р. Горинь та її стариці
- kamennieshipy100
- Місцевий
- Контактна інформація:
р. Горинь та її стариці
А це фоточки результатів весняних вилазок на Гориньку до азота:
У да, плотвишки - под кілушку:)
Ясна річ що все на ЛМ і на безмотилочку, правда з одним "масєнькім" секретом:)
У да, плотвишки - под кілушку:)
Ясна річ що все на ЛМ і на безмотилочку, правда з одним "масєнькім" секретом:)
Ты у меня смотри, я где нормален, а где беспощаден.
Ловить рыбу на платнике = охотиться в коровнике!
Хенк
Хенк
Re: р. Горинь та її стариці
ааааа ... не знущайсяkamennieshipy100 писав:А це фоточки результатів весняних вилазок на Гориньку до азота:
- kamennieshipy100
- Місцевий
- Контактна інформація:
Та я не навмисно, таке щастя буває не так часто, от якби хто фотік подарував, тоді б форум зажив, а так вдома на мобілку ну не те!!! А на Горині ще є рибка, ох є, період інтенсивного кльову тривав лише тиждень, за який чи не на кожній риболовлі я мав штук 5-7 обривів, а рибка менше кіла-півтора таке зробити не може, хіба марена, а їх я вже давно не ловив
Хенк
Хенк
Так внесен подуст или нет? На одном сайте пишут что да, в книге самой не нашел!Штрафы за единицу незаконно выловленной рыбы:
11 Подуст (Красная книга Украины) 34 грн
Рыба считается незаконно выловленной, если:
рыба, занесенная в Красную книгу Украины;
рыба, выловленная в запрещенном для лова месте;
рыба, выловленная сверх положеного веса (разрешается лов не более 3кг одному лицу за одни сутки);
рыба, выловленная с нарушением мерности (разрешается прилов немерной рыбы не более 30% поштучного подсчета от общего улова, т.е. на две мерные рыбы можно брать одну немерную);
рыба, выловленная с превышением количества снастей (разрешается лов удочками всех видов с общим количеством крючков не более пяти на рыболова, а в период нереста не более одного крючка на рыболова);
рыба, выловленная запрещенными снастями (запрещен лов рыбы электроудочками, бой рыбы острогой, стрельба ее из ружей, глушение взрывчатыми веществами, применение ядов, сетей, волокуш, бредней, вентерей, пауков ...);
рыба, выловленная запрещенными методами (запрещен лов рыбы, методом багрения ...)
- Bulick
- Дослідник
- Контактна інформація:
Сам зацікавився цим питанням відразу погуглив і ось що накопав:
Згідно останньої редакції Червоної книги України від 2009 року до Коропоподібних, занесених в книгу, належать:
Відповідно, в наших водоймах водиться Підуст звичайний, який не занесений до Червоної книги України.
П.С. Цікава риба, хоча сам ніколи не ловив
Згідно останньої редакції Червоної книги України від 2009 року до Коропоподібних, занесених в книгу, належать:
- Бистрянка російська
Білоперий пічкур дністровський
Вирезуб причорноморський
Гольян озерний
Карась звичайний, карась золотий
Марена валецького
Марена дніпровська
Марена дунайсько- дністровська
Марена звичайна
Марена кримська
Підуст волзький
Пічкур дунайський
Рибець малий
Шемая чорноморська
Шемая азовська
Шемая кримська
Ялець данилевського
Ялець звичайний
Ялець-андруга європейський
Відповідно, в наших водоймах водиться Підуст звичайний, який не занесений до Червоної книги України.
П.С. Цікава риба, хоча сам ніколи не ловив
"Предсказуемость результата убивает интригу. А именно благодаря интриге мы ценим нашу с вами рыбалку" К. Кузьмин
-
- Ледар
- Телефон: 0964577073
- Контактна інформація:
Колись, років 20 назад, підуста на Случі, після вильоту поденки, можна було мішок наловити. Риба нікудишня, кістлява йшла тільки на тараньку.
-
- Ледар
- Телефон: 0966690034
- Контактна інформація:
В понеділок знов захотілось половить підустів. Приїхали з сином годин в 11, позакідали вудкі з надією, що зараз почнеться кльов, як минулої рибалкі. Пробували ловить на тих же місцях, на ті ж мормишкі і наживку - результат 0. Руслану з часом це набридло і він пішов далі по річці в пошуках риби. Я вперто надіявся спокусити підуста і одного таки вимучив. Через хвилин 10 телефонює Руслан, хвалиться зловленим головнем і зманює мене за собою. Далі рибалка пішла цікавіше. зловив головня, потім спокусив красеня карася (800г). На вечір проклюнувся підлящик (чи густера, вони мені однакові) і плотва. Хоч кльов тривав і не довго але задоволення отримав. Руслан під кінець рибалкі крім головня (на мормишку) умудрився зловити ще й щучку на 1кг. Зачіпилася трійником за бока. В дома при обстежені помітив ранку під язиком, можливо гачок не засікшись в роті зачепився за бік. Мій улов 2кг (фото без щуки). Рибалкою обоє лишились дуже задоволені.
- kamennieshipy100
- Місцевий
- Контактна інформація:
Зимові щуки на літню мормишку
Вітання шановному панству!
Сьогодні збулася ще одна моя мрія - я ціле-направлено ловив щуку на літню мормишку.
Як тільки я почав освоювати ЛМ - відразу зрозумів що ця хвороба назавжди. Під час перших виходів на риболовлю клювали ротани, карасі, плотвиці, а потім клюнула щука... випадкова щука.... Яка ж вона була гарна і несподівана. Ще з того давнього часу засіла до моєї бентежної голови ідея - ловити щуку на ЛМ ціленаправлено. Здавалося б маразм, є ж методи більш придатні для цього спінінг, жерлиці, кружки, ловля на живця... але бажання бере верх...
Вчора о 23:10, коли я вже випивши теплого чаю мостився спати, подзвонив товариш якого я не бачив 3.5 роки і повідомив що за 5 годин буде в Рівному на своєму авто і забирає мене на рибалку, моя ж задача полягала в тому, щоб за цей час повністю з нуля підготувати всі снасті і найголовніше визначитись із місцем риболовлі. Недовго думаючи вирішую їхати на Р. Горинь.(точні координати не розголошуються). Збираю всі можливі і неможливі зимові вудки, і невідомо з якою метою беру із собою ЛМ.
Зустріч. Дружні обійми. І аби не гаяти часу виїжджаємо... 7:30 ми на місці на дворі вже добре розвиднілось. Мій товариш бере бура і вирушає у найближчу заплаву де є лід, бурить лунки. Я ходжу як індик навколо, п'ю гарячий чай. Чомусь не приваблює мене це холодне і мокре діло - ну не пінгвін я і все... Через годину-другу таких поневірянь, здають нерви - беру і розмотую ЛМ. (Горинь у тих місцях де ми були хоча й не має сильної течії, проте чомусь замерзає лише біля берега та у заводях). Йду по березі і періодично пробую щось піймати - течія надто сильна як для моримшки вагою 0.8 грама - зносить, все марно.. Змінюю мормишки, техніку проводки - все дарма. Лише десь о 10:00 отримую перше клювання і ловлю малесеньку густерку, яка хоч трішки підіймає бойовий дух.
Сильно мерзли руки і доводилось час від часу ховатись у машині пити чай та клацати інтернет на телефоні.
Продовження риболовлі сталось коли я вийшовши на лід що був в одній з заплав почав робити проводку практично вздовж кромки льоду на кордоні течії і більш спокійної води. Перша щука була найбільшою і заважила десь 1200-1300грам.
До кінця рибалки я піймав 9 щук найменша мала грам 200-300 - була втоплена і інші 900-1200. На додачу до того періодично покльовував окуньок. Всього пійманого окуня (штук 8-10 по 60-100гр.) товариш забрав своєму котику.
А ще тільки вдома помітив вроті однієї з щук окуня, якого вона ковтнула незадовго до того як була піймана мною:)
Трошки про снасть:
Вудлище: із глухим строєм 7 м.
Жилка: діаметром 0.15, і шматок тонюсінького дроту довжиною 6 см. в якості повідка! (Хоча першу і найбільшу зловив на лєску 0.12 )
Мормишка: це окрема тема і я обов'язково напишу про неї; коротко - вага біля 3-4 грам, дещо сплющена, із комбінацією кембриків, бусинок, з червоною шерстинкою на кінці. Вообщем, чимось схожа на сплющену джиголовку схрещену із нахлистовою мушкою.
Взагалі я розумію, що результат цієї рибалки получився більш фартовим - ніж заслуженим, але...
Висновок: в риболовлі є море граней, зовсім не помітних і не очікуваних , не бійтеся експериментувати і Вас обов'язково чекатиме успіх. Всім НХНЧ!
"На конкурс 2013"
Сьогодні збулася ще одна моя мрія - я ціле-направлено ловив щуку на літню мормишку.
Як тільки я почав освоювати ЛМ - відразу зрозумів що ця хвороба назавжди. Під час перших виходів на риболовлю клювали ротани, карасі, плотвиці, а потім клюнула щука... випадкова щука.... Яка ж вона була гарна і несподівана. Ще з того давнього часу засіла до моєї бентежної голови ідея - ловити щуку на ЛМ ціленаправлено. Здавалося б маразм, є ж методи більш придатні для цього спінінг, жерлиці, кружки, ловля на живця... але бажання бере верх...
Вчора о 23:10, коли я вже випивши теплого чаю мостився спати, подзвонив товариш якого я не бачив 3.5 роки і повідомив що за 5 годин буде в Рівному на своєму авто і забирає мене на рибалку, моя ж задача полягала в тому, щоб за цей час повністю з нуля підготувати всі снасті і найголовніше визначитись із місцем риболовлі. Недовго думаючи вирішую їхати на Р. Горинь.(точні координати не розголошуються). Збираю всі можливі і неможливі зимові вудки, і невідомо з якою метою беру із собою ЛМ.
Зустріч. Дружні обійми. І аби не гаяти часу виїжджаємо... 7:30 ми на місці на дворі вже добре розвиднілось. Мій товариш бере бура і вирушає у найближчу заплаву де є лід, бурить лунки. Я ходжу як індик навколо, п'ю гарячий чай. Чомусь не приваблює мене це холодне і мокре діло - ну не пінгвін я і все... Через годину-другу таких поневірянь, здають нерви - беру і розмотую ЛМ. (Горинь у тих місцях де ми були хоча й не має сильної течії, проте чомусь замерзає лише біля берега та у заводях). Йду по березі і періодично пробую щось піймати - течія надто сильна як для моримшки вагою 0.8 грама - зносить, все марно.. Змінюю мормишки, техніку проводки - все дарма. Лише десь о 10:00 отримую перше клювання і ловлю малесеньку густерку, яка хоч трішки підіймає бойовий дух.
Сильно мерзли руки і доводилось час від часу ховатись у машині пити чай та клацати інтернет на телефоні.
Продовження риболовлі сталось коли я вийшовши на лід що був в одній з заплав почав робити проводку практично вздовж кромки льоду на кордоні течії і більш спокійної води. Перша щука була найбільшою і заважила десь 1200-1300грам.
До кінця рибалки я піймав 9 щук найменша мала грам 200-300 - була втоплена і інші 900-1200. На додачу до того періодично покльовував окуньок. Всього пійманого окуня (штук 8-10 по 60-100гр.) товариш забрав своєму котику.
А ще тільки вдома помітив вроті однієї з щук окуня, якого вона ковтнула незадовго до того як була піймана мною:)
Трошки про снасть:
Вудлище: із глухим строєм 7 м.
Жилка: діаметром 0.15, і шматок тонюсінького дроту довжиною 6 см. в якості повідка! (Хоча першу і найбільшу зловив на лєску 0.12 )
Мормишка: це окрема тема і я обов'язково напишу про неї; коротко - вага біля 3-4 грам, дещо сплющена, із комбінацією кембриків, бусинок, з червоною шерстинкою на кінці. Вообщем, чимось схожа на сплющену джиголовку схрещену із нахлистовою мушкою.
Взагалі я розумію, що результат цієї рибалки получився більш фартовим - ніж заслуженим, але...
Висновок: в риболовлі є море граней, зовсім не помітних і не очікуваних , не бійтеся експериментувати і Вас обов'язково чекатиме успіх. Всім НХНЧ!
"На конкурс 2013"
Востаннє редагувалось 09 лютого 2013, 16:01 користувачем kamennieshipy100, всього редагувалось 2 разів.
Хенк
Хенк
Хороший отчёт ...
Походу щука в том месте сошла с ума
Походу щука в том месте сошла с ума
- kamennieshipy100
- Місцевий
- Контактна інформація:
Напевно просто там її змова стоянка, бо всі рибки зловлені в радіусі 10-15 метрів, тобто кучно. Ніколи раніше подібного не бачив навіть на ставках платниках що розводять щуку. Склалось враження що щука - стайна риба
Хенк
Хенк
- KYM
- Бро
- Телефон: 067-360-88-01
- Контактна інформація:
Вітаю з гарним уловом!
У випадку kamennieshipy100, колега знайшов правильне місце та підібрав потрібний ключик, за що має респект - цікаво було і йому половити і нам почитати для загального розвитку та отримати задоволення від фото та звіту.
Якщо почитати статті про ловлю щуки, то можна з"ясувати, що у кінці зими і на весну щука здебільшого держиться кромки льоду на водоймах і річках. У таких місцях її успішно ловлять також воблерами, сплавляючи їх по течії і проводячи у самої кромки.Походу щука в том месте сошла с ума
У випадку kamennieshipy100, колега знайшов правильне місце та підібрав потрібний ключик, за що має респект - цікаво було і йому половити і нам почитати для загального розвитку та отримати задоволення від фото та звіту.
Не учи рыбу плавать!
- kamennieshipy100
- Місцевий
- Контактна інформація:
Риболовля проти стресу
Всім доброго дня! Черговий сюрприз принесла весняна риболовля на ЛМ. Понеділок 1 квітня я вперше за два тижні вийшов на роботу (то хворів, то ще щось), і от перший сюрприз: горять терміни здавати звіти, плани та все інше, на додачу до всього ще й день народження у начальника О 14:00 я вже був вдома замучений і п'яний від пляшки шампанського на голодний шлунок. Не довго думаючи і знаючи що кращі ліки в таких випадках - то риболовля сідаю на метківську маршрутку і за пів години я вже на Гориньці, потужній, повноводній - краса. Довго пробирався по мокроті що на берегах до "заветного" місця і от тихенька така заплавка, злегка закоряжена ямка, з плавним переходом у відмілину прогріту сонечком - саме то! Відразу пригадались минулорічні риболовлі у цей час, коли я потрапляв на хід кілограмової плотки та непоганого ляща, тому у бій була взята важка 6-и метровка з катушкою та із 0.12 жилкою. На перших проводках пробую ловити на безмотилку, переміщаюсь вздовж місця вліво-вправо - результату 0
Всього за майже 5 годин риболовлі я мав аж 3 покльовки , зате які!!!
Закормивши трошки вівсяним печивом із чорним хлібом, які я мав зісти сам, та підсадивши живого мотилика на мормишку, отримав перше клювання аж о пів на шосту вечора, вже добряче змерзнувши рибацька фортуна віддячила моїй наполегливості лящиком десь з півтора кг вагою) Далі, ще добрячих півтори години очікування і впевнений такий загіб кивка - підсічка і розуміння того що це не лящик, а паровоз, який вимотав метрів 20 жилки (вся що була на катушці), спокійненьк так поплив собі далі.
Вирішую поставити шнур 0.14 замість жилки. Остання в цей день покльовка відбулась о пів на восьму, коли я вже майже не бачив кивка і втрачав залишки надії... Ніби постріл - бух і я вже впираючись всією своєю масою в слизький берег намагаюсь стримати потужні ривки риби. Тягались ми аж до самої темряви і десь за хвилин 20 воно спливло на поверхню, підсвічуючи ліхтариком від мобільного, я зайшов у воду майже по-пояс (а на дворі не май місяць ) ноги відразу почали зводити судоми, підхопивши його однією рукою під зяберну кришку, і відбуксувавши на берег, я обессилений і замерзлий ледь не здох від адреналіну, серце вискакувало із грудей і ноги від стояння у крижаній воді взагалі не слухались... Пролежавши так хвилини зо дві я нарешті підвівся і почав збиратись додому. Лящик на той час ще був живий і плавав вздовж берега на кукані, тому я його відпустив
Всі покльовки були на мотиля + одна маленька але дуже лакома підсадка(секрет).
Ідучи на риболовлю зовсім не розраховував на трофей і навіть не думав, що взагалі писатиму звіт, тому фотоапарат не брав, та й фото місця не зробив би, бо воно дуже часто відвідується рибалками і браками теж, якби сьогодні сфоткав, взавтра там би вже рибки не було б.
Фото не виставлятиму з етичних міркувань, дякую MAXIMUS за вчасне зауваження
П.С. коропчик заважив 12.400 - новий власний рекорд
Всього за майже 5 годин риболовлі я мав аж 3 покльовки , зате які!!!
Закормивши трошки вівсяним печивом із чорним хлібом, які я мав зісти сам, та підсадивши живого мотилика на мормишку, отримав перше клювання аж о пів на шосту вечора, вже добряче змерзнувши рибацька фортуна віддячила моїй наполегливості лящиком десь з півтора кг вагою) Далі, ще добрячих півтори години очікування і впевнений такий загіб кивка - підсічка і розуміння того що це не лящик, а паровоз, який вимотав метрів 20 жилки (вся що була на катушці), спокійненьк так поплив собі далі.
Вирішую поставити шнур 0.14 замість жилки. Остання в цей день покльовка відбулась о пів на восьму, коли я вже майже не бачив кивка і втрачав залишки надії... Ніби постріл - бух і я вже впираючись всією своєю масою в слизький берег намагаюсь стримати потужні ривки риби. Тягались ми аж до самої темряви і десь за хвилин 20 воно спливло на поверхню, підсвічуючи ліхтариком від мобільного, я зайшов у воду майже по-пояс (а на дворі не май місяць ) ноги відразу почали зводити судоми, підхопивши його однією рукою під зяберну кришку, і відбуксувавши на берег, я обессилений і замерзлий ледь не здох від адреналіну, серце вискакувало із грудей і ноги від стояння у крижаній воді взагалі не слухались... Пролежавши так хвилини зо дві я нарешті підвівся і почав збиратись додому. Лящик на той час ще був живий і плавав вздовж берега на кукані, тому я його відпустив
Всі покльовки були на мотиля + одна маленька але дуже лакома підсадка(секрет).
Ідучи на риболовлю зовсім не розраховував на трофей і навіть не думав, що взагалі писатиму звіт, тому фотоапарат не брав, та й фото місця не зробив би, бо воно дуже часто відвідується рибалками і браками теж, якби сьогодні сфоткав, взавтра там би вже рибки не було б.
Фото не виставлятиму з етичних міркувань, дякую MAXIMUS за вчасне зауваження
П.С. коропчик заважив 12.400 - новий власний рекорд
Хенк
Хенк
Вітаю! З св"ятом всіх!
По ряду причин свій нахлистовий сезон в цьому році давно закрив. Але без рибалки, як без ковтка свіжого повітря. Вирішив згадати свої давні навики по боковому кивку і доповнити їх нахлистовими елементами. Кілька виходів на Горинь з кивком присвятив тестуванню снасті, кивків та "адаптованих" німф. Так крок за кроком, виключивши випадкові "постріли", прийшов до певного позитивного результату в цю неділю -13 жовтня.
По уклійці чудово працювала німфа - імітація мотиля з райдужною вольфрамовою головкою 2.8 мм.
По плотві спрацював варіант мотиля, але більш огружений - "чебураха" з 0,5 г дробинки.
Результат: більше 2 десятків уклійки, 3 плотви 250-300 г. Нічого особливого, але це вже не випадково (як досі) і на нову снасть.
Снасть: старенький Нью Хантер 7 м без кілець, кивок (експериментальний) з карбону довжиною 33 см і мої німфи.
На жаль фото німф зараз надати не можу - всі обірвані (як же без цього на Горині))). Викладу пізніше в снастях.
Сподбався карбоновий кивок - за рахунок довжини і матеріалу вирівнює гру і дає цікавий "дріблінг" на течії.
По ряду причин свій нахлистовий сезон в цьому році давно закрив. Але без рибалки, як без ковтка свіжого повітря. Вирішив згадати свої давні навики по боковому кивку і доповнити їх нахлистовими елементами. Кілька виходів на Горинь з кивком присвятив тестуванню снасті, кивків та "адаптованих" німф. Так крок за кроком, виключивши випадкові "постріли", прийшов до певного позитивного результату в цю неділю -13 жовтня.
По уклійці чудово працювала німфа - імітація мотиля з райдужною вольфрамовою головкою 2.8 мм.
По плотві спрацював варіант мотиля, але більш огружений - "чебураха" з 0,5 г дробинки.
Результат: більше 2 десятків уклійки, 3 плотви 250-300 г. Нічого особливого, але це вже не випадково (як досі) і на нову снасть.
Снасть: старенький Нью Хантер 7 м без кілець, кивок (експериментальний) з карбону довжиною 33 см і мої німфи.
На жаль фото німф зараз надати не можу - всі обірвані (як же без цього на Горині))). Викладу пізніше в снастях.
Сподбався карбоновий кивок - за рахунок довжини і матеріалу вирівнює гру і дає цікавий "дріблінг" на течії.
Муха має літати!!!
Чи не затяжке це вудлище? Ніяк не можу вирішити, що придбати для ЛМ, щоб і довжина була 6-7 м і щоб рука витримувала, бо після відносно легких спіннінгів, вудлище під 400 г. вагою якось відлякує.Снасть: старенький Нью Хантер 7 м
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей