Прикормка “Салапінка”
Прикормки

Ця прикормка стала живою класикою, її використовують майже всі вітчизняні фідермени. Автор - Дмитрій Салапін.
Особисто я використовував її при ловлю на річках(Стир та Горинь).

Прикормка підготовлюється ввечері напередодні рибалки. Беремо 1/2 частини перловки та варимо на слабкому вогні до тих пір, поки крупа не почне трішки розварюватись. Після цього всипаємо туди ж одну частину пшона. Додаємо трішки нерафінованої соняшникової олії та пакетик ванільного цукру. Як тільки пшоно почне розварюватись, знімаємо каструлю з вогню і зливаємо воду. В отриману кашу додаємо дві частини ячневої крупи і стільки ж кукурудзяної. Інколи буває корисно додати одну чи дві частини будь-якої готової прикормки відомих виробників, призначеної для ловлі в річці чи для крупної риби. Всю прикормку старанно перемішуємо. Для не дуже сильної течії сповна вистачає клейковини звареної каші. Якщо очікується більш сильна течія, заливаємо кропом одну частину геркулесу і додаємо порціями, старанно перемішуючи. Також геркулес можна додати зранку, безпосередньо перед ловлею.

Звичайно, це лише такий собі “базовий” склад, який відкриває широкое поле для подальших експериментів.

ПРИМІТКА! Уточнення рецепту.
Рецепт із статті він базовий. Щоб відразу все вийшло – уточнимо про час і про воду.
Води брати – з великим запасом. Я беру частин 15.

  1. Поставили воду, закипіло.
  2. Насипаємо перловку (1/2), варимо на малому вогні 30 хвилин.
  3. Додаємо пшоно (1), варимо на малому вогні 15 хвилин.
  4. Злив води. Дуже відповідальний момент. Злиємо багато (через сито) – ячка з кукурудзою майже не набухнуть, буде дуже розсипчасте. Злиємо мало (каша рідка, ложка не стоїть, видна вода) – однозначно отримаємо пластилін!
    Ванілін та масло я додаю якраз на цій стадії. Злили більшу частину води, додали ванілін, дуже добре помішали, злили залишок.
    Тепер потрібно відповідально ще раз подивитись на кашу. Рихлість прикормки визначається якраз тут. Чим рідше зараз, тим крутіше буде потім.
  5. Вмішали (відповідально) ячку с кукурудзою (2+2), в газету і в теплу куртку, години на 2.

Оригінал тут

Коментарі