлище, як на універсального бійця, що прийде на заміну мого морально-застарілого Elite-Alliance.

Фідер Elite Alliance IMPERIAL FEEDER 3.6M кастинг 30-90 гр, довжина 360 см.
У порівнянні з моїм найпершим склопластиковим фідером ця палка швидка й дуже легка, кидає далі метрів на 15. Поверхня глянцева, тому дуже брудниться манкою, мастиркою та іншою прикормкою. Вершинки виходять з фідера з дуже смішним характерним хлопком. З коркової ручки плівку я ще так і не зняв 🙂 з плівкою попрощався влітку 2017 року на Дністрі.
Фідер еліт-альянс

Фідер Preston Dutch Master 14′ 2″ (130grm) кастинг до 130 гр, довжина 420 см.
Придбав взимку 2011 року. Розрахована на дальняк і велику рибу. Якщо тягнути плотву, то навіть не чуєш чи є щось там чи немає. А от коли тягнеш ляща за два кіло, то розумієш, що шансів у тієї тварини немає жодних. Цікавою особливістю є те, що колір квівертіпів вигорів на сонці.
Preston Dutch Master 14' 2

Пікер Shimano Naxave Winkle Piker 240 кастинг до 40 гр, довжина 240 см.

Придбав взимку 2011 року. Я дуже люблю цю надслегесеньку палочку. Дійство з виважування цією вудкого двохсотграмового карася викликає шквал емоцій! В’яже рибу бездоганно. Дуже, дуже хороша вудка. Одна з найкращих моїх рибальських покупок взагалі.
Пікер Naxave

Фідер By Döme TEAM FEEDER Master Carp Pro 420LC кастинг до 180 гр, довжина 420 см.
В нас їх називаються просто по марці виробника без подробиць: "Хальдорадо". Придбав цих угорців в сезоні 2019 року. Вага вудлища 405 г, кількість кілець 15, транспортна довжина 147 см, посадочний діаметр вершинок 16 мм, секцій 3+3, матеріал ручки osztott EVA (щось як чорний прорезенений пінопласт). Ловлю завжди відразу на дві таких вудки з далеких відстаней 90+ метрів, ось приклад закиду на 130+ метрів від маестро Доме. Сенсу тягати такими тяжкими вудками якихось карасів чи плотву немає жодного, розраховано на грубу рибу, звісно, що трофейного коропа. Надійні такі дрини, важко уявити, щоб хтось в своєму розумі зміг їх якось зломати. У засіченої риби шансів зійти не багато, відчуття від виважування гарні, можна відрізняти рибу між собою. З мінусів: треба перевіряти стик на другий день риболовлі, щоб не пропустити роз'єднання. На одній з вудок катушкотримач за стільки років перестав щільно приставати до бланку, відчуваю, що скоро він почне обертатись навколо вудки, якщо я його не проклею.

Махова вудка Flagman Scorpius FST6006 кастинг не вказаний, довжина 600 см.
Доставляє вагон щастя навіть якщо тягнеш 100 грамового карася. Як на мене то трохи важкувата. Оснащую зазвичай ліскою 0.14 і повідком 0.12.
Махова вудка Flagman

Болонська вудка Champion Bologense Sic Ring кастинг 5-20 гр, довжина 500 см.
Вудочка дуже легенька! Тримати її одне задоволення. Вудка сильно гнеться, тому коли тягнеш карпика навіть на 300 грам, то відчуття, що дістаєш самольота. Після кількох років користування виявилось, що вудка дуже хрупка, стінки надто тоненькі. Кілька разів клеїв в ній кінчика.
Champion Bologense Sic Ring

Махова вудка New Hunter B, довжина 350 см.
У мене вудка саме 400, а не 500 як на малюнку. Мабуть хитрі китайці міряють цю вудку поколінно, адже в робочому стані вона має довжину три з половиною метри.
Цю вудку я подарував своєму сину(4 років малому) на минулий Новий Рік, але після кількох тестових рибалок мабуть доведеться купити таку ж саму чисто для себе!
Вудка просто бомбезна і свої гроші (120 грн) відробила вже на другій рибалці!
Тягнеш карася в 250 грам з річка як вертольота, боротьба з лящем до кілушки перетворюється на шоу!
Ловити навіть плотвичку – дуже приємно, вудка добре вяже рибу і передає колосальні відчуття на руку
Особисто я всіляко завжди всім рекомендував цю вудочку, для махової ловлі – саме то. Але ось останнім часом поначитувався в неті, що цей хантер не є межею всіх бажань. Наcправді хантер призначений суто для маленької риби, і у порівнянні з іншими вудками програє по вазі й надійності експлуатації.
New Hunter B

Садок Flagman, довжина 300 см.
Садок має мілку сітку і є дуже глибоким. Це мій новий садок, попередній на 200 см у мене хтось стирив на Нетішинському водосховищі вночі. Думаю даний девайс не підведене мене на рибалці 🙂 Хороша річ, риба лишається завжди живою. Єдиний мінус, що не вийде використовувати цей садок на плитах водосховища з прибійною (через круглу викочується на берег).
Садок

Ліска для повідків Maver Smart SLR діаметри різні, але самий ходовий, коли йде крупний карась це 0.14.
Добротна ліска від іменитого бренду. Шкода, щоб в моєму селі не продається взагалі, тому купував завжди наослів в інтернеті і спеціально привозив з Луцьку й Львову. Загалом хороша м’якенька ліска, яка гарно тримає вузли, багато тягнеться і не бреше про свої характеристики на упаковці
Maver Smart SLR

Ліска для повідків Momoi Hameleon Exstreme діаметри різні.
Momoi Hameleon Exstreme

Ліска для повідків Momoi Hameleon Winter діаметри різні.
Momoi Hameleon Winter

Плетінка Momoi JigLine зелено-сірого кольору, діаметр 0.12, 150 м.
Спочатку була дуже міцна, з гарним зелено-сірим кольором.
На третій рік колір повністю втратився, раз-два за рибалку може скинути кільця і тоді треба мудохатись з розв’язуванням бороди на шнурі… Зараз перемотав її задом наперед, виглядає як ляля 🙂
Головний мінус цієї плетінки, що вона постійно скидає в мене кільця.
Momoi JigLine

Плетінка Cast Away світло голубого кольору, 12 lb, 150 м.
Придбав спеціально для дальнобійного фідеру. Оскільки ловлю нею мало, то стан навіть через три роки все ще бездоганний.
Дуже гарна плетінка. Можна просто всю рибалку бігати по березі і хвалитись небесно-голубеньким кольором шнурка на своїй котушці.
Кілець не скидає, годівниці летять далеко. Ціна дуже висока.
Cast Away

Котушка Preston PCR Reel 4000
Подарунок мені на новий рік 2020. 9+1 підшипників, вага 361 г, передаточне число 4.9:1, кількість вимотаної ліски за оберт 78 см, вміст шпулі 0.26 мм/150 м, максимальне тяглове зусилля 15 кг

Якраз під стать фідерочку Престон Монстер. Сподіваюсь, що виправдає свою ціну і очікувані сподівання. Хід котушки дуже тихий, навіть на величезних обертах стабільно тримається в руці.


Котушка SHIMANO Exage 3000MHSRA передаточне чисо 6.2, задній фрикціон+флажок.
Швидка й надійна катушка, спеціально фідерна. Дві ручки дозволяють відразу вхопитись за них при покльовці. За один оберт намотує 90 см шнура
SHIMANO Exage 3000MHSRA

Котушка Shimano Ultegra 5500 XTB передаточне чисо 5.3:1, переденій фрикціон+швидкий тормоз(передній бейтранер).
Потужна катушка, яку я придбав спеціально для фідера Dutch Master, щоб робити далечезні закиди. За один оберт намотує 105 см шнура
SHIMANO Ultegra 5500 XTB

Котушка Ryobi Ecusima 1000vi передаточне чисо 5.1, передній фрикціон.
Встановив спеціально на вудку, якої в цій статті немає. 5 метрова D.A.M. куплена мною ще коли я був школярем. До цього на ній стояв китайський крокодил, і через це в минулому 2010 році я мав сходи мінімум чотирьох дуже залікових риб. Тепер маю ось таке чудо з чутливим фрикціонним тормозом, буду ловити карпа на кукурузку 🙂
Ryobi Ecusima 1000vi

Котушка Ryobi Excia 2000MX передаточне чисо незнаю, передній фрикціон.
Куплена мною в листопаді 2011 року спеціально для пікеру.
Ryobi Ecusima 1000vi

Котушка Shimano Technium 2500 FC з переднім фрикціоном.
Використовую суто для ловлі спінінгом.
Shimano Technium 2500 FC

Котушка By Döme TEAM FEEDER Long Cast 5500 
Придбано спеціально під однойменний фідер від Хальдорадо. 5+1 підшипників, вага 549 г, передаточне число 4.6:1, кількість вимотаної ліски за оберт 102 см, вміст шпулі 0.2 мм/300 м.

Дуже гарні яскраві червоні котушеньки, особливо з намотаною на них салатовою ліскою. Працюють норм, такі собі робочі коняки для того, щоб витягувати прісноводних свинок з водойм-карподромів. Огляд від самого Доме.

Підставка Stonfo для фідера.
За цією підставкою спеціально їздив в Київ. Дуже вже вона мені чомусь подобається.
Stonfo

Гачок KamasanB983.
Must have.
kamasanB983

Сумка для састей Flambeau 3005ST Tackle Station.
В ній я зберігаю всі дрібні снасті, в тому числі і блешні, твістери, віброхвости і воблери. Якщо на водойму добираюсь велосипедом чи маршруткою беру з собою лише верхню частину, яка відстібається. Дуже зручна і корисна річ.
Flambeau 3005ST Tackle Station

Стілець для рибалки Korum Accessory Chair Delux.
Подарунок від діда мороза 2015. Комфортабельне крісло, на яке можна навішати обвісу так, щоб все було під рукою. Загалом враження від виробу позитивні, але кілька ложечок дьогтю: царапаються ніжки, крісло нахилено вперед, великі розміри й вага. Детально описав все в огляді.
Korum Accessory Chair Delux

Загальна інформація:

У мене є ще купа інших снастей в тому числі і дріб’язок. Наприклад грузики, повідочниця, різноманітні підставки, стійки, плоскогубці, підсак, коробочки і тому подібне. Можливо в майбутнього я щось додам в статтю.

RIP

Фідер Mikado Golden Lion 3.3M кастинг до 100 гр, довжина 330 см.
Мій перший фідер. Зроблений з склопластику, в комплекті три вершинки. Я був дуже задоволений цим фідером, свої гроші(80 грн станом на 2009 рік) відпрацював вже на третій рибалці.
Втрачений вночі, коли був заряджений росяником на сома. Величезний сом тупо зтягнув вудилище, причому зігнув стійку до води, на якій було закріплено вудку. Подробиці тут: https://rivnefish.com/reports/47/Lysyn--09-10-07-2011isin-09-10-07-2011
Фідер mikado
Плетінка PowerPro зеленого кольору, діаметр 10Lb, 150Yds.
На четвертий рік використання вже трохи починає втрачати колір і по троху лохматиться біля кінця. Мені пощастило і я придбав саме американську PowerPro. Викорчовував нею комиші спінінгом 🙂
Кільця скидала, але мало. Найкрепша зі всіх плетінок, що я пробував.
Втрачений там же, де й попередній девайс.
PowerPro
Катушка SHIMANO Nexave 2500RA передаточне чисо 5.2, задній фрикціон.
Катушку купував спеціально для спінінгу, але використовую й на фідері. На четвертий рік використання мені здається, що я чую в ній легенькі стуки. Треба нарешті змазати мабуть.
Стояла на фідері, що вкрав сом.
SHIMANO Nexave 2500RA

Коментарі