Рибальське крісло Korum Accessory Chair Delux
Огляди

На новий 2015 рік зробив собі подарунок, про який давно мріяв: рибальське крісло Korum Accessory Chair Delux. Напишу в цьому дописі огляд цього виробу.
Це найстарша модель в лінійці даного виробника. Найбільша і найкомфортабельніша. Є ще стілець середнього розміру(accessory chair), малого(ez chair) і зовсім табуретка(supa-lite chair). Хоча мій стілець доволі великий, його все-таки цілком терпимо переносити на плечі в зібраному вигляді. Але дивлюсь правді в очі: брати це крісло на рибалку можна лише, коли їдеш власним транспортом.

Крім самого стільчика в комплекті були лише чотири пластмасових перехідники на обвіс(це таке додаткове обладнання) призначений для круглих ніжок.
Мені попався маленький брак. Одна з насадок для ніжок, що використовується лише для опори стільця в складеному положенні була тріснутою. Взагалі ці насадки зазвичай губляться і не особливо то й потрібні. Але все-одно трішки було не приємно.

Корпус зроблено з алюмінію, пофарбований в чорний колір.
Тканина, що використовується на спинці й сідушці — кордура. Вона дуже міцна і вологостійка.

Це крісло можна встановити біля води на поверхні будь-якої складності рельєфу. Кожна нога незалежно регулюється по висоті і ще й додатково має телескопічну ніжку всередині. Сидіти на похилому березі чи навіть на крутих плитах дамби віднині не буде взагалі проблемою.

З цими ніжками я виявив проблему: ґвинти, які фіксують висоту врізаються в поверхню і залишають дуже помітні подряпини.

Щоб усунути цей недолік, я підклав між ґвинтом і ніжкою п’ятикопійочні монеті.

На рибалці виявив, що фарбу на алюмінії дряпали вже самі копійки. Тоді я загорнув їх в найкращу й незамінну помічницю інженера — синю ізоленту.

Ізолента буде м’якою прокладкою між двома металами і гарно зчіплювати дві ці поверхні.

Ось де ці копійки засунуті:

Коли дивився на стілець, то постійно виникало враження, що ніжки стоять не перпендикулярно землі, а під малим кутом. І весь стільчик трохи нахилений вперед. Зробив елементарний рівень з нитки і шайби і приклав до ноги. Дійсно, воно криве :) Надіюсь це не вплине на експлуатацію і надійність виробу. В цих ваших інтернетах пишуть, що стілець служить роками і витримує людей навіть в 120 кілограм ваги. Цікаво, це лише в моїй конкретній моделі отак от ніжки нахилені вперед?

Інших недоліків крісла я поки не виявив. Ну, лише ціни на комплектуючі не адекватні. Наприклад така деталь як тримач комля вудки. Це просто Г- подібна алюмінієва трубка довжиною 40 сантиметрів, на яку надітий паралон в формі гребінки. В кінці трубки перехідних зі стандартною різьбою для якоїсь додаткової підставки чи тримача. Ну от скільки може коштувати такий тримач? 500 гривень(16 фунтів). Капець якийсь.

Але головна перевага крісла саме в “обвісі” отаким от обладнанням. Коли все, що потрібно тобі для ловлі риби прикручене до стільця. Поки що я собі придбав 4 ємності для наживок і тримач для них, зветься Portacotole Ripiegabibile 4 Stonfo. Ось так воно виглядає:

Для порівняння викладу фото, яким обладнанням раніше я користувався на риболовлі :)

В майбутньому сподіваюсь додати до обвісу підставку для комлів вудок, насадочий столик. Опційно: тримач для садка, парасоля, м'яке відеречко.

Коментарі