Прощавай 2015.
Блог

Ну от і знову настала ця пора, коли коли старий рік йде собі геть, а новий вже стукається в двері. Традиційно я люблю в цей час підбивати підсумки.

Статистика ресурсу.

Сухі цифри:

389 832 відвідувань;
1 961 603 переглядів сторінок;
04:28 середній час перебування на сайті;
36,22% сеансів від нових користувачів(минулого року було 32%);
5 сторінок за сеанс(минулого року було 6);
91,47% відвідувань з України. Відвідувачі проживають в таких містах:  Рівне 43,19%, Київ 21,99%, Львів 8,11%, Луцьк 3%, Тернопіль 1,45%, Івано-Франківськ 0,93%.

Порівняння статистики відвідування з минулим роком:

Водойм на мапі: 326
Дописів: 294
Статей про рибні місця: 306
Коментарів: 2502

Що нового сталось на сайті за цей рік?

  • Ми зробили додаток для пристроїв з операційною системою Android. Завантажити його можна ось тут. Дякую, Максим Мельничук!
  • ми зробили також і додаток для пристроїв з операційною системою iOS. Завантажити його можна ось тут. Дякую, Анатолій Кирилюк!
  • попередні два пункти не було б можливим реалізувати без повноцінного REST API. Нам його зробив Олексій Кірєєв, дякую!
  • Окремо хочу висловити найщирішу подякую чудовому девелоперу з іменем Тарас Тадай. Це наш головний рушій і Best Performer 2015. Тарас, без тебе нічого б цього не було взагалі, дякую!
  • як вже я написав вище, описів рибних місць стало значно більше, і це в більшій мірі завдяки тому, що на мапі з’явились калабані Львівщини та озера Волині;
  • щомісяця ми вручали подарунки учасникам конкурсу “Найкращий звіт з рибалки 2015”;
  • при додаванні водойми на мапу тепер можна встановити такі характеристики кожного виду риб:
    – кльов за 10-ти бальною шкалою
    – середня й максимальна вага
    – примітки;
  • при додаванні водойми на мапу тепер можна встановити такі характеристики кожного виду риб:
    – кльов за 10-ти бальною шкалою
    – середня й максимальна вага
    – примітки;

Напиши n-ий раз, що ми прагнемо розвивати даний ресурс. Але через всім зрозумілі причини не завжди на це банально вистачає часу та можливостей. Потрібно витрачати майже всю свою енергію на роботу/дітей/ремонт/сварливу жінку/рибалку/etc. Ми шукаємо програмістів. Також будемо раді бачити в команді художників, дизайнерів, SMM-щиків і можливо навіть PM-щиків :). Будемо безмежно вдячні всім, хто допоможе нам розвивати проект. Просто напишіть нам на info@rivnefish.com

Особисто мій рибальський сезон 2015.

Загалом все наче було й не погано, але як завжди хотілось би кращого 🙂 Читати далі рекомендую від це відео у фоні.

Риболовний сезон відкрив максимально рано, аж з початку березня на ставку-охолоджувачі атомної станції. І там я зрозумів, наскільки така рибалка потребує фізичної підготовку і моральної стійкості. Через кілька тижнів знову поїхав туди ж в Острог, і зробив всю ставку на ляща, а останній мене повністю проігнорував :).

Був, не побоюсь цих слів, на найкращому краповому ставку України Прилбичі – якраз в ту пору, коли там відбувається карасине ельдорадо. Емоцій просто маса, задоволення – безмежна кількість. Звісно там не обійшлось без нюансів з боку місцевий браконьєрів, але куди ж без цього під час нересті. Це була одна з найкращих рибалок в моєму житті взагалі.

Перевірив типовий сільський ставочок в Малинівці, при цьому в черговий раз так поругався з дружиною через рибалку, що думав то буде кінець. Але обійшлось 🙂
Їздив на весняну ловлю линків в Стару Мощаницю, але таке враження, що там процідили рибу, і бере там лише дрібнота.

Кілька разів знову бився головою об стіну пробуючи взломати Шпанів, але майже без толку.
Відвів душу на справжній карповій рибалці методом в березнівському Городищі, де мій тяжкий фідер розкрився в повній красі.

Відкрив для себе надзвичайний став з чудною назвою “Вірля”. Хоча ця водойма і знаходиться доволі далеко від нашого містечка, але це одне з найкращих місць для рибалки, які я зараз знаю. Тут і класична ловля фідером, і душероздераюче спостерігання за поплавочком перед лататтям, і рибалка на коропця.

Їздив до тестя в село на річку Стир, але без особливого успіху. Вже другий рік поспіль нормальної рибалки там немає 🙁

Був на карподромі під назвою Олександрія. Якось ми приїхали в такий момент, що ловився суто мілкокарп, але потягати його можна було вволю. Традиційно Ярослав відзначився трофейним товстолобом.

Кілька разів їздив байком на Басів Кут перед роботою, але особливо нічого значущого не попадалось мені. Та й нині десь сісти в перспективному місті є справжньою проблемою! Приїжджаєш о четвертій ранку, а вже все зайнято. Ну йокаламене!

Відкрив для себе специфічну водойму в селі Жалянка. Там можна спіймати дуже достойну трофейну рибу, але достукатись до неї не так легко.

Вперше в житті рибалив на міському ставку в Гощі. Хороше місце для фідерної рибалки, і видовий склад риби різноманітний і гарна риба там теж має бути.
До рибалки в Бочаниці готувався мабуть з тиждень. Оскільки всі цьогорічні відгуки про дану водойму геть не втішали. Поїхали компанією в десяток людей, навіть запросили нашого колегу зі Львову. Це був повний провал, а не рибалка. Риба кудись поділась і побажала нам шукати щастя в інших місцях.

Рибалив на природньому здоровенному озері з назвою Велике, на Поліссі біля села Острівськ. І хоча в ті дні ловилась майже виключно плотва, навіть з глибини 15 метрів, все-одно отримав масу задоволення.

Відкрив собі чудово вільнодоступне місце в селі П’ятигори. Складний, крепкий ставок з класною рибою, до якої треба мати особливий підхід.

І на завершення сезону побував в теж новому місці, яке знають під назвами або Нова Мощаниця або Залибівка. Нічого особливого собі там не виявив, як для таких умов рибалки і плати за неї, улови дуже мають бажати кращого 🙂

В 2015 році я побував на 33 різних рибалках. Більшість з них були з ночівлею. Загалом не погано провів свій вільний час 🙂 Оглядаючись назад можу написати, що нормальний кльов був десь до початку-середини липня, а далі набагато гірше.
Придбав собі стільця для зручного чекання на покльовку. Нормально приноровився ловити тяжким фідером. Почав нормально так годувати рибу спомбом.

Плани про рибалку на 2016

  • Більше ловити методом ціленаправлено велику рибу.
  • Не полишати сподівань впіймати щось гарне на міському озері класичним фідером.
  • Обовязково порибалити в Прилбичах.
  • Байк + махова вудка + гнойовий хробак або секретна мастирка + специфічна прикормка = линок в Шпанові.
  • Мрію пофідерити в Бакоті. Заодно й опишу цю водойму в нас на мапі 🙂
  • Вже давно пора було б розжитись власним чотирьохколісним транспортом

Все ще хочу відкривати нові цікаві місця та знайомитись з однодумцями хворими на рибалку. Я відкрита людина, тому якщо бажаєте разом поїхати десь на рибалку — пишіть, не соромтесь мені буде приємно.

Плани про наш сайт на 2016

Я пам’ятаю, за що голосували наші користувачі і тому обов’язково прийму це до уваги. Отже ми плануємо:
Переписати все з нуля, запустити на окремому сервері й можливо домені. Нарешті таки реалізувати рейтинг водойм 🙂 Довести до пуття мобільні додатки й взагалі перетворити це все в соціальну мережу. Час вже діставати людей з форумів.

Вітання

Дуже надіюсь, що цей сайт (і мої особисті рибальські пригоди) є дійсно корисним для когось. Читайте ресурс й далі, діліться своїми рибалками, показуйте їх друзям. Бо ми – однодумці. Наша мета – щастя. Наше бачення світу – у єднанні з природою.

Бажаю в новому році перевершити і примножити попередні досягнення, вдихнути в нове життя довготермінові проекти та зберегти свій особистий простір для найважливішого — сім’ї.
Будьмо сильними, мудрими і люблячими. І нехай нам в цьому допоможе настрій світлого свята Різдва Христового, наповнить нас вірою і надією, любов’ю, всепрощенням — усім найкращим і чистим, про що ми мріємо і бажаємо нашим близьким! Світлих і радісних свят!

Коментарі