Про рибу та її захист

Розмови про те шо не входить в інші форуми
Правила форуму
Перше, воно і останнє

1. Дописувач форуму повинен дотримуватися норм поведінки в цивілізованому громадському місті. Не хамити. Не смітити

Забороняється вживати слово "Брєд"
Небайдужий
Той, що в джунглях сидить
Той, що в джунглях сидить
Повідомлень: 2
З нами з: 15 травня 2011, 13:12
Контактна інформація:

Про рибу та її захист

Непрочитане повідомлення Небайдужий »

Хочу розпочати цю тему під враженням безладу , який твориться у нас на очах і з нашої мовчазної згоди.

Ми всі знаємо озеро Басівкут та напевно абсолютна більшість рибалила там.
Скоро в цій чудововій водоймі риби не залишиться і спогади про неї будуть лише на фото.
Зараз йде нерест і існує нерестова заборона та діють відповідні правила любительського лову , згідно яких дозволяється ловити лише з берега і лише на одну вудку з одним гачком. Але хто тих правил дотримується ? Дурні? Я сьогодні вранці пройшов понад берегом озера від вул.Біляшевського (починаеться від станції проката човнів) майже до мосту в Новому Дворі. Що я побачив? Поки йшов біля будинків причин для турботи не було :всюди на березі порядок , прибрано , берег доглянутий , з облаштованих мостиків (кладок) рибалять. Далі почався "нічий" берег, без будинків. Картина радикально змінилася, сміття всюди : у воді плавають залишки нашої культури на зимовій риболовлі - порожні пляшки від горілки та "запивону", на березі гори сміття, залишеного знову ж таки нами після "культурного" відпочинку на природі . Рибалки крім того, що позакидали по п"ять спінінгів та по дві "резинки" з кільканадцятьма гачками, ще ходять вздовж берега та перевіряють "екрани". Пройшовши далі зустрічаю трьох "рибалок", які тягнуть від прикутих біля берега плоскодонок важкий мокрий мішок (неважко здогадатись що всередині). І це все не під покровом ночі а о сьомій ранку , можно сказати серед білого дня. Тоді напрошується запитання : А що робить рибінспекція , крім того що ставить та пильнує свої сітки ? За що вони отримують зарплатню , до речі за рахунок наших податків, якщо вони не можуть забезпечити порядок навіть на водоймі, на березі якої знаходиться їхня контора ? Де вони? Немає. Так само як і немає совісті у багатьох так званих "рибалок"! Багато хто скаже -"Я не такий! Я сітками та електроловом рибу не знищую!" Але запитайте у себе чи не раз ви відвертались в сторону і робили вигляд що це вас не стосується, коли хтось ставив чи виймав сітку чи винищував рибу електрикою!
Звичайно, є серед нас і такі, хто не відвернеться і не зробить байдуже обличчя а зробить все можливе для захусту улюбленої водойми, але таких на жаль одиниці.
Рибалки! Давайте думати про майбутнє і перестанем знущатися з природи! Нехай кожен почне с себе ,прибере після себе сміття і зробить принаймні зауваження уроду з сіткою а ше краще спалить чи поріже її. Не потрібно їх боятись , їх набагато менше ніж нас! Нам потрібно самим подбати про захист наших водойм , бо держава , на жаль,не в змозі це зробити . Давайте не будемо байдужими!
petr0v1ch
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 16
З нами з: 12 вересня 2010, 22:21
Контактна інформація:

Re: Про рибу та її захист

Непрочитане повідомлення petr0v1ch »

На Рівненщині суд повернув браконьєрам електролов http://ogo.ua/articles/view/2011-06-30/29121.html
Відповісти

Повернутись до “Загальний форум!”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість