Стара Мощаниця, 04.08.2018

Місце риболовлі: Стара Мощаниця

Початок риболовлі: серп. 04, 2018 05:20

Кінець риболовлі: серп. 04, 2018 12:00

Тип риболовлі: Поплавок

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Лин0.3002Опариш
Карась сріблястий0.5002Мастирка, Опариш
Червонопірка5Мастирка, Опариш

Компаньйони: Олександр.

Погода: Ясно й дуже спекотно. На небі подекуди білі хмаринки. Температура +30. Вітер західний 3 м/с. Тиск 742 мм.рт.ст.. 

Рівень води: норма.

Час ловлі: 05:20-12:00.

Місце: південна сторона ставка, праворуч від берези під великим горбом. Я сів майже перед березою у вікні комишу, а Сашко сидів на тому місці, де я був минулого разу тут.

Вартість рибалки: безкоштовно.

Наживка: хробак(жодного клюювання), мастирка, опариш.

Прикормка: Traper Lin-Karas зеленого кольору і атрактант лин-карась з рубленими хробаками — цим я цілий ранок, а по приїзді на водойму вже в темряві я загодував своє місце прикормкою з минулої риболовлі VDE Hi-Pro Carp Method Mix з солодкою кукурудзою.

Снасті: махова вудка.

Приїхали ми в п'ятницю ввечері і поки припаркували машину та принесли речі вже було зовсім темно. Поруч додому збирався якийсь місцевий рибалка на старій дев'ятці і повідомив нам, що кльову немає. Це нас ні каплі не засмутило, ми підгодували наші місця різними принадами, а я навіть ще й обрав собі план Б: місце трохи далі за кущем і там рясно насипав макухи в щільних продовгуватих гранулах. Сам же де я вирішив цього разу сісти в трохи новому для себе місці між пірсом та традиційним своїм місцем праворуч берези. Це таке протоптане в комиші місце. Ловити тут теж треба було в доволі невеликих вікнах поміж рдесту. 

Прокинулись зранку і давай пробувати ловити ту рибу. На відміну від весняних та ранньолітніх виїздів не було такого, що відразу почало клювати з перших закидів. Кожну рибку потрібно було добряче чекати. Що дивно: на хробака не було помічено жодної покльовки. Довелось добряче перебрати насадок і їх комбінацій, щоб зрозуміти на що ж сьогодні відгукнеться примхлива старомощаницька риба!

Загалом у мене було дуже не просте для успішної риболовлі місце. Навіть, щоб просто закинути свою п'ятиметрову вудку доводилось витратити на це кілька хвилин, щоб досягти успішного результату і таки покласти поплавок в прямісінько в те вікно.

Я маю власну шкалу складності риболовлі тут, вона заключається в кількості разів, що людина заходить у воду, щоб відчепити від зачепу снасть, спасти свого відірваного поплавка, дістати заплутану рибу, etc. Ну так ось, цього разу лазили у воду тричі :) І ще й до Сашка пристала п'явка, що потім кров не зупинялась добру годину.

Особисто я не зміг витягнути точно три хороші рибини: одна заплуталась у рдесті відразу на дні, іншого чималого карася заплутав вже на поверхні об поплавок другої вудки і третя риба зірвалась коли тягнув проти водоростей. А скільки риби просто завело у зарослі відразу при клювання я вже й не рахував. Ну що ж, я собі так думаю, що якби не сидів в такому "крепкому" місці, то й покльовок стільки б не побачив. 

Але не зважаючи ні на що, я отримав задоволення від цієї риболовлі. Було дуже душевно, спокійно і по-літньому добре в таку прекрасну погоду в цьому гарному місці.


Коментарі