Гільча (біля джерела Св. Миколая)

Звіти про поплавкову рибалку. Вісті з водойм
ehnaton
Балакучий
Контактна інформація:

Re: Гільча (біля джерела Св. Миколая)

Непрочитане повідомлення ehnaton »

Е-е-е-ех, не хотів писати, соромився - але таки відпишусь...що ж, хіба тільки "перемогами" хизуватися ? :)
08.08.12 були з кумом у Гільче. Приїхали о 5.30. Сіли під вербами, дальше за дамбою. Берег обривистий. Закормили місце (FishDream "Карась"+сипнув пару жмень перловки з ваніллю). Розклали дві маховкі 5 м. Основна 0,14, повідок 0,12-0,10. Поплавки 2 г "Бальза".
Пів години, година - тишина. Під самим берегом побачив грам на 300-400 мертву рибину, більше не видно було, але специфічний запах підказував що або така ще є, або нещодавно була і не вивітрилось ще.
Десь біля 7-ї я впіймав карасика на долоню. Потім ще одного. І знову тишина. Погода була перемінна. То штиль - то вітерець і відповідно хвилька.
За такого кльову вирішив погратись з глибиною - коли підняв на половину від дна - пішов карась. Увесь майже одного розміру. На долоню. Попались пару екземплярів і більших. "Шпротин" не попалось жодної.
Через якийсь час вирішив спробувати наживити кукурудзинку, з розрахунку на яку плотвичку, чи крупнішого карасика....але аж ніяк не на дзеркальних коропів до кілорама і більше :( І тут почалось....
У пів глибини від дна, на відстані 0,5 м від берега спершу у кума потім у мене покльовка...Вудка дугою, жилка натягнулась аж забриніла - я підтягнув до поверхні, і побачив ротяку дзеркального коропа, на вигляд - до 1 кг, а може й більше - бо повідок тільки дзенькнув... Підсака не брали!!!!!! на карася ж йшли, щоб його де!!!!
:((((((( Короче - так до 12 год. ми відверто просрали по 4-5 гарних екземплярів кожен :ny_tik: Під кінець нам прийшло на розум спригувати у воду з відром і вичерпувати їх з води. Таким чином ми вполювали по 3 дзеркальних коропа кожен і 1 звичайного грам на 800 в кума. Один то був більше кіло точно. Благо хоч відшукав у себе жилку на 0,18 - то переробив з неї оснастку прямо на березі. Ось такі то пірогі. Ще раз переконавсь, що якщо їдеш навіть на тюльку - все одно бери з собою ВСЕ!!!!
На середині випльохкувались трофейні екземпляри. Один коли хльопнув по поверхні - у нас з кумом мову відібрало - на вигляд певно кіло до 20. Він був не довгий - а круглий швидше. Так що з впевненістю можу сказати - що трофейні екземпляри там водяться. От тільки як дальнобоїчку закинути - чесно кажучи незнаю - багато коряг, які відверто стирчать з води на різній відстані від берега :( і якщо навіть туди - завезеш човником - ЯК вразі покльовки витягнути її - ХЗ.....
Загалом рибалкою задоволені. На 4 сковородки смажака було, ще й наморозили в холодільник на майбутнє :)
Si vis pacem, para bellum ("хочеш миру - готуйся до війни")
ehnaton
Балакучий
Контактна інформація:

ЗдоровЕнькі бУли, панове рибалки!
21.04. вкотре мої плани не співпадають з планами керівництва (щось часто....мож то що інфекційне ?) :du_ma_et: :-)
Але охота, кажуть, гірше неволі. Я і мій сусід, беремо снасті і вирушаємо на став. Дорога по трасі до повороту на став відносно нормальна. По обидва боки бруківки, що йде до самого ставу ще лежить сніг. Загалом на ставу дорога і берега нормальні. Сухо, без грязюки. В деяких місцях пообвалювались береги. В одному місці разом зі стовпом. Стов на дротах висить над ставком на відстані 30-50 см від води.
Оплата така ж як і минулого року - 50 грн., і пофіг що приїхали в кінці дня (16:45-17:00).
Стали за деревами ближче в бік альтанок.
ЗображенняЗображення
Поки розпаковувались - вітер був у спину. Коли закинули снасті, закормили місце (FishDream карась) - вітер змінив напрям і дув вже злівого боку, наганяючи хвилю.
Ловили на дві махові кожен. На "волнорезах" сидів чувак з родпот-ом і фідером+донки (якщо чесно був трішки здивований, що дозволяється в цю пору ловити на такі снасті). Решті чоловік 5-7 - з поплавчанками по 2-3 на кожного. Загалом людей було мізер.
З наживки мали майже усе: кукурудза, перловка, хробак, мотиль, опариш, мастирка (горох та ваніль), бовтушка... Результат - за 2,5 год. дві покльовки, в товариша рак на черв"я, в мене якась шпротинка на опариша :facepalm: Такої рибалки у Гільчі в мене ще не було :ny_tik: :wall:
=Герой дня=
ЗображенняЗображення

=ЩО за звір незнаю....синька яка чи що=
ЗображенняЗображення
ось коротко й усе :( Надіюсь пізніше там рибалка буде кращою, бо знаю за попередніми рокам - карася принаймі там було тьма.
AndreyK
Модератор
Телефон: 0677966277
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення AndreyK »

ehnaton писав:ЩО за звір незнаю....синька яка чи що
Чебачок амурський
Olekcandr
Перехожий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Olekcandr »

Поїду і я з малим на карася,завтра.Потім відпишу.
Phoenix
Споглядаючий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Phoenix »

Напишіть що там по Гільчі поки всі вихідні не закінчились. Того року коли не їздив завжди нормально ловив.
Хочеш судити по закону, забудь про справедливість, а хочеш судити по справедливості - забудь про закон.
sancho
Бувалий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення sancho »

Підкажіть що там у Гільчі??? Що клює і нащо, що робиться??? Хочю їхати 10.05.2013
Рівненський Карповий Клуб
kw
Нуб
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення kw »

Був 8.05 з 5.30 до 14.00 , на дві махалки 4-5кг. карася. максимальна вага карася до 250гр. , хоча народ каже що кльов слабенький. Зранкку карась терся під берегом.
ehnaton
Балакучий
Контактна інформація:

Був з кумом 09.05.2013 з 6.00 до 11.00. З самого ранку тільки приїхали - рибаків було аншлаг як кажуть. Багато хто з ночі ще, судячи по палаткам та "розпакованості" деяких рибалок. В основному з ночі були "карпятники". Вартість не змінна - 50 грн. з душі. У місті між деревами, де висів на дротах стовп над водою - він так і висить :facepalm: Невже його не можна підняти з води? Там на пів години роботи від сили :du_ma_et:
Об"їхавши водойму по дорозі правою стороною, побачили що вільних місць практично немає, сіли з кумом в самому куточку біля "маточника", на дерев"яному пірсі.
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
З наживки мали усе. Закинулись на три махові. Черв"я, кукурудзу і опариша. Поки я замішував прикормку (Фішдрім Карась) - "проспав" покльовку на опариша. Потім ще одну......і ще одну :facepalm: Буває....коли голова не дружить з руками чи як там :-) Закормились - чекаємо. Покльовки почались десь за хвилин 5-7. Але тільки на опариша. Пробував на мастирку - ду-у-у-уже слабенько - але покльовувало. Вся решта наживки "мовчала". Покльовки були напливами -то клює то не клює. Сусіди так само - то витягували по карасику - то сиділи курили бамбук як і ми. На поперечці, що відділяє маточник від ставка - засіли 5-6 фідеристів-карп"ятників. Бачив як час від часу витягують фідери - але реалізовані покльовки були далеко не у всіх. В основному витягували з карасиком на гачку ті, в кого була оснастка "соска", "спутник" і похідні "клони" цієї оснастки. Оснастки з кормушкою витягували "пустими". Десь біля 10-ї з"явився вітерець. Пішла хвиля. Клювати фактично перестало. Люди одне за одним почали змотувати оснастки і уходити. Відсутність кльову плюс пекуче сонце, яке почало шкварити не по дитячому - зробили своє. Десь біля 11-ї зібрались і ми. Результат - у мене 19 штук, в кума 17.
Мій улов
ЗображенняЗображення
Що хочу відзначити - карасик цікавий... Починаючи з того ЯК клював, ЯК чинив супротив, і закінчуючи тим який на вигляд.
1) Покльовки були я би сказав як окуневі :) При тому, що на воді був "штиль" - покльовок не було помітно в половині випадків. Або різко топиться поплавок (1,0 г), або вискакує з води і падає на воду. Поодинокі були випадки - коли поплавок "водило".
2) Витягувати карасиків було досить таки цікаво - супротив з їх боку був шалений. Було відчуття, що з того боку, у воді як мінімум карась на 200-300 г :) А не стандарт-долонька, як виходило по факту.
3) Вигляд...карасики досить таки цікаві...На фото зробленому телефоном цього не зовсім помітно, але карасики більш видовжені ніж округлі, це раз, мали в основному золотистий окрас ніж темно-сірий, це два. Що це ? Якийсь "результат" ікрозмішання ? ;-)
ЗображенняЗображення
Ось наче й усе. Ні хоста вам - ні луски :-)
stal1n
Бро
Хто: Карасятник
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення stal1n »

Спасибі за звіт
Все по поличках розклав. Ми плануємо туди поїхати компанією з 10-ти чоловік. Чи можна якимось чином за кілька днів замовити місця поруч?

А карась таких довгий з двох причин: відсутність хижака і перенаселення водойми і як наслідок така тугоросла форма. Ось напрти фото карася, де в водоймі присутній хижак і хороша кормова база:
карась з Моквина
Зображення

Городище(сорі в фокусі мої лапи, але рибу теж видно)
Зображення

Шпанів
Зображення

А ось фото з водойми не хижака немає і корму мало. Всі карасі тугорослі, це Горбаків
Зображення

А тут знаменитий бочаницький карась, гарний, але все-таки довгий
Зображення
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
ehnaton
Балакучий
Контактна інформація:

Стосовно замовлення місць - не знаю. Думаю що навряд...
sancho
Бувалий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення sancho »

В Гільчі замовити місця не можна, але дам одну пораду чим раніш прибути на місце, :fishing: тим більше шансів на норм місце.
Рівненський Карповий Клуб
Leopoldushka
Дослідник
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Leopoldushka »

Гильча с 10.05.13 по 11.05.13

Погода: Очень жарко и солнечно. На второй день с 8.30 поднялся очень сильный ветер в нашу сторону.

Приехали на место около 19:30 (сразу же около будки сторожа взяли с нас по 50 грн). Когда ехали останавливались на дамбе посмотреть что и как у народа – улов был не очень, у одного дяди полный садок карасей но все очень мелкие. Народа было тьма, мест почти не было – пришлось остановится в 100 метрах от маточника около большой ивы (место довольно не плохое – есть нормальный спуск к воде).

Туда сюда и дело с закинутыми удочками и прикормкой было около 20:30, клюнул сразу отличный карась на грамм 150. Но потом поклевки били очень редкими (рас в пол часа – час) – но все реализированние. До сидели ми с таким темпом до 3:00 ночи не увидев не одной карповой поклевки…. только редкие карасики.

Встали мы в 4.50 и начали снова хорошо закармливать место ловли. Как и ночью с 5:00 утра клевало очень не густо но более больше экземпляры.

В период с 7:00-8:00 – было больше выловлено чем за все время. Наверно самое лучшее время для ловли.

А после начался кошмар, поднялся очень сильный ветер который мешал ловить на поплавок, да и фидер малек колебало… до 15:00 он не поменялся. Хотя пару хороших карасей было вытянуто.

Донки и методы стояли в обще глухо как в танке. Хотя на них мы целились как основа на карпа…. постоянный зацеп об каряги очень мешал, 2 раза пришлось отрывать крючок а методы перевязывать (но мы не расстраивались, так как карасик радовал редкими но меткими поклевками)

Карпа так и не взяли, но порадовало то что соседи взяли 2 карпа – на 500-700 гр. и одного больше кг. – это очень радовало, так как больше не у кого по бокам нечего не было.

В общем было выловлено на двоих около 45 карасиков.

На второй день хозяин убирал территорию что не могло не радовать глаз (хотя убирали больше банда детишек под его предводительством) и ремонтировали сбоку пирс.

Рыбалка понравилась но плохие моменты опишу немножко ниже.

А теперь в общем о плохом.

Когда общался с соседями по рыбалке те предупредили что если с ночевкой то смотрите за снастями – уплывают

У нас сразу же возник вопрос – что так карп клюёт? А они в ответ – Да нет, и показал в сторону села. Утянули местные 2 удилища…. Ребята были крайне не довольны. А мы очень насторожены.

И пришлось на время сна все сматывать, так как не очень хотелось потом проводить поиски и разбирательство с местным населением.

Не понравился еще тот факт что все таки ребятки с села лазили около часу ночи – непонятно чего и в очень не трезвом виде.

По рыбалке – очень сложно работать с фидером, через раз получал зацеп об каряги (возможно только на том месте где мы были, но соседи тоже говорили об этом),

или при поклевке хороший карасик тебя сам туда заводит. А если кинуть ближе к центру то там по словам затопленный лесок.

Кстати рыбу больше всего кормили и кормили не давно. Кормит всегда в центре озера, там утром самая большая активность. Заметили что корма так не мало запасено.

Так же были мы днями раньше и был словлен маленький больной белый амур (чем больной я так и не понял то ли клещ то ли еще какая то зараза) в общем на фото будет видно.

Зображення

А это улов + обработанный улов.
Зображення
Зображення

Вот такой маленький отчет о рыбалке в Гильче. Думаю я туда еще поеду.
In Gods we trust !
san9
Перехожий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення san9 »

Были с сыном тоже 10.05. Приехали около 8 утра. Ездим в Гильчу, чтоб отвести душу. С утра клевало на поплавок, но как начался ветер - ловля в основном на "пружины". Карасик радовал, в обед уехали имея в запасе около 40 штук. Отлично открыли сезон.
ehnaton
Балакучий
Контактна інформація:

По поводу фото амура хворого, дуже схоже на "Рыбьи пиявки принадлежащие к типу кольчатых червей Annelida".
Повна стаття тут http://www.akv-home.ru/parazity.htm
Vetal
Балакучий
Телефон: 097-854-00-54
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Vetal »

Рибалка на даній водоймі вийшла спонтанною і на Гільчі порибалити була не розрахована. Планував виїхати в Городище (Березнівське), але в авто барахлить бензонасос і далеко їхати боявся (як виявилось не даремно). Виїхали з Рівного біля 17.30, хоч мали і раніше, але друг забув опариш вдома і були змушені повернутись, поїхали на Варковичі, прибули на ставок а він повністю у зіллі, батько і друг хотів лишатись (планувалась риболовля з ночівлею), але прийнято рішення на Гільчу. Прибули на водойму, ЛЮДЕЙ ..... тьма думаю чоловік з 200. сісти немає де. Сідаєм на мостиках в самомі кінці ставка, закормились суттєво (гороху+опариш+прикормка власного виробництва+пелетси). Поки закинув свої вудки, спочатку батькові перевязав повідок і замінив гачка, далі другу обладнав фідер, тоді нарешті добрався до своїх вудок. Вечером неклювало взагалі, принаймні у мене, батько витягнув десь біля 10 карасиків, друг 1 карася, а у мене був 0 в графі улов. Накрили стіл, випили по 50 грамів бальзаму, розпалили багаття, пожарили ковбаски - гриль, наділи світлячки і почали чекати, десь біля 23.00 на поплавчанки почав ловитись карась (наживка мастирка), поплавок завзято лягав на водичку, весь карась був однакового розміру, більших не було. Карпа якого я так хотів піймати не було... Ранок видався холодним незважаючи на багаття, було дуже холодно (бальзам скінчився) довелось навіть іти в машину по одіяло. Зранку батько піймав карпика на мастирку грамів 600-800 (на махову вудку), товариш на фідер спокусив карпика побільше десь на кіло, у мене були лише карасі. Загалом улов: мій біля 2,5 кг карася, батько біля 5 кг карася ( 1 карпик, 1 товстолоб забагрений гачком за спину грамів на 600), друг (десь біля 1 кг карасів, 2 карпика кілушка і трошки менший). Приблизно о 8 ранку почало безжально пекти сонце і ми вирішили їхати додому, зібрали речі але не тут то було, машина не заводиться, мучились ми довго і пхали і що тільки, лише після того як випхали її на горбок біля самого джерела, змогли таки завести машину і добратись додому. Висновки з даної риболовлі: в Гільчу їхати якщо хочеш збити охоту на дрібного карася, помахати вудкою, більшою риби дуже мало або просто ще не активна, на фідер не половиш бо постійні зачепи, і ще шановні колеги рибалки не їдьте на рибалку на несправній машині. ПИ СИ фото не робив. (бо був дуже розчарований що не зміг поїхати на риболовлю в Городище), вода впала за добу десь на 40 см. Загалом відпочинок вдався (екстрим рибалка+ заняття спортом- штовхання машини+ гарна компанія). Усім гарного плідного робочого тижня.
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість