Рибінспекція інформує...

офіційна інформація, документи
Правила форуму
Ініціатива Чиста Устя

Телефон гарячої лінії Рівнерибоохорони 0(362) 63-39-32
email rivneryboohorona@gmail.com
"Телефон довіри" відділу запобігання та протидії корупції в органах рибоохорони 0(63) 982-24-62

Усіх небайдужих громадян просимо повідомляти журналістів телеканалу „Рівне1” про випадки браконьєрства за телефоном 0362-623-501
Аватар користувача
Удав
Ледар
Ледар
Повідомлень: 22
З нами з: 23 березня 2009, 01:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Удав »

EXPERT писав:Чим більше цікавлюсь, тим стає цікавіше.
Ось цитата з зборів трудового колективу:

Старший державний інспектор Демчук В.В.
запитав у Трофимчука В.С. чи притягався він до адміністративної відповідальності за порушення законодавства України в галузі охорони та використання водних живих ресурсів.

Трофимчук В.С.
відповів, що як кожна нормальна людина притягався до такої відповідальності 2-3 рази.

В органах контролю, таких як Прокуратура, ДАЇ, МВД теж злосних порушників закону назначають перших керівників області, я думаю, що ні.
Тоді виникає питання, а чому п. Трофімчука так прпопихають :?:
Сьогодні навіть приїхала чергова перевірка з Київа і паралізувала роботу Держрибоохорони в нашій області.
Рік тому була схожа ситуація, також пропихали п.Трофімчука.
Тоді колектив відбився. А сьогодні масована атака на "Рівне-1"
де бувший бригадир ТОВ "Гарпун", який вичистив Млинівське водосховище, за кадром говорив компромат. На мою думку, якщо людина впевнена в своїх словах то не повинна ховатися.Також в пресі заказні статті, для того, щоб створити суспільну думку.
Депутати облради Озімковський, Данілов, Кучерук активісти серед депутатів на рахунок запихання Трофімчука в Держробоохорону.
Я б хотів, що ці прізвища запам'ятали усі рибалки.
Які аргументи даний новий начальник буде пред'являти орендарям ставків, якщо в самого у аренді став поблизу с. Олександрія стільки років без жодних документів окрім оренду на землю?
Як людина, яка плює на закон України "про тваринний світ" буде дивитись за дотриманням цього самого закону - НОНСЕНС.
Я не буду себе поважати як риболова, якщо буду миритися з даною ситуацією.
Акції на захист риби в наших водоймах ми будемо проводити, про час повідомлю пізніше.
Якщо рибалки нашої області на слідуючих виборах НЕ БУДУТЬ ГОЛОСУВАТИ за депутатів, які себе скомпрометували, та розкажуть своїм знайомим про їх діяння.
В нас не виникне така ситуація коли виборців шиють у дурні.
Браво! Біс! Я думаю прізвища "обранців" стануть брендами для їхніх партій серед людей, які ненавидять браконьєрів. Буду жив до того часу, візьму участь в любих акціях на захист мешканців водойм (і взагалі всього живого) від нещадного варварського знищення.
Аватар користувача
Удав
Ледар
Ледар
Повідомлень: 22
З нами з: 23 березня 2009, 01:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Удав »

Удав писав:Тільки що переглянув репортаж "чоловічі розваги" де Поліщук Олег (скоріше полюхович а не Поліщук) коментує свої "розваги" в Козині. Каже: оце там пораються біля сіток браконьєри, зараз ми підійдем до них... І на цьому ця частина сюжету обривається. Далі іде про плов, олію і м"ясо. І ні гу-гу про браконьєрів. Якби там були браки, то я гадаю, саме меньше шість здорових чоловіків їм би дали ради. Проте ні! Далі ритуальне шельмування рибоохоронців з соплями з приводу майбутньої риболовлі на яку не зможуть розраховувати наші діти. Зверніть увагу: з риболовлі з криги повертались "порядні" рибалки і у жодного з них не було обов"язкового зимового ящика. Висновок: проплачені "розваги" потрібно відпрацьовувати, бо інакше можуть не дати грошей на слідуючий виїзд та харчі. Поведінка Поліщука О. нагадує роботу представниці найдревнішої професії з залізничного вокзалу, якій дозволили працювати в третьорозрядному готелі.
До речі Трофимчук В.С., з його слів являється ЧЛЕНОМ спілки журналістів. Часом, чи не являється ЧЛЕНОМ тієї-ж спілки рекламний агент пива - олег поліщук?
Аватар користувача
vvi
Боєць
Боєць
Повідомлень: 241
З нами з: 14 липня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення vvi »

Все набагато простыше, вын член спылки журналыстыв щоб легально носити спец засыб для выдстрылу гумовими кулями :lol:
"... А в это время сейчас кто то на рыбалке..."
Аватар користувача
Горыныч
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 885
З нами з: 13 грудня 2007, 01:00
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Горыныч »

vvi писав:Все набагато простыше, вын член спылки журналыстыв
Оч. похоже на правду - один знакомый "член" (я пробовал через него придать огласке ситуацию) говорил он имеет серьезные связи в этих кругах...

А где фото Трофимчука В.С. можно увидеть?
Улыбайтесь, господа! Во весь улыбальник улыбайтесь :)))) ...
Аватар користувача
vvi
Боєць
Боєць
Повідомлень: 241
З нами з: 14 липня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення vvi »

В рыбинспекции. :lol:
"... А в это время сейчас кто то на рыбалке..."
Аватар користувача
Banderivets
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 155
З нами з: 18 березня 2009, 01:00
Звідки: м.Рівне
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Banderivets »

Мешкаємо ж ми всі в країні - Україні, де "двічі несудимий" хоче в Президенти, Трофимчук В.С. (відповів, що як кожна нормальна людина притягався до такої відповідальності 2-3 рази) - хоче в рибохорону. Черговий раз сумно :cry:
Панове, любіть ПРИРОДУ, МАТЬ вашу!!!
Аватар користувача
shef
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 19
З нами з: 07 квітня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення shef »

А тепер сама цікава новина. Добрі люди з Києва вслід за Трофимчуком призначили одразу і заступника щоб потім Трофимчуку було на кого всі гріхи повісити. Ну і як Ви думаєте кого? Все вірно такому керівнику і зам повинен бути під стать. Всі ми памятаємо передачу "Кримінальна риболовля" де згадувалось про написання неправдивих протоколів. Так цей сюжет саме про цю людину. Проти цієї людини була відкрита кримінальна справа з всіми витікаючими наслідками. Ним є Володя Крижовець якого вироком Рівненського районного суду в 2006 році було засуджено за зловживання службовим становищем та внесення до офіційних документів (протоколів) завідомо неправдивих даних. Так як він "дуже" щиро покаявся і наплював на честь всього колективу Рівненських рибоохоронців в суді це взяли до уваги. Що він там говорив ми свідками не були але одразу через тиждень міліція з прокуратурою почала трусити всіх інспекторів і офіс управління. В результаті такої труски в сітки прокуратури знову попали "видатні інспектори" з якими колектив розпрощався але вони зараз в нового керівництва в авангарді. Нове керівництво шукає будьяку причину для звільнення працівників для того щоб розчистити дорогу своїм "вірнимим товаришам"і соратникам.
Інтересним є той факт що коли був виявлений прокуратурою написаний Крижовцем протокол на "мертву душу" то до нього була прикріплена і квитанція про сплату штрафу. Виходить що "класні" інспектори самі платять штрафи за браконьєрів. Хто з браконьєрів все це прочитає одразу рване на воду з криком: -Ура наші прийшли вони за нас і заплатять з розрахунку на класні показники.
Але ця історія через яку засудили Крижовця мала іншу сторону медалі.
Молодий інспектор В.Крижовець перебуваючи на виїзді разом з іншими інспекторами затримав порушника і оформив протокол але через свою безалаберність і ігнорування своїх службових обовязків вказав з неточностями біографічні дані порушника. Тим самим "сотворив" мертву душу. Коли вчухав що зробив ляпсус пішов в банк і від імені "мертвої" душі заплатив штраф. Інспектори які були разом з ним в рейді не погодились з діями Крижовця і прокуратури, самі розшукали того діда в Деражно і провозили його на суд але і на суді Крижовець молов х....ю. В матеріалах суду зберігається лист де колектив брав його на поруки але хто начхав на колектив раз той начхає ще декілька разів - така природа таких людей.
Так що панове форумчани ми є свідками цікаих подій
сьогодення !!!

Слідкуйте, продовження буде.
shalun_99

Непрочитане повідомлення shalun_99 »

А поки триває дєрібан влади: плавав знайомий на басіку і порізав понад 20-ть сіток. Всі стояли попід ліліями, поблизу заправки...А у пацанів там розбори, а рибка страждає....
Аватар користувача
Горыныч
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 885
З нами з: 13 грудня 2007, 01:00
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Горыныч »

Вот что на мое обращение ответили в АРУ:
Уважаемый Горыныч!

Ситуация до банальности проста... Идут выборы... По всей видимости предыдущий нач. рыбинспекции отказался принимать участие в беспредельных "хапужьих" схемах по массовому зарабатыванию денег - итог - его поменяли на более сговорчивого, который по-видимому не только знает и умеет ставить коррупционные схемы в Вашей области, но и пришел с готовой своей командой. А это решает очень многие вопросы для вышестоящего начальства. Вы поймите, вся система Комитета рыбного хозяйства, а рыбинспекция это их подразделение, это пирамида взяток:

1. начальники областных и районных инспекций назначаются за деньги + с четко оговоренной таксой сколько они будут "заносить" в месяц (эти люди первоначально поставлены в такие условия и поэтому они все ориентированы не на доброкачественную работу для Наших Водоемов, а четко идут на свое место ориентируясь на ГРАБЕЖ.

2. если ручеек из этих денежных средств становится скуднее или прекращается по вине какого-то вдруг оказавшегося с проснувшейся совестью рыбинспектора, то его моментально под каким-то предлогам смещают и на его место приходит тот кто будет исправно платить этой системе. (Сколько раз об этом можно писать и говорить! Ассоциация требует немедленно ликвидировать эту прогнившую, ставшую раковой опухолью для Наших Водоемов структуру).

3. деньги в основном поступают: а) от браконьеров, под каждым рыбинспектором до 20 бригад браконьеров (такса возросла до 50% с браконьерского улова, а на Азовском море взимается плата с каждой фелюги в размере 300 долларов в месяц), это не хаотичное браконьерство, а четко отлаженная система со своими "добытчиками", перекупщиками, переработчиками и реализаторами на базарах и стихийных рынках; б) с промысловиков, за полностью бесконтрольный вылов рыбы - тралами, волоком, загонами, сетями с микроячейкой после которых не остается даже молоди рыбы, за участие в "научных ловах" - 500 долларов с каждого баркаса, это включает в себя и траление после которого даже ракушки не остается на дне, маленькая справка: в этом году Институт рыбного хозяйства "научно обосновал разрешение на 1100 тралений в Азовском море - а это значит что после них 58 квадратных километра моря на ближайшие 8-10 лет будут МЕРТВЫЕ, и естественно мзду взимает рыбинспекция с промысловиков за учет квоты вылова, если бы рыбодобывающие предприятия ловили согласно выписанным им и выкупленным у Государства тех объемов вылова, то через месяц они бы все сушили флот на берегу, так как выполнили бы выкупленные мизерные квоты, пример: предприятие, чтобы платить минимальные налоги государству выкупает право (квоту) выловить в год 10 тонн леща, 5 тонн плотву, 1 тонну щуки, 0,7 кг. судака и скажем еще другой разной белизны (густеры, краснопера... ) в размере одной тонны - что же происходит на самом деле - вылавливается в 10-12 раз, большее количество рыбы, но она не фиксируется в учетных журналах предприятия и продается на сторону за "черный нал". А рыбинспекция которая по долгу своей службы обязана при каждой сдаче на рыбоприемный пункт рыбаками вылова фиксировать количество пойманной рыбы и строго следить, чтобы ни в коем случае промысловики не превысили выданную им квоту, и если скажем квота закончилась или подходит к концу на плотву или всякую бель, рыбинспекция обязана изъять из промысла предприятия сети с ячеей позволяющей ловить эти виды рыб, оставляя в работе предприятия только сети с большой ячеей – то есть рыбинспекция обязана внимательно следить за процессом вылова рыбы. На самом деле рыбинспектора дерутся, интригуют между собой, подсиживают друг друга, чтобы получить доступ к контролю за рыбодобывающим предприятием, с этим контролем рыбинспектор понимает, что "жизнь удалась" и будет чем накормить семью, вот отсюда и полностью бесконтрольные лова на воде и безучетный вылов на берегу, дошло уже до того что 70-80% всего истинного вылова продается за "черный нал".

4. а сколько писалось уже на страницах этого форума о «научных», «мелиоративных», «спецловах» во время которых убивается икряная беременная рыба во время нереста тысячами тонн, а осенью уничтожается под эгидой Института рыбного хозяйства маточное поголовье и все это твориться на Наших Водоемах под «крышеванием» рыбинспекции.

5. показатели же успешности рыбинспекция делает на рыболовах любителях, мелких "туристических" браконьерах с магазинными 30-ти метровыми лесковыми "китайками" и на седых дедушках в соломенных шляпах решивших бреднем наловить внучке на день рождения рыбки.

Только не нужно в этой системе искать честных рыбинспекторов - ИХ ПРОСТО НЕ МОЖЕТ БЫТЬ ПО ПРИРОДЕ!!!! СИСТЕМА ТАКАЯ!!!! от всех честных и бескорыстных она давно уже избавилась, она их просто переживала и выплюнула из своей системы. Какой бы Вы не были принципиальный, как только Вы зашли на занимаемую должность, как тут же раздается звонок с местной прокуратуры, милиции, санэпидемстанции, пожарников, от местных депутатов и еще, бог знает от кого - и всем нужно "РЫБКИ", и все не просят, а требуют, и если ты вот такой вот самый честный и пречестный говоришь им: "...Я не такой... не буду... не дам....", вся эта требующая свора превращается автоматом в твоих злейших врагов, а отсюда и не далеко что навалившись на тебя всем скопом тебя или сломят, направив на путь "добычи для своего ближнего" или уволят, хорошо еще если не по статье с открытием сфабрикованных уголовных дел... вот так-то "....мой маленький хороший дружок..." как говорили в добрых старых сказочных фильмах. Только сказка давно закончилась! Наши Реки разрывают на части грабя и насилую кучка рыбинспекторов!!!!

Десятый, сотый, тысячный раз повторяю! Друзья! Рыболовы! Это Ваши Реки! Это Ваши Озера! Это Ваши Моря! Пока Вы сами не встанете на защиту их никто не займется этим!
Почему-то эта правда воспринимается некоторыми как какие-то пустые лозунги и призывы. Так вот для того чтобы рыболовы могли увидеть всю глубину пропасти какую нам готовят убивая Наши Реки, увидели истинное лицо тех структур которые по долгу службы оплаченные с нашего с Вами кармана призваны охранять Наши Водоемы, а сами возглавили их грабеж, а так же способы и методы абсолютно законного противостояния этому навалу - Ассоциация рыболовов Украины и проводила и будет проводить свои рейды, чтобы не пустым словом а конкретным делом, на собственном примере доказывать необходимость сплоченной, повторяю еще раз, полностью ЗАКОННОЙ зашиты Наших Водоемов. И что радует с каждым днем, с каждым рейдом Неравнодушных становится все больше и больше во всех уголках нашей страны.

Возвращаясь к Вашему вопросу, чем можно помочь в сложившийся ситуации в рыбинспекции в Вашем регионе. Отвечу не тая ( мне нечего юлить, для меня в жизни есть два цвета белый и черный, а полутона, недоговорки, интриги... не для меня), Ассоциация рыболовов Украины не будет вмешиваться в ситуацию внутри рыбинспекции, по нескольким причинам:

1. не верю в бескорыстие ни одного рыбинспектора, просто порядочность у них определяется количеством награбленного, чем меньше тем порядочней - нулевых НЕ БЫВАЕТ. Поэтому предыдущий меньше грабил Наши Водоемы и он в Вашем восприятии более порядочный, а изменились времена и потребовалось начальству наверху больше поступлений с Вашего региона - поставили того, кто сможет носить больше.

2.Ассоциация рыболовов Украины четко выполняет свои программные цели, а в них записано, что мы требуем незамедлительной ликвидации рыбинспекции, а отнюдь не смены шила на мыло, каких-то кадровых перестановок которые ничего не дадут. Это РАКОВАЯ ОПУХОЛЬ и ее нужно ампутировать, а не нудно, долго болезненно для Наших Рек лечить медикаментозно тасуя туда сюда кадры.

Надеюсь без всяких обид. И так же надеюсь на Ваше понимание. Это наша позиция!!!!!!!. И мы имеем на нее право!!!!

А Вы если хотите вмешаться в этот процесс - это полностью Ваше право - пишите от себя, от представителей (не вошедших в новую команду, а поэтому недовольных, отстраненных от более жирных кусков региона) рыбинспекторов во все возможные инстанции от которых хоть что-то зависит в кадровой политике рыбинспекции. В Комитет рыбного хозяйства Украины, В Минагрополитики, в Верховную раду в Комитеты аграрный и природоохранный, если у Вас есть факты коррупции нового руководства, то в Генпрокуратуру, в СБУ, в Антикоррупционный Комитет, в Кабинет Министров.

Еще раз извиняюсь, что не смог быть до конца полезен в данном вопросе, надеюсь на понимание.

С уважением Чистяков Александр.
Улыбайтесь, господа! Во весь улыбальник улыбайтесь :)))) ...
Аватар користувача
oleg-rivne
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 190
З нами з: 09 вересня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення oleg-rivne »

Только не нужно в этой системе искать честных рыбинспекторов - ИХ ПРОСТО НЕ МОЖЕТ БЫТЬ ПО ПРИРОДЕ!!!! СИСТЕМА ТАКАЯ!!!! от всех честных и бескорыстных она давно уже избавилась
никаких перспектив у страны, никаких!!! ни в одной области, ни в одной отрасли, по всем направлениям полная жопа! именно система такая, куда не ткнешься - кругом она милая...
Аватар користувача
Удав
Ледар
Ледар
Повідомлень: 22
З нами з: 23 березня 2009, 01:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Удав »

Горыныч писав:Вот что на мое обращение ответили в АРУ:
З багато чим згідний. Але, за слова: "Только не нужно в этой системе искать честных рыбинспекторов - ИХ ПРОСТО НЕ МОЖЕТ БЫТЬ ПО ПРИРОДЕ!!!!" вельми кортить сказати Чистякову кілька слів від яких він перестане бути чорно-білим, а змінить масть на червону. Крім того: я не знаю матеріальних статків Чистякова, але гадаю, що якщо запросити його, щоб він порівняв їх з умовами і рівнем життя знятого начальника Рівненської рибоохорони, то Чистяков кардинально змінив-би свою думку щодо порядності окремих рибоохоронців. Принаймі я, за свої майже 30 років трудового стажу, не зустрічав начальника такого рівня, який не покращив свого матеріального стану незаконним шляхом.
Аватар користувача
Удав
Ледар
Ледар
Повідомлень: 22
З нами з: 23 березня 2009, 01:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Удав »

oleg-rivne писав:
никаких перспектив у страны, никаких!!! ни в одной области, ни в одной отрасли, по всем направлениям полная жопа! именно система такая, куда не ткнешься - кругом она милая...
+100
Аватар користувача
vvi
Боєць
Боєць
Повідомлень: 241
З нами з: 14 липня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення vvi »

Да, відповідь на лист Горинича (за що йому респект), громада мене розчарувала, типова Українська позиція..... і вони на неї мають право уууууууууууууууууу.... ну проосто повний піпец. Всі барани всі крадуть в чесність не вірим, а ми молодці ловим собі рибу їздим на змагання, а ми не вмішуємось. МАЛАДЦИ !
"... А в это время сейчас кто то на рыбалке..."
Аватар користувача
EXPERT
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 746
З нами з: 23 листопада 2007, 01:00
Звідки: г.Ровно РОФРС
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення EXPERT »

vvi писав:Да, відповідь на лист Горинича (за що йому респект), громада мене розчарувала, типова Українська позиція..... і вони на неї мають право уууууууууууууууууу.... ну проосто повний піпец. Всі барани всі крадуть в чесність не вірим, а ми молодці ловим собі рибу їздим на змагання, а ми не вмішуємось. МАЛАДЦИ !
Це відповідь від АСОЦІАЦІЇ РИБАЛОК УКРАЇНИ,

Асоціація виступає за те, щоб Рибоохорону ліквідувати, а контроль передати екологам.

ГРОМАДА РИБАЛОК УКРАЇНИ всю інформацію по даному питанню отримала і працює над матеріалами.
Думаю, що скоро будем знати відношення ГРУ до даної ситуації.

Тільки приїхав з Києва і от що вияснив.
За водні ресурси борються три сили. Яка з них візьме під контроль водні ресурси, ще невідомо.
Відомо точно, що зміни будуть а в яку сторону скоро будемо знати.
Від згуртованості рибалок теж буде залежати чи будемо ловити рибу і в майбутьньому, чи на картинках внукам показувати.
Зокрема люди, які беруть під контроль наші водойми своїх планів не розкривають.
На мою думку розпочнуть з Млинівського водосховища.
Не є секретом, що популяція ляща зокрема, за останні роки на цьому водосховищі відродилась.
От з нього і розпочнуть, а схему по якій буде проводитись вилов знайдеться.
Чи то підпільний БРАКОНЬЄРСЬКИЙ з відрахуваннями, чи створиться якась чернгова артель.
Краще риболовам в будь-якому випадку не буде.
Скоро прийдеться реально боротись за водойми загального користування.
Можливо , що під формуліровкою " водойма загального користування" скоро зостанеться тільки р.Устя в районі міста та декілька відстійників на АЗОТІ.
Заводи розділили, скоро і воду поділять.
Аватар користувача
KYM
Бро
Бро
Повідомлень: 1706
З нами з: 17 листопада 2007, 01:00
Телефон: 067-360-88-01
Звідки: г.Ровно
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення KYM »

Как говорил покойный Абдулов в одном из фильмов эпохи 90-х - "... страна непуганных идиотов!"
Не учи рыбу плавать!
Відповісти

Повернутись до “Рибоохорона”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість