Спінінгові катушки -Профіль намотки

палки, катушки, жилка, шнури....
Аватар користувача
Kylibin
Абориген
Абориген
Повідомлень: 114
З нами з: 16 березня 2010, 01:00
Контактна інформація:

Re: Спінінгові катушки -Профіль намотки

Непрочитане повідомлення Kylibin »

Придбав шнур для мдж Дайва турнамент 4 лб. мрія здійснилась. думав ,що намотка шнура не є глобальна проблема . катуха Дайва фріам Кікс1500. на шпулі був шнур каст евей 10 лб. Змотав його до бекінга. Змотав в бекінг і поміряв його довжину . Так ,як новий шнур 008 і бекінг взяв лесу 0.15 .добавив до довжини+30м ,прив,язав шнур і почав намотку. Шур намотався з зворотнім конусом 1мм від бурта. профіль намотки мені не сподобався і я перемотав шнур зкатухи на катуху ,але результату не вийшло. Поїхав в Н Двір складаю новенький ул комплект МК КЖЛайт - заброс і борда. П,,,,,, _ відрізав метрів 8 шнура ,очі вже не молоді. Так іне намочивши спін вирішую звалювать і розібратись з проблемою спокійно. Візуально бачу ,що шнур ніби скручений і сама намотка не тугенька ,а з слабинкою. Бачу,що шось нахімічив. Їду до Роми прямо на роботу . Його резюме _зворотній конус треба шайбу. Але конструкція Кікса відмінна від катух де можна підложить шайбу. Дзвоним до Сіврика . Коля каже ,шо так і є до 2500 мотає зворотнім конусом ,а в більшому розмірі бочечкою. Ітакож були бороди при підмотці 1мм до бурта. Починаю мозковий штурм. Пригадую ,що Ростиславовичз Млинова продавав Кікса ,а Він чоловік дуже компетентний в багатьох питаннях. Дзвоню до АндрюшіК,знаю в нього має бути номер Петра. Дзвінок до Петра,розповідаю про проблему. Він коментує ,що на тонких шнурах Кікс дає ХЕРОВАТИЙ профіль і потрібно це діло поправляти частково в руч ному режимі.Обірвалась розмоа -закінчились гроші. Може щось і не договорив. Зранку з товаришем іду на луг ,розмотую шнур знімаю закрутку пройшовши пальцями по всій довжині,відрізаю 15метрів бекінгу ,бо Петро сказав треба 2ммвід бурта .Починаю намотку тугеньку достатньо поновому. Намотав метрів30 дивлюсь недомотує до внутрішнього борту.Тупо руками пробую домотувать ,незручно мішає скоба ,але трошки підмотав далі знову корбою,але туга намотка. В підсумку намотав шнур туго затягнутим вміру фрикціоном з відстанню 2-2,5 ммвід бурта але профіль знову зворотній ,але не дуже крутий. Приблизно як на фотці яку виклав Кум декількома постами вище. Мооже хтось підскаже ,що я зробив не так ,і чи дійсно на Кіксах не регулюється профіль намоти шайбами. Фотки виложив. Буду вдячним почути Ваші думки.
Зображення
Зображення
Востаннє редагувалось 25 березня 2012, 20:18 користувачем Kylibin, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
Vob Ler
Місцевий
Місцевий
Повідомлень: 312
З нами з: 14 жовтня 2008, 00:00
Телефон: 0679200934
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: Спінінгові катушки -Профіль намотки

Непрочитане повідомлення Vob Ler »

Была изначально такая проблема. Катуха Екселер2000, шнурок Дайва Турнамент сенсор 4лб. Там стоит шпуля АВS (обратный конус). Намотал под бортик, стало так
Зображення.
На первой рыбалке путал петли, раз пять в течение часа. Сначала ловил Экусимой намотанной под бортик и ни одной петли. Признаться честно хотел вернуть катушку назад( думалось ДАЙВА такого делать не может). Отмотал бекинга метров10-15, но и это не помогло (благо басик рядом для тестов) и попалась на глаза статья, в которой говорилось, что иногда помогает побрызгать шнурок силиконом и он укладывается как надо и перестаёт петлить. Сделал, получилось всё гуд, отловился целый год без петель.
За сезон активной ловли шнурок выцвел и стало заметно, что снизу не доматывает. Не проблема, но раздражает... Стал играться с шайбами (добавлять)
Зображення
В итоге стало так
Зображення
отловился целый день не петлит, хотя намотка как видите, далеко не идеальная.
Попробуйте, может и Вам подойдёт. Удачи
Востаннє редагувалось 25 березня 2012, 23:10 користувачем Vob Ler, всього редагувалось 1 раз.
spaik
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 87
З нами з: 06 грудня 2010, 01:08
Звідки: м.Рівне
Контактна інформація:

Re: Спінінгові катушки -Профіль намотки

Непрочитане повідомлення spaik »

В моєї попередньої катушки (DAIWA TD PRO-1500) була аналогічна проблема. За допомогою негативного бекінга все
стало на свої місця (можна пошукати в гуглі - є стаття самого КК з про такий бекінг). В двох словах, там де провал шнура треба мотати горбик з того ж бекінгу (відповідно у випадку Олександра-біля нижнього бортика шпулі), а де виступ - навпаки. Після даної процедури, за весь сезон ні одної бороди, а до цього бороди не давали життя. Забув написати про шнур-Суфікс 6 лібрів, не пам*ятаю точно як називається. І мотав шнур через книжку, щоб була натяжка, та недоматував 2мм до края бортика шпулі.
Аватар користувача
Kylibin
Абориген
Абориген
Повідомлень: 114
З нами з: 16 березня 2010, 01:00
Контактна інформація:

Re: Спінінгові катушки -Профіль намотки

Непрочитане повідомлення Kylibin »

Дякую за відгуки В мене ,як і у Юри візуально аналогічна намотка.На багатьох сайтах перегляав відгуки по аналогічній проблемі і навсіх фотках шпуль Дайва зворотній профіль.Напевно це заложено конструктивно. Дивлюсь на Юриних фото після шайб всерівно не ідеал. То може мені не паритись.Запас від бурта 2мм присутній іяк Юра говорить,що недомотка до тильної частини шпулі нічого не шкодить. Віловив сезон без петель. Томоже попшикать силіконом і не заморочуватися. Адже зворотній профіль великої шкоди неповинен приносить. Я зрозумів одне _вся суть в товщині шнура .Чим товстіший шнур тим менший головняк.Може хто ще добавить свою думку по цій проблемі.Наперед вдячний.
Аватар користувача
KYM
Бро
Бро
Повідомлень: 1706
З нами з: 17 листопада 2007, 01:00
Телефон: 067-360-88-01
Звідки: г.Ровно
Контактна інформація:

Re: Спінінгові катушки -Профіль намотки

Непрочитане повідомлення KYM »

Зворотній бекінг - це не проблема а навпаки. Люди придумали зворотній бекінг для кращого сходу-збросу шнура і не треба ломати те, що зробив завод.
Те що катушка не домотує до нижнього бурта - це звісно бочина але тільки якщо вона впливає на вильот шнура, тобто, якщо шнур зачепляється за витки знизу і т.і. Можливо потрібно спробувати з саморобними шайбами, якщо заводських немає у комплекті.

Пи.Си. Фрім Кікс 1500 першопочатково не призначений для експлуатації надтонких шнурів. Скоріше всього це і є причина недомотів і т.і. Якщо мотати на нього ті шнури щодо яких є відомості про вмісткість на шпулі, думаю проблем з намоткою не буде.

Саша, хто Вам порадив взяти 1500 розмір для УЛ?

Маю 2 шпулі Дайвовських 1500 розміру залізних, може дати на пробу?
Не учи рыбу плавать!
Аватар користувача
Kylibin
Абориген
Абориген
Повідомлень: 114
З нами з: 16 березня 2010, 01:00
Контактна інформація:

Re: Спінінгові катушки -Профіль намотки

Непрочитане повідомлення Kylibin »

Катушку Кікс мені порекомендував Сергій Самурай ,з яким випадково познайо мився на рибалці в районі Азоту. А номер 1500?. Просто такий був в Сапсані по класній ціні і Коля нічого поганого про неї не говорив. Куплялась з перспективою під класну УЛ палку. А на рахунок шпулі я не проти якщо підійде мати запасну. Передзвони мені будьласка коли будеш вільний,щоб я під;їхав і взяв.
Відповісти

Повернутись до “Спінінгові снасті”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей